Ale już z 139, 724 i 742 niekoniecznie.bepe pisze:Pudło. 700 przesunięte 10 minut później koordynowałoby się z 710 znacznie lepiej - wręcz idealnie.
Koordynacje rozkładów
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Od jutra 161 awansowało do taktu 30 min. Myślałem, że w takim razie będzie koordynacja z 213 poza szczytem. Jest, ale tylko w stronę Zbójnej Góry. Odwrotnie już nie. Nie da się tego jakoś poprawić?
161 nie ma postojów na jednym krańcu, więc może się nie dać. A poza tym 213 to wypadałoby skoordynować z 147 na Gocławiu, bo na razie mamy ładną synchronizacją.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Dlaczego w weekendy 176 i 212 muszą od Ronda Żaby do Pl. Hallera jechać 2 razy na godzinę w dokładnie tej samej minucie? Obydwie linie nie są z niczym skoordynowane. Dziś jeszcze doszło do tego spóźnione o 6 minut 135 i 3 Scanie jedna za drugą jechały od przystanku 11 listopada do końca trasy. Nie jest to długi odcinek, ale skoro autobusy mają tą samą częstotliwość to można się postarać o koordynację. Tak samo w drugą stronę 135 i 176 odjeżdżają o tej samej godzinie, dobrze że chociaż jest ładna koordynacja z 212. 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pocięcie jedynki jqk zwykle z głową - z Kercelaka do Zawiszy wieczorem 3-3-14...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Sprawdzałeś inne odcinki?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
8 wyleciało, 9 pozostało silne, więc 24 można ustawiać prawie jakkolwiek, w sumie podobnie jak i 1: Bródno ma silne 26, a koordynacja potrzebniejsze tam, gdzie same słabiaki (tym bardziej, że mowa o ciągu jednak śródmiejskim i w dużej mierze przesiadkowym).
No cóż, przynajmniej 17 i 33 zrobione wzorowo w tym kierunku...
I zresztą, jako pasażera, to mnie to prawdę mówiąc guzik obchodzi.
No cóż, przynajmniej 17 i 33 zrobione wzorowo w tym kierunku...
I zresztą, jako pasażera, to mnie to prawdę mówiąc guzik obchodzi.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
24 w ogóle nie było ruszane podobnie jak 22.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przed chwilą na Zawiszy: 13 minut do 22 i 24, 14 min do 1, 16 do 24. Co prawda 22 w końcu przyjechało 2 min wcześniej, ale żenada tak czy siak.
No ale przecież o tej porze to same muchowozy, powinienem sie cieszyć, że w ogóle jadą.
No ale przecież o tej porze to same muchowozy, powinienem sie cieszyć, że w ogóle jadą.
Bo zamiast dokładania brygad do 4 linii co 20 minut powinny być dwie co 10, jadące na przemian.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Chciałem tak na JPII dać, toś krzyczał "muchowóz! muchowóz" 
A na poważnie - akurat 1 to "niby" linia silna dzisiaj, ale oczywiście trzeba grube miliony złotych oszczędzić na zrobieniu przez pierwszą godzinę "co 20" (zamiast uruchomienia takiego 22 godzinę później, co na jedno by wyszło jeśli chodzi o kasę).
A na poważnie - akurat 1 to "niby" linia silna dzisiaj, ale oczywiście trzeba grube miliony złotych oszczędzić na zrobieniu przez pierwszą godzinę "co 20" (zamiast uruchomienia takiego 22 godzinę później, co na jedno by wyszło jeśli chodzi o kasę).
Chciałeś tam jeszcze 10 dowalić.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie chciałem, a rozważałem. I nie na całej długości.
Od 1 lutego bardzo ładnie zostały skoordynowane rozkłady 197 i 201 na wspólnym odcinku.
Szkoda że nikt przy okazji nie poprawił skandalicznego czasu przejazdu na 197.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.