Sygnalizacja świetlna (skrzyżowania bez tramwajów!)
Moderator: Wiliam
-
Stary Pingwin
Wybrałem się wieczorem samochodem na Waryńskiego/Nowowiejska.
Poleczki przejechałem bez zatrzymania, a dalej Puławska i Waryńskiego
stałem na prawie każdych światłach- wyjątek Żywnego i Goworka.
Kierowcy w tym mieście nie mają lekko.
Poleczki przejechałem bez zatrzymania, a dalej Puławska i Waryńskiego
stałem na prawie każdych światłach- wyjątek Żywnego i Goworka.
Kierowcy w tym mieście nie mają lekko.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
A ktoś nie pisał w tym wątku, że koordynacja na północ jest na Niepodległości, a na Puławskiej na południe? Wtedy byś jechał "pod prąd". A dla tramwajów nigdzie.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Puławska jest chyba w obie strony gorsza od Niepodległości - na północ na pewno.
-
Stary Pingwin
Ponieważ częściej pokonuję Puławską tramwajem, to teraz stwierdzam, że tram ma lepiej.
Podczas czerwonego dokonuję wymiany pasażerów i ruszam. Jedynie na Królikarni auta ruszają szybciej, bo ja czekam na 18 z Woronicza(w szczycie sygnalizacja na sztywno, nie na wzbudzenie),
a i przystanek za skrzyżowaniem. Oczywiście kierunek Centrum.
Podczas czerwonego dokonuję wymiany pasażerów i ruszam. Jedynie na Królikarni auta ruszają szybciej, bo ja czekam na 18 z Woronicza(w szczycie sygnalizacja na sztywno, nie na wzbudzenie),
a i przystanek za skrzyżowaniem. Oczywiście kierunek Centrum.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Z tymi zielonymi falami na Puławskiej i Niepodległości to raczej ruletka.
Wczoraj rano jechałem Puławską do Centrum - zielona fala od Domaniewskiej do Rakowieckiej.
Wyjątkowo wracałem Niepodległości - zielona fala od Rakowieckiej do Domaniewskiej.
Innego dnia na Puławskiej łapałem prawie każde czerwone niezależnie od kierunku.
Różnie tam bywa...
Wczoraj rano jechałem Puławską do Centrum - zielona fala od Domaniewskiej do Rakowieckiej.
Wyjątkowo wracałem Niepodległości - zielona fala od Rakowieckiej do Domaniewskiej.
Innego dnia na Puławskiej łapałem prawie każde czerwone niezależnie od kierunku.
Różnie tam bywa...
Na Puławskiej jest zawsze czerwona fala do centrum... - ale może po prostu rano jest jednak zielona?BJ pisze:Z tymi zielonymi falami na Puławskiej i Niepodległości to raczej ruletka.
Różnie tam bywa...
Na Niepodległości zielona (ale trzeba jechać troszeczkę szybciej).
Przy okazji: ktoś chyba coś rzeczywiśćie grzebał przy Puławska/Rakowiecka,
bo ani w piątek, ani dziś po 17 nie było tego wielkiego korka od Madalińskiego.
ŁK
Jeśli już uda się złapać na którejś z tych ulic w którymś z kierunków zieloną falę, to trzeba jechać co najmniej 70-80. Inaczej się nie załapie.Łukasz pisze:Na Niepodległości zielona (ale trzeba jechać troszeczkę szybciej).BJ pisze:Z tymi zielonymi falami na Puławskiej i Niepodległości to raczej ruletka.
Różnie tam bywa...
Właśnie wracałem 15 od Wawelskiej i do Hal Banacha stałem na każdych światłach. Do kogo pisać ze skargą? Nawet rowerem się tam trzymam jeszcze-jeszcze w fali, co oznacza, że koordynacja jest - pod samochody, a nie tramwaje.
Skargę? A kto w tym mieście przejmuje się tramwajami...
No właśnie może by zaczął. Zwłaszcza, że w drugą stronę koordynacja też jest tragiczna.
Już dwa razy nie wskoczyła faza tramwajowa dla 23 / 26 na Ratuszowa / Jagiellońska. Za pierwszym razem kilka dni temu myślałem, że coś przeoczyłem, ale upewniłem się dziś, gdy stałem z drugiej strony.
Czy jej pojawienie się jest teraz uzależnione od ustawienia zwrotnic, czy od czego?
4bis Stalowa - Woronicza
Dla równowagi dzisiaj przed południem przy Elekcyjnej faza dla tramwajów zapalała się nawet, jak z żadnej strony żaden nie jechał. Stałem z 10 cykli, tak więc to nie przypadek. Pętle indukcyjne zamokły, czy program ze wzbudzanego zmienili znów, jak kiedyś, na stały?
4bis Stalowa - Woronicza
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie przypominam sobie za gwizdek działającego wzbudzania na Elekcyjnej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.