Komunikacja w Legionowie i okolicach
Moderator: Wiliam
- Solaris U10
Tak.Solaris U10 pisze:Nagle w niedzielę okazało się, że jest jeszcze miesiąc roboty?
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Przy pracach kolejowych to nie powinno się podawać terminu zakończenia (dawać 'do odwołania').Bernard pisze:Dobre pytanie. Na razie zamknięcie jest do 31.10.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Piękna zawrotka.
Od pomysłu do realizacji - około 10 dni. W warunkach warszawskich prawie nie możliwe. Jedynie pętla OS. DERBY była budowana pół dnia (łącznie z podniesieniem niwelety).
Zwracam uwagę na ciasne skrzyżowanie z ulicą Piastowską które sprawia że żaden normalny autobus Krakowską do/od ronda nie pojedzie. Zresztą po co skoro pętli przy LEGIONOWO PRZYSTANEK już nie będzie.
Kocham jak za projekty drogowe biorą się firmy kolejowe.
Od pomysłu do realizacji - około 10 dni. W warunkach warszawskich prawie nie możliwe. Jedynie pętla OS. DERBY była budowana pół dnia (łącznie z podniesieniem niwelety).
Zwracam uwagę na ciasne skrzyżowanie z ulicą Piastowską które sprawia że żaden normalny autobus Krakowską do/od ronda nie pojedzie. Zresztą po co skoro pętli przy LEGIONOWO PRZYSTANEK już nie będzie.
Kocham jak za projekty drogowe biorą się firmy kolejowe.
Polityka złym doradcą w pracy!
Do kiedy ta zawrotka ma funkcjonować?

Czyli mamy się spodziewać wycofania linii 723 z ulicy Krakowskiej. Pojedzie dwukierunkowo Parkową i Jagiellońską z postojem na PKP Legionowo-Przystanek 02 czy będą czynione jeszcze jakieś inne kombinacje? Na Parkowej powiat porobił nowe przystanki z zatokami i dziwiło mnie po co skoro nic oprócz słabego L10 i jednokierunkowego wówczas 723 tam nie jeździło więc by nawet pasowało. Na ul. Gdańskiej w miejscu starej pętli (PKP Legionowo-Przystanek 03) jest zalążek chodnika tuż nad samą jezdnią tunelu więc myślałem, że pętla tu wróci jak ograną roboty.JotPeCet pisze:Zwracam uwagę na ciasne skrzyżowanie z ulicą Piastowską które sprawia że żaden normalny autobus Krakowską do/od ronda nie pojedzie. Zresztą po co skoro pętli przy LEGIONOWO PRZYSTANEK już nie będzie.
JotPeCet pisze:Kocham jak za projekty drogowe biorą się firmy kolejowe.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
W ramach I etapu modernizacji linii kolejowej E-65 peron przystanku krańcowego skrócony został o jeden autobus. Tuż za wiatą nagle pojawił się wjazd na parking przy przystanku kolejowym. W ramach II etapu modernizacji linii kolejowej E-65 peron przystanku krańcowego znów zostanie skrócony. Przed wiatą wyrośnie wjazd na drugi parking. 
Polityka złym doradcą w pracy!
Legionowo: 1 listopada - komunikacja
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Nowa trasa:
linkZTM pisze:723
Zmiana trasy linii 723 w Legionowie
od 01.12.2013 (niedziela)
W związku ze zmianą organizacji ruchu związaną z budową tunelu drogowego w ciągu ul. Krakowska – al. Róż w Legionowie zmianie ulega trasa kursowania linii 723 tylko w kierunku PKP LEGIONOWO-PRZYSTANEK. Od dnia 01.12.2013 r. od początku kursowania ww. linia kursowała będzie trasą:
723
Warszawa: ŻERAŃ FSO – … – Legionowo: Sobieskiego – Parkowa - Jagiellońska – rondo Poniatowskiego – Jagiellońska – PKP LEGIONOWO-PRZYSTANEK 02.
Linia 723 będzie kursowała wg nowego rozkładu jazdy.
Zawiesza się funkcjonowanie przystanku LWOWSKA 02.
Legio24.pl: Serock: Komunikacja miejska do poprawki?.
Serock mógłby się w końcu ogarnąć i zrobić te "eLki" a nie kombinować jak koń pod górę. Zapaść komunikacyjna trwa tam od lat. Mam jednak wrażenie, że ta cała ankieta to "pic na wodę".
Serock mógłby się w końcu ogarnąć i zrobić te "eLki" a nie kombinować jak koń pod górę. Zapaść komunikacyjna trwa tam od lat. Mam jednak wrażenie, że ta cała ankieta to "pic na wodę".
http://www.legionowo.pl/pl/strefa-mieszkanca/odpowiedzi
Pytanie:
Witam, Powracam do tematu autobusu dowożącego mieszkańców do PKP. Otóż, w przeciągu ostatnich 8 dni 2 razy nie udało mi się wsiąść do autobusu na przystanku Urząd Miasta godz. 6:51. Kierowca podjeżdża, zatrzymuje się ale nie otwiera drzwi, bo w środku jest pełno. Autobus jest po prostu za mały a potrzeby są większe i zainteresowanie bardzo duże. Stoi nas na tym przystanku zawsze ok 10-15 osób, przychodzimy, czekamy a potem nie wsiadamy i nie dojeżdżamy na pociąg, na który chcemy. A takie opóźnienie poranne min.15-20 minut to da się odczuć. Czy ktokolwiek sprawdza ile ludzi korzysta z tego autobusu?Przecież kierowca sam wie, że nas jest za dużo a miejsc za mało? Nie wierzę, że nie zgłasza, że mu ludzie pukają rano w drzwi, bo chcą wsiąść. Może potrzeba pomyśleć nad większymi autobusami tak by mieszkańcy wiedzieli, że rano dojadą na pociąg i do pracy na czas. Pozdrawiam, Katarzyna
(Katarzyna, 19-12-2013)
Odpowiedź:
Pani Katarzyno, autobus został uruchomiony jako dowóz mieszkańców Przystanku do stacji PKP Legionowo do pociągów SKM w związku z ograniczeniem oferty KM. Nie miał to być bezpłatny autobus po mieście, jak jest obecnie traktowany przez pasażerów. Połączenie jest w całości finansowane z naszego budżetu i nie mamy środków na rozszerzenie oferty autobusu jako bezpłatnej komunikacji po Legionowie. Po ukończeniu budowy centrum komunikacyjnego zasadne będzie zwiększanie możliwości dojazdu do stacji kolejowej Legionowo i wtedy być może trzeba będzie powrócić do pomysłu przebudowy systemu komunikacyjnego i utworzenia linii dowozowych działających w systemie organizowanych przez ZTM linii typu L.