Ożarów i okolice
Moderator: Wiliam
Zatrzymywał się tylko przy słupkach (gminnych i ZTMowskich), dodatkowo wysadził jakąś staruszkę na skrzyżowaniu, gdzie i tak by stał. No i na przejeździe. Na pętli nie wiem, czy NR się ruszył ze Škody, bo deszcz lał, a ja poleciałem na pociąg, który na szczęście miał 8 minut w plecy.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
A swoją drogą, skąd na pętli WOLICA K. PŁOCHOCINA wiata ze starym logiem ZTM i nazwą 3 MAJA?
Tędy ten skrót? http://goo.gl/maps/59tLE Moje kondolencje...
MichalJ pisze:Tędy ten skrót? http://goo.gl/maps/59tLE Moje kondolencje...
To już większość przystanków będzie normalnie funcjonowało.ZTM pisze:Uruchomienie nowych przystanków na trasie linii 813
od 02.10.2013 (środa)
Od dnia 2 października 2013 r. od początku kursowania linii dziennych uruchamia się nowe przystanki funkcjonujące na trasie linii 813 jako warunkowe (na żądanie):
Pilaszków 02
Pogroszew-Kolonia 02
Umiastowska 01
Pogroszew 02
Umiastowska 02
Żyzna 01
Żyzna 02
Kaputy 01
Kaputy 02
Szkolna 02
Sochaczewska 01
Sochaczewska 02
Jesionowa 01
Jesionowa 02
Nie jestem pewien w jakim temacie to napisać, ale skoro tu jest mowa o 813 i jego przystankach to może tutaj.
Czy może mi ktoś wyjaśnić, jaki jest sens w układzie przystanków dla poszczególnych linii w zespole SZELIGOWSKA ?
Obecnie 105 i 713 zatrzymują się na przystanku Szeligowska 02 (na Połczyńskiej, przed skrętem) a 112 i 813 na Szeligowska 04 (na Szeligowskiej, po skręcie). Przecież to jest bez sensu.
Powinno być:
- albo tak, że linie które jadą w Szeligowską (105, 112, 813) zatrzymują się na wspólnym przystanku po skręcie, a 713 jadące prosto na Połczyńskiej
- albo inaczej: linie jadące w podobnych relacjach mają wspólny przystanek, czyli 105 i 112 po skręcie, a 713 i 813 przed.
Ale w tym jak jest obecnie nie widzę żadnej logiki.
Jeżeli problemem jest zbyt krótka zatoczka (a właściwie dodatkowy 'pas przystankowy') na Szeligowskiej 04 to wystarczy trochę przemalować pasy - skrócić trochę pas do skrętu w lewo z Szeligowskiej w Połczyńską, wtedy można przesunąć podwójną ciągłą i wydłużyć 'pas przystankowy' w stronę północną.
Czy może mi ktoś wyjaśnić, jaki jest sens w układzie przystanków dla poszczególnych linii w zespole SZELIGOWSKA ?
Obecnie 105 i 713 zatrzymują się na przystanku Szeligowska 02 (na Połczyńskiej, przed skrętem) a 112 i 813 na Szeligowska 04 (na Szeligowskiej, po skręcie). Przecież to jest bez sensu.
Powinno być:
- albo tak, że linie które jadą w Szeligowską (105, 112, 813) zatrzymują się na wspólnym przystanku po skręcie, a 713 jadące prosto na Połczyńskiej
- albo inaczej: linie jadące w podobnych relacjach mają wspólny przystanek, czyli 105 i 112 po skręcie, a 713 i 813 przed.
Ale w tym jak jest obecnie nie widzę żadnej logiki.
Jeżeli problemem jest zbyt krótka zatoczka (a właściwie dodatkowy 'pas przystankowy') na Szeligowskiej 04 to wystarczy trochę przemalować pasy - skrócić trochę pas do skrętu w lewo z Szeligowskiej w Połczyńską, wtedy można przesunąć podwójną ciągłą i wydłużyć 'pas przystankowy' w stronę północną.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A przepustowość tego skrętu na to pozwala?mb112 pisze:skrócić trochę pas do skrętu w lewo z Szeligowskiej w Połczyńską
Lewoskręt dla 112 (Karolin
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Solaris U10
Tu chodzi o skrócenie o kilka metrów - długość jednego samochodu - niczego by to nie zmieniło. Zresztą z prawego pasa też można tu skręcać w lewo.Bastian pisze:A przepustowość tego skrętu na to pozwala?mb112 pisze:skrócić trochę pas do skrętu w lewo z Szeligowskiej w Połczyńską
Lewoskręt dla 112 (KarolinSzeligowska) jest wydzielony, jak się spodziewam?
Tak, skręt dla 112 jest wydzielony i ma osobną fazę świateł.