Obsługa linii pojazdami niskopodłogowymi - rozkład, a potrzeby - 2006/2007
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- marker
- Zbanowany
No ale co w związku z twoją wypowiedziąSantos pisze:A ty myślisz,ze 122 przejeżdza tylko obok kościoła na Popiełuszkijacek2357 pisze:Moim kandytatem jest 5/122 w DS. Odjazd przed 14:00 z przystanku Ks. Popiełuszki jest skomunikowany z końcem mszy w pobliskim kościele, i nie chodzi mi nawet o wygodę całego geriatryku wsiadającego po mszy, lecz o czas jaki traci się, gdy ok. 20 babć długo wtarabania się do wysokopodłogowego pojazdu... A starczyłoby zamienić niską brygadę z 4/122...![]()
CHRABĄSZCZ: Bzzzzzzzzzz
heehmarker pisze:No ale co w związku z twoją wypowiedziąSantos pisze: A ty myślisz,ze 122 przejeżdza tylko obok kościoła na Popiełuszki![]()
Przecież podał konkretny przykład dla uniskopodłogowienia danej brygady.
W tym roku przybylo 250 niskopodlogowych autobusow ,ciekawi mnie dlaczego są tak zle wykorzystywane. Dlaczego np w weekendy wiele z nich stoi w zajezdniach podczas gdy na linie wysyla sie stare obrzydliwe ikarusy? przynajmniej w weekendy powinno wysylac sie tylko niskopodlogowe.Tyle bylo zapowiedzi ze wszystke calki mialy byc niskopodlogowe i co jak bylo tak jest...
Nie można wysyłać niepotrzebnie zbyt dużo niskich podłóg na wysokie brygady, bo musi jeszcze zostać coś na podmianę niskich brygad.rafi4 pisze:W tym roku przybylo 250 niskopodlogowych autobusow ,ciekawi mnie dlaczego są tak zle wykorzystywane. Dlaczego np w weekendy wiele z nich stoi w zajezdniach podczas gdy na linie wysyla sie stare obrzydliwe ikarusy? przynajmniej w weekendy powinno wysylac sie tylko niskopodlogowe.Tyle bylo zapowiedzi ze wszystke calki mialy byc niskopodlogowe i co jak bylo tak jest...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale rezerwa na podmiany nie musi wynosić 80%.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Na Ostrobramskiej niestety właściciele Ikarusów rzadko widują swoje wozy (chyba że ostatnio sytuacja się diametralnie zmieniła).solaris8315 pisze:Ja bym prędzej stawiał na kierowców. Jak jest właścicielem jakiegoś Ikarusa to jasne, że woli wyjechać na tą brygadę wysoką swoim woziłem a nie niskaczem.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie rozumiem, czemu o tym decyduje akurat kierowca.solaris8315 pisze:Ja bym prędzej stawiał na kierowców. Jak jest właścicielem jakiegoś Ikarusa to jasne, że woli wyjechać na tą brygadę wysoką swoim woziłem a nie niskaczem.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Dwie zajezdnie Ostrobramska i Woronicza wysyłają dużo niskich wozów w weekendy (nawet na wysokie brygady), Redutowa, która wysyła dużo ikarusów, nie jest w stanie wysłać więcej niskaczy, bo nie ma na podmianę, Kleszczowa ma tylko 15-metrowe autobusy wielkopojemne, których nie można wysłać na linie objęte zakazem taborowym - na przykład 517 itd, itp. A przykłady z kilku ostatnich dni pokazują dobitnie, że nawet Woronicza może mieć czasem problem z podmianą niskiej brygady.