Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
215 minut. Trochę do ponad 4h brakuje
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Tym razem na Otwockiej:
[ Dodano: Wto 06 Sie, 2013 20:44 ]
Gąsocin - Ciechanow nie działa SBL.
Jazda na rozkaz.
Awaria sieci trakcyjnej na stacji Otwock
2013-08-06 14:45:53
Na stacji Otwock, podczas wjazdu pociągu nastąpiła awaria sieci trakcyjnej. Z powodu awarii pociągi na linii Warszawa - Dęblin mogą być opóźnione około 40 - 60 minut. Opóźnienia mogą ulegać zmianie.
[ Dodano: Wto 06 Sie, 2013 20:44 ]
Gąsocin - Ciechanow nie działa SBL.
Jazda na rozkaz.
EU07-368 na 10112 (Konopnicka) uszkodziła sobie pantograf w Tłuszczu.
Pociąg sieciowy z WWO do Wołomina w drodze...
Ponad połowa pasażerów z 10112 została przesadzona do pociągu 7954, który za to połamał pantograf w Wołominie, gdzie pasażerowie 7954 przesiedli się do autobusu N62
Nieoficjalną przyczyną połamania pantografów przez oba pociągi była kradzież "dropsów".
Ponad połowa pasażerów z 10112 została przesadzona do pociągu 7954, który za to połamał pantograf w Wołominie, gdzie pasażerowie 7954 przesiedli się do autobusu N62
Nieoficjalną przyczyną połamania pantografów przez oba pociągi była kradzież "dropsów".
Do tego pociąg 7768 uszkodził pantograf - dokładne miejsce awarii nie jest mi znane (awaria stwierdzona na stacji Warszawa Wileńska) ale być może miało to już związek z opuszczeniem sieci koło Wołomina.tomstak pisze:EU07-368 na 10112 (Konopnicka) uszkodziła sobie pantograf w Tłuszczu.![]()
Ponad połowa pasażerów z 10112 została przesadzona do pociągu 7954, który za to połamał pantograf w Wołominie, gdzie pasażerowie 7954 przesiedli się do autobusu N62![]()
Przy naprawie sieci trakcyjnej w stacji Wołomin pracował pociąg sieciowy z Legionowa.
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka
Dziś krótszą zapałkę wylosował kierunek Skierniewice:
Awaria zasilania sieci trakcyjnej na linii Warszawa - Skierniewice
2013-08-07 11:07:56
Na odcinku Pruszków - Warszawa włochy nastąpiła awaria zasilania sieci trakcyjnej. Tory podmiejskie zostały całkowicie wyłączone z ruchu pociągów.
Pociągi będą kursować wyłącznie torami dalekobieżnymi, z pominięciem przystanków: Pruszków, Piastów, Warszawa Ursus, Warszawa Włochy.
Obowiązuje komunikacja zastępcza realizowana pociągami WKD na odcinku Warszawa Zachodnia - Pruszków. Obowiązują ważne bilety Kolei Mazowieckich - KM (także w przypadku konieczności powrotu do stacji docelowej).
Awaria spowoduje opóźnienia pociągów mogące przekraczać 30 - 60 minut. Opóźnienia mogą ulegać zmianie.
-
Lukasz0806
Na linii Skierniewickiej niemalże wszystko stoi...Aktualizacja godz. 11:50
Z powodu awarii zasilania sieci trakcyjnej, na odcinku Warszawa Włochy - Pruszków zatrzymane zostały dwa pociągi. W Piastowie pociąg nr 341 rel. Warszawa Zachodnia (10:14) - Grodzisk Mazowiecki (10:47), w Pruszkowie pociąg nr 215 rel. Warszawa Wschodnia (9:37) - Skierniewice (11:05). Dla podróżnych w tych pociągach wydana zostanie woda mineralna.
PKP Energetyka zadysponowała na miejsce specjalny pociąg pogotowia energetycznego celem ustalenia przyczyny i usunięcia usterki. Pociągi nr 215 i 341 zaplanowane są do sprowadzenia z objętego awarią toru z wykorzystaniem lokomotywy spalinowej - operacja ta może zająć około 60 minut.
-----
Aktualizacja godz. 12:10
W związku z awarią zasilania sieci trakcyjnej na linii Warszawa - Skierniewice pociąg PKP Intercity nr 91107 rel. Łódź - Warszawa na odcinku Skierniewice (12:21) - Grodzisk Mazowieckie będzie zatrzymywał się na wszystkich stacjach i przystankach. Od Grodziska Mazowieckiego do Warszawy Zachodniej bez zatrzymania. Podróżni z ważnymi biletami mogą skorzystać z tego pociągu na odcinku Skierniewice - Grodzisk Mazowiecki i do Warszawy Wschodniej
Dobrze, że chociaż co poniektórzy wodę dostali.
PS. Tymczasem wg infopasażera wszystko jest w porządku
Radziwiłłów tez padł przed 12. Dopiero niedawno przywrócono tam ruch pociągów.
Coraz bardziej dochodzę do wniosku że Glonojad miał racje
Coraz bardziej dochodzę do wniosku że Glonojad miał racje
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
Na odc. Rembertów - Sulejówek brak napięcia (tor 2)
[ Dodano: Śro 07 Sie, 2013 20:32 ]
Do tego coś się w Łochowie dzieje.
W rejonie Sadownego podobno któryś IC porwał sieć.
[ Dodano: Śro 07 Sie, 2013 20:32 ]
Do tego coś się w Łochowie dzieje.
W rejonie Sadownego podobno któryś IC porwał sieć.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.