Tak, ale jak pisałem - na jednej brygadzie śmiga jeszcze ITS.sprinter pisze:A reszta? Mobilis?kukuryk12 pisze:2 i 4 stalowa.
Kto i czym to obsługuje? - 2012-2021
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Dzięki, przyjąłem.Domas pisze:Tak, ale jak pisałem - na jednej brygadzie śmiga jeszcze ITS.sprinter pisze:A reszta? Mobilis?
Zadawanie tego samego pytania na RiO nie zwiększa Twoich szans na uzyskanie na nie odpowiedzi. Natomiast zwiększa Twoje szanse na opuszczenie tego podforum.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Teraz na 422 Woronicza ma dziwną numerację brygad, czy ona wygląda tak: 01, 2, 03, 04, M5, 06, M7, 08? Jeśli dobrze rozgryzłem to brygady 03, M5, M7, 08 są na Ikarusa 280. Te maratony też są strasznie głupie, bo mogłyby jeździć tak jak brygada 2, przez to o 15/16 z Dw. Centralnego zjeżdża M5 i M7, a na ich miejsce wchodzi ponownie 03 i 08. 
Kwestia rozliczenia planu brygadowego. MZA wymaga, aby w planie na x brygad były y brygad całodziennych i z dodatków, gdzie x=y+z. Więc, jak brakuje brygad całodziennych, to tworzy się maraton (formalnie dodatek A+B) i dokłada dodatek B, bo szczyt B prawie zawsze ma niższy plan. Tak na przykład było rzeźbione 406 przed Wszystkimi Świętymi z międzyszczytem. Ja tylko w swojej perfidii starałem się wówczas tak poukładać rozkład, by nie można było tego maratonu z dodatkiem B skleić roboczo w jedną całkę. Bo skoro nie może kursować brygada całodzienna, to nie może i nie należy dawać na to nawet nadziei, o okazji nie wspominając.
Ok, czyli sytuacja identyczna co była z 519 i chyba kiedyś z jakąś inną linią. W przypadku 519, jak i teraz 422 w miejsce tych maratonów wchodzą dodatki, więc złączyć zajezdnia by to mogła, ale na szczęście takie brygady zwykle dostaje MZA, a oni grzecznie zjeżdżają do zajezdni i nowy wóz przyjeżdża. Nie to co ajenci i 707/807. 
Nie zawsze, nie zawsze!ashir pisze:złączyć zajezdnia by to mogła, ale na szczęście takie brygady zwykle dostaje MZA, a oni grzecznie zjeżdżają do zajezdni i nowy wóz przyjeżdża.