Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Objazdy i inne okresowe zmiany tras autobusów - 2013
Moderator: Wiliam
Pierwszy raz chyba takie cudo. Nocna linia zastępcza. Co do objazdu 163 to ja nie wiem czy tak na stałe jednak nie powinno być, z przystankami oczywiście. Bo lepiej obsłuży najgęściej zbudowany rejon w tej okolicy.
A ile progów po drodze... No chyba że w międzyczasie zlikwidowali, ale wątpię. W sumie inaczej nie mogli.
A ile progów po drodze... No chyba że w międzyczasie zlikwidowali, ale wątpię. W sumie inaczej nie mogli.
Progi na Zaściankowej to szczerze mówiąc są tak leciutkie do przejechania, że można je pominąć w takich rozważaniach.TGM pisze:A ile progów po drodze...
Mnie bardziej zastanawiają dwie minuty na przesiadkę Z31
Nie nie, wy o przesiadce przy ZP SOBIESKIEGO (gdzie będzie idealna drzwi w drzwi), ja o przesiadce w drugą stronę.
Nie ma opcji wyrzucenia 141 z Witolina, gdyż po kasacji 115 to jedyny autobus z ciągu Łukowskiej do Szembeka i Wiatraka. Takie połączenie jest od dobrych lat i musi dla mieszkańców pozostać. Dla mnie 141 przez Pl. na Rozdrożu puścić i prosto do Dolnej, zaś 187 Waryńskiego, Spacerową i Gagarina.emyl pisze:Ja tam uważam, że najlepszą opcją jest system przesiadkowy na Torwarze.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A z powrotem co? Przez plac Unii Lubelskiej?Kosiniak pisze:Dla mnie 141 przez Pl. na Rozdrożu puścić i prosto do Dolnej
Połączenie Sielc z Odyńca też...Kosiniak pisze:Takie połączenie jest od dobrych lat i musi dla mieszkańców pozostać.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Czekaj, bo ja już nie ogarniam. Wsiadam sobie w Z31 na Zawadach w celu chcę dojechać do Centralnego. Gdzie mam wysiąść (wg. Ciebie) żeby się dogodnie przesiąść? Bo chyba nie mam dojeżdżać na Stegny, czekać, dojechać do Sobieskiego, przesiąść się w N31, przejechać pętlę przez Sadybę i dopiero na Centralny, nie?Łukasz pisze:W obie strony, tylko akurat przystanek wspólny.
No właśnie, a poza tym całkiem sporo osób z Pragi-Południe dojeżdża 141 na Czerniakowską i Chełmską, gdzie jest przecież kilka niemałych zakłaów pracy. I odwrotnie: Okęcie i Rakowiec jadą na Dolny Mokotów. Zwróćcie uwagę, jaki duże wymiany są na Chełmskiej i na Sielcach. Trzeba to jakoś uwzględnić. Kilka dni temu przedstawiłem w tym wątku swoje propozycje.Bastian pisze:A z powrotem co? Przez plac Unii Lubelskiej?Kosiniak pisze:Dla mnie 141 przez Pl. na Rozdrożu puścić i prosto do Dolnej![]()
Połączenie Sielc z Odyńca też...Kosiniak pisze:Takie połączenie jest od dobrych lat i musi dla mieszkańców pozostać.
-
bartoni722
Klarysewska + N33 - 6 minut na przesiadkę.Piter232 pisze:Czekaj, bo ja już nie ogarniam. Wsiadam sobie w Z31 na Zawadach w celu chcę dojechać do Centralnego. Gdzie mam wysiąść (wg. Ciebie) żeby się dogodnie przesiąść? Bo chyba nie mam dojeżdżać na Stegny, czekać, dojechać do Sobieskiego, przesiąść się w N31, przejechać pętlę przez Sadybę i dopiero na Centralny, nie?Łukasz pisze:W obie strony, tylko akurat przystanek wspólny.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
Wczoraj na portalu www.rp.pl:
O ile niemal wszystko wiadomo na temat utrudnień w związku z remontem kolejowym, o tyle na razie niemal nic nie wiemy o utrudnieniach związanych z modernizacją Trasy Łazienkowskiej. Pewne jest tylko, że 29 czerwca rozpocznie się burzenie jednej z estakad. Oficjalnie nie wiadomo, które estakady zostaną wyburzone w pierwszej kolejności, jak zostanie zmieniona komunikacja miejska, a także kiedy zwężana będzie sama trasa. – Projekt zmian organizacji ruchu jest dopiero zatwierdzany – mówi Anna Choińska, rzecznik Zarządu Miejskich Inwestycji Drogowych. Zarząd Transportu Miejskiego, jak twierdzi jego rzecznik Igor Krajnow, sam nie ma jeszcze oficjalnych informacji, które pozwoliłyby mu ogłosić zmiany w kursowaniu komunikacji miejskiej. Informacji takich nie udziela też wykonawca remontu Strabag. – Chcemy, aby prace wyburzeniowe estakad miały miejsce w czasie dwóch wakacyjnych miesięcy – tłumaczy tylko Tomasz Kunert, rzecznik koordynatora warszawskich remontów. Z naszych nieoficjalnych informacji wynika, że remont może się zacząć od wyburzenia estakady od ul. Czerniakowskiej, którą na most Łazienkowski wjeżdża w stronę Pragi autobus linii 141. Jeżeli tak się stanie, linia ta zostanie puszczona przez most Poniatowskiego.
[ Dodano: Sob 22 Cze, 2013 19:19 ]
[ Dodano: Sob 22 Cze, 2013 19:20 ]
Przepraszam, skopiowało mi się dwa razy...
O ile niemal wszystko wiadomo na temat utrudnień w związku z remontem kolejowym, o tyle na razie niemal nic nie wiemy o utrudnieniach związanych z modernizacją Trasy Łazienkowskiej. Pewne jest tylko, że 29 czerwca rozpocznie się burzenie jednej z estakad. Oficjalnie nie wiadomo, które estakady zostaną wyburzone w pierwszej kolejności, jak zostanie zmieniona komunikacja miejska, a także kiedy zwężana będzie sama trasa. – Projekt zmian organizacji ruchu jest dopiero zatwierdzany – mówi Anna Choińska, rzecznik Zarządu Miejskich Inwestycji Drogowych. Zarząd Transportu Miejskiego, jak twierdzi jego rzecznik Igor Krajnow, sam nie ma jeszcze oficjalnych informacji, które pozwoliłyby mu ogłosić zmiany w kursowaniu komunikacji miejskiej. Informacji takich nie udziela też wykonawca remontu Strabag. – Chcemy, aby prace wyburzeniowe estakad miały miejsce w czasie dwóch wakacyjnych miesięcy – tłumaczy tylko Tomasz Kunert, rzecznik koordynatora warszawskich remontów. Z naszych nieoficjalnych informacji wynika, że remont może się zacząć od wyburzenia estakady od ul. Czerniakowskiej, którą na most Łazienkowski wjeżdża w stronę Pragi autobus linii 141. Jeżeli tak się stanie, linia ta zostanie puszczona przez most Poniatowskiego.
[ Dodano: Sob 22 Cze, 2013 19:19 ]
[ Dodano: Sob 22 Cze, 2013 19:20 ]
Przepraszam, skopiowało mi się dwa razy...