Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Komunikacja miejska w Ursusie
Moderator: Wiliam
Do Niedźwiadka 
Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218
013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
019B/33

21.12.2012
366+218
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
Do Sanktuarium to bez zmian będzie dojeżdżało 129. 
Dla 187 jadącego w kierunku Stegien, żeby dowieść ludzi z ZP Bełzyashir pisze:Poza zmianami na 129 i 197 będą także drobne zmiany w ZP Ursus-Niedźwiadek, m.in. w związku z otwarciem stacji Ursus-Niedźwiadek uruchomiony zostanie przystanek Ursus-Niedźwiadek 11 dla linii 187 na ulicy Orląt Lwowskich.
Pozdrawiam
Druga odpowiedź jest prawidłowa. Zresztą można też to sprawdzić na stronie ZTM.rudy pisze:Dla 187 jadącego w kierunku Stegien, żeby dowieść ludzi z ZP BełzyCzy w stronę U-N dla pasażerów z ZP Hermana i z ZP Ursus-Sanktuarium
Dzięki za info. Nie miałem czasu sprawdzić komunikatów na stronie ZTM-u, stąd moje pytanie. 
Pozdrawiam
07? Gdzie to się mieści? Jak 401 czy 517?ashir pisze:Druga odpowiedź jest prawidłowa. Zresztą można też to sprawdzić na stronie ZTM.rudy pisze:Dla 187 jadącego w kierunku Stegien, żeby dowieść ludzi z ZP BełzyCzy w stronę U-N dla pasażerów z ZP Hermana i z ZP Ursus-Sanktuarium
Jak 401, czyli obecnie 177, a od wtorku właśnie 187.Pawel_ pisze:07? Gdzie to się mieści? Jak 401 czy 517?
Kiedy w końcu ZTM przekona się, że autobus z Niedźwiadka przez Wojciechowskiego skręcający w stronę Gierdziejewskiego czy Cierlicką jest kompletnie bez sensu?
191 swego czasu bez pasażerów, 129 bez pasażerów, teraz dochodzi 197!
Ciepłownia Wola: 197 5 osób, 716 pełne! Dać to 197 chociaż przez ZP Śmigielska i klienci będą.
Tylko nie piszcie proszę o przyzwyczajaniu się do nowej linii, że nikt może o niej nie słyszał itp. po drodze nie ma po prostu komu w ten autobus wsiadać...
191 swego czasu bez pasażerów, 129 bez pasażerów, teraz dochodzi 197!
Ciepłownia Wola: 197 5 osób, 716 pełne! Dać to 197 chociaż przez ZP Śmigielska i klienci będą.
Tylko nie piszcie proszę o przyzwyczajaniu się do nowej linii, że nikt może o niej nie słyszał itp. po drodze nie ma po prostu komu w ten autobus wsiadać...
-
Tranzystor
Pierwszy dzień kursowania 197 i trzeba powiedzieć, że linia cieszy się powodzeniem. Na odcinku Karolin - Ursus-Niedźwiadek wszystkie miejsca zajęte. Na przystanku Warszawa Ursus-Niedźwiadek również sporo ludzi.
O wpół do pierwszej na wiadukcie 10 pasażerów, w tym jedna wsiadła na przystanku Leszczyńskiego.
Głupio trochę na Niedźwiadku, przystanek 08 ma normalne tabliczki z numerami linii, a de facto jest dla wysiadających. W ostatniej chwili się połapałem i podbiegłem dalej. Co więcej, zupełnie nie rozumiem, co na tym przystanku robią tabliczki 177 i 194. A jacyś ludzie tam stali pod słupkiem i czekali na coś...
S1 zapowiada dwa przystanki graniczne. A 'decha' wewnętrzna była prawie pusta (bez trasy).
Głupio trochę na Niedźwiadku, przystanek 08 ma normalne tabliczki z numerami linii, a de facto jest dla wysiadających. W ostatniej chwili się połapałem i podbiegłem dalej. Co więcej, zupełnie nie rozumiem, co na tym przystanku robią tabliczki 177 i 194. A jacyś ludzie tam stali pod słupkiem i czekali na coś...
S1 zapowiada dwa przystanki graniczne. A 'decha' wewnętrzna była prawie pusta (bez trasy).
Jak dla wysiadających, jak miał być przelotowy? A 177 i 194 tam również stają.MichalJ pisze:Głupio trochę na Niedźwiadku, przystanek 08 ma normalne tabliczki z numerami linii, a de facto jest dla wysiadających. W ostatniej chwili się połapałem i podbiegłem dalej. Co więcej, zupełnie nie rozumiem, co na tym przystanku robią tabliczki 177 i 194. A jacyś ludzie tam stali pod słupkiem i czekali na coś...
No formalnie jest przelotowy przed zatrzymaniem na postój na krańcowym 01, ale chyba żaden pasażer tych 30 metrów nie podjeżdża? Dlatego napisałem 'de facto'.
A co do innych linii - faktycznie w komunikacie jest 08, ale w rozkładach poszczególnych linii jest inaczej. Może faktycznie stają, wtedy do 194 jest sens wsiadać.
A co do innych linii - faktycznie w komunikacie jest 08, ale w rozkładach poszczególnych linii jest inaczej. Może faktycznie stają, wtedy do 194 jest sens wsiadać.
Już mnie uspokoiłeś, po burdelu informacyjnym z 394 już się wszystkiego spodziewam w tamtym rejonie.MichalJ pisze:No formalnie jest przelotowy przed zatrzymaniem na postój na krańcowym 01, ale chyba żaden pasażer tych 30 metrów nie podjeżdża? Dlatego napisałem 'de facto'.
Stają tam, ale ZTM nie widział sensu zmiany rozkładów.MichalJ pisze:A co do innych linii - faktycznie w komunikacie jest 08, ale w rozkładach poszczególnych linii jest inaczej. Może faktycznie stają, wtedy do 194 jest sens wsiadać.
A dziś to widziałem jak jakiś tam stał jako 197. Mam nadzieję, że to tylko wyjątek, bo fikcji to ja nie lubię. A z odległości między Ursusem Niedźwiadkiem 05, a 01 to nawet dziś pasażerowie się śmiali. Już można by było niektóre przystanki sobie darować. Już wystarczy, że tak kiedyś robiło 394.MichalJ pisze:Głupio trochę na Niedźwiadku, przystanek 08 ma normalne tabliczki z numerami linii, a de facto jest dla wysiadających.
05 powinien być techniczny, ale w Warszawie pasażerowie nie mogą poczekać na odjazd na zwykłym przystanku i muszą wsiadać do pojazdów na samej pętli.ashir pisze:A z odległości między Ursusem Niedźwiadkiem 05, a 01 to nawet dziś pasażerowie się śmiali. Już można by było niektóre przystanki sobie darować. Już wystarczy, że tak kiedyś robiło 394.