(!) Tramwajem na Tarchomin
Moderator: Wiliam
TW nie mają niepłatnych zjazdów brygad rozkładowych.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Normalne zjazdy, tak jak i masz wyjazdy (nawet zaznaczone w rozkładzie) z Zajezdni Żoliborz do Metra Młociny.MJ pisze:Ale te zjazdy są płatne czy bardziej to jest jako PT?
Świderska, dzis godzina 7.10. Z dedykacją dla tych co twierdzą, że linia 2 muchy wozi.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Remont mostu nagonił ludzi. Ale na Starych Świdrach przesiadka nie jest już tak upierdliwa rano ZTCW - bo widząc odjeżdżający tramwaj (jak się stoi w autobusie na światłach), wiadomo, że od razu będzie następny...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Ze Świdrów zajeżdżały wagony z obsadzonymi miejscami siedzącymi + kilka osób stojących.Wolfchen pisze:Remont mostu nagonił ludzi. Ale na Starych Świdrach przesiadka nie jest już tak upierdliwa rano ZTCW - bo widząc odjeżdżający tramwaj (jak się stoi w autobusie na światłach), wiadomo, że od razu będzie następny...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Od początku mówiłem, że taka linia ma sens tylko albo bardzo często, albo wcale.
(Ten sam problem będzie z M2ogryzek.)
(Ten sam problem będzie z M2ogryzek.)
Jak w tej chwili wygląda frekwencja w dwójce?
Po południu nawet dobra i nawet ktoś jeździ w przeciwpotoku.MichalJ pisze:Jak w tej chwili wygląda frekwencja w dwójce?
"Ktoś" to jest ile osób w wozie?
A z 10 osób jechało ostatnio na Młociny i to przy częstotliwości 5 minut. Jest progres, kiedyś tramwaj woził po 0-2 osoby. 
No to faktycznie doskonała frekwencja przyjmując, że tramwaj może zabrać circa 200 osób.
W przeciwpotoku to i tak dobrze, że ktoś jeździ na tej trasie. 
Primo mowa jest o przeciwpotoku, secundo nie ekscytujmy się pełną pojemnością wagonu, bo nie powinno nam zależeć na podróżowaniu w takich warunkach.sprinter pisze:No to faktycznie doskonała frekwencja przyjmując, że tramwaj może zabrać circa 200 osób.
http://www.youtube.com/user/esbek2
Filmy "tramwajowe" i nie tylko.
http://www.film.tramwaje.eu
Linki do filmów tramwajowych sortowane w/g krajów i miast
Filmy "tramwajowe" i nie tylko.
http://www.film.tramwaje.eu
Linki do filmów tramwajowych sortowane w/g krajów i miast
Lepiej więc ekscytować się 10 osobami na linii, która już dawno powinna być gotowa? Niedługo minie rok tego marnotrawstwa z wożeniem powietrza nad Wisłą, a pewnie jeszcze drugie tyle przed nami.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W przeciwpotoku nawet przy trasie na Nowodwory niewykluczone sa wolne siedzace. Tata specyfika osiedla niestety.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.