Co Ty nie powiesz? Wiedziałem o tym nawet wcześniej niż tu było podane... smutek jednak pozostaje bo 3 kwartały jeżdziłem tym wozem...ashir pisze:On już od ponad 2 miesięcy nie jeździł i już od dawna było wiadomo, że idzie do kasacji.
Skreślenia ze stanu - kasacje, sprzedaż
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
Miejskie Zakłady Autobusowe m. st. Warszawy
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na R2 pewnie będą kasacje ścierwoplanów i resztek odkurzaczy (o ile tam trafią - w genialnych planach MZA się dawno pogubiłem).marco_wawa pisze:Ciekawe gdzie pomieszczą te wozy na obu zajezdniach.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie zabijaj mojej nadziei...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Przy czym powiew nowości tylko z zewnątrz. O wymianie tapicerki mowy nie ma - stary, wyeksploatowany brud. Stalowa przynajmniej w części przemalowanych manów ma czerwoną tapicerkę. Jakiś spójny efekt wizualny to daje.Glonojad pisze:Nie zabijaj mojej nadziei...
A z zupełnie innej beczki. Kiedy koniec wysokiej podłogi w autobusach? Są jakieś plany?
Zostały 3 Jelcze 120 MM, 12 Ik260 i 35 Ik280. Razem 50 wysokich wozów.
Może na to już czas? (Argument, że są one potrzebne na wypadek klęsk żywiołowych i imprez masowych nie przemawia do mnie, gdyż inne polskie miasta nie mają tego problemu, a jeśli potrzebna jest stołeczność to w Europie też znajdziemy nadto przykładów na niewystępowanie problemu).
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Za "potrzebność" bajerów odpowiada (i płaci) klient, tj. ZTM. Bardziej bym się obawiał kolejnych małych przetargów...
W takim razie co z niedawno remontowanymi Jelczami i Neoplanami? Po to w nie zainwestowano, żeby skończyły na złomie? To jest dla mnie niezrozumiałe, jak potem okazuje się, że trzeba oszczędzać, bo kasy brakuje...beni pisze:Według najnowszych planów MZA do czasu zakończenia tego roku znikną:
120MM, M121M w starej budzie, M181M, N4020, N4020td, około 30 NG313 i około 15 SU15.
Razem daje 183 autobusy.
Po dostawie ewentualnej gazowców i zwykłych przegubów znikną kolejne NG313 i U15.