Objazdy i inne okresowe zmiany tras autobusów - 2014
Moderator: Wiliam
Ja mówię tylko to, co widzę, mnie ten autobus ani grzeje ani ziębi, mam 131. A wolę 187, bo objazd niestety zabija tę linię i przynajmniej przy powrotach z uczelni mam gwarancję miejsca siedzącego, a nie jazdy na glonojada. Sprzed remontu estakad na TŁ pamiętam zaś, że na tejże TŁ autobusy miały zajęte zazwyczaj miejsca siedzące i trochę (10-20) stojących
W drugą stronę - do Politechniki - linia jedzie zazwyczaj ładnie napełniona, zajęte siedzące i 30-40 osób stojących, nie odbiega to od standardu napełnienia np. 182 czy 523 na tamtym odcinku. Nie bardzo to można zrzucić na uczniów, bo godzina 11 to nie jest pora, o której się wraca ze szkoły, a wtedy też są takie znaczne napełnienia, choć trzeba przyznać, że w szczycie szkolnym - na ósmą - potrafiło być jeszcze gorzej.
W drugą stronę - do Politechniki - linia jedzie zazwyczaj ładnie napełniona, zajęte siedzące i 30-40 osób stojących, nie odbiega to od standardu napełnienia np. 182 czy 523 na tamtym odcinku. Nie bardzo to można zrzucić na uczniów, bo godzina 11 to nie jest pora, o której się wraca ze szkoły, a wtedy też są takie znaczne napełnienia, choć trzeba przyznać, że w szczycie szkolnym - na ósmą - potrafiło być jeszcze gorzej.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Ze strony ZTM komunikaty o ostatnich zmianach nie znikają tylko są przenoszone do archiwum: http://ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&a=1&l=1
Znikają tylko rzeczy z zakładki "z ostatniej chwili".
Znikają tylko rzeczy z zakładki "z ostatniej chwili".
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Znikają.m72 pisze:Ze strony ZTM komunikaty o ostatnich zmianach nie znikają tylko są przenoszone do archiwum: http://ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&a=1&l=1
Przykład?ashir pisze:Znikają.
Poza 187, gdzie zostało pozmieniane z terminami?
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Tak samo średnio unikatowy jest twój blog i "filozofie" które na nim głosisz.Gdyby ta twoja radosna twórczość "niezauważalnie" zniknęła, mało kto by się o to upomniał.osa pisze:Szkoda, że ZTM nie skorzysta z okazji nie zrobi porządku z linią 187, która aż się prosi o wycofanie z Wisłostrady i Stegien. Teraz byłoby to niezauważalne, a po odbudowie wiaduktów pewnie mało kto by się upominał o to średnio unikatowe połączenie.
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Akurat jeśli chodzi o 187, to osa bardzo trafnie ją podsumował. Zgadzam się z tym w 100%.
Czy ja, tak zupełnie przypadkiem, w jakimś innym wątku, nie wspominałem o tym, że od Politechniki
Stegny mało kogo się wozi? 
Pojawiam się i znikam, i znikam. Obłęd jakiś. Zmienili coś w tym komunikacie, czy tak sobie dla jaj?ashir pisze:Przesunięto termin zamknięcia estakady Trasy Łazienkowskiej po której jeździ 187 w kierunku Ursusa-Niedźwiadka, że komunikat o trasie objazdowej usunięto ze strony ZTM?
Oczywiście, liryczne brednie w opisie zmienionej trasy jak były, tak są:
Czerniakowska – Łazienkowska – Piękna- pl. Konstytucji –
pl. Konstytucji – Piękna – Myśliwiecka - Łazienkowska – Czerniakowska
Przynajmniej Górnośląską konsekwentnie pomijają.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Na której, w przeciwieństwie do Myśliwieckiej, znajdują się przystanki 
Popatrz, jaka franca!
Czy "Za tramwaj" przy okazji imprez na Narodowym to ma stałą trasę czy przy każdym zamknięciu to się różni?
W ubiegłym tygodniu jechałem taką zetką z centrum, miała nawet dechy boczne (co prawda z kartek przyklejonych do dech, ale zawsze) i na dechach było jasno napisane że jedzie Trasą Ł i potem Kinową (na koralach przystanki Saska, Międzynarodowa, Przyczółek, Rozłucka, Walewska). Trochę się zdziwiłem że nie przez Francuską czy Saską do Waszyngotna, ale uszanowałem informację i wysiadłem na Wale. Ku mojemu zdziwieniu zetka zjechała na Wał i pognała do Zwycięzców. Przegapiłem jakiś cholerny etap tych zamknięć? Czy może każdy jeździ jak chce? A może wreszcie informacja w autobusie jest z jakiegoś Bashobory i co zamknięcie jest inaczej tylko tablic nikt nie zmienia?
W ubiegłym tygodniu jechałem taką zetką z centrum, miała nawet dechy boczne (co prawda z kartek przyklejonych do dech, ale zawsze) i na dechach było jasno napisane że jedzie Trasą Ł i potem Kinową (na koralach przystanki Saska, Międzynarodowa, Przyczółek, Rozłucka, Walewska). Trochę się zdziwiłem że nie przez Francuską czy Saską do Waszyngotna, ale uszanowałem informację i wysiadłem na Wale. Ku mojemu zdziwieniu zetka zjechała na Wał i pognała do Zwycięzców. Przegapiłem jakiś cholerny etap tych zamknięć? Czy może każdy jeździ jak chce? A może wreszcie informacja w autobusie jest z jakiegoś Bashobory i co zamknięcie jest inaczej tylko tablic nikt nie zmienia?

Przez Kinową to ona była tylko w czasie mistrzostw...Wiliam pisze:Czy "Za tramwaj" przy okazji imprez na Narodowym to ma stałą trasę czy przy każdym zamknięciu to się różni?
Tymczasem objazd mostu nad Jeziorkiem Czerniakowskim trwa już na tyle długo, że jeden z deweloperów postanowił się pochwalić, że z okolic Zawodzie można się dostać między innymi 159 i 162 do centrum w 15 minut
.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
ZTM pisze:Czasowe zmiany dla linii nocnych N11, N21, N61 i N71 na Trasie W-Z
od 24.03.2014 (poniedziałek) do 27.03.2014 (czwartek)
W związku z myciem tunelu trasy W-Z w noce 24/25.03, 25/26.03 i 26/27.03.2014 r. w godz. od 00:15 do 04:00 wyłączona z ruchu będzie al. Solidarności pomiędzy ul. Nowy Przejazd a Nowy Zjazd.
W związku z powyższym w ww. noce od początku do końca kursowania linii nocnych autobusy linii N11, N21, N61 i N71 (autobusy linii dziennych i tramwaje kursują bez zmian) zostaną skierowane na poniższe trasy objazdowe:
N11, N21, N61 i N71
w kierunku pętli Skarbka z Gór, Stara Miłosna, Struga, Wola Grzybowska
od skrzyżowania Królewska/ Marszałkowska: Królewska – Krakowskie Przedmieście – Nowy Świat – Świętokrzyska – Kopernika – Tamka – most Świętokrzyski – Wybrzeże Szczecińskie – Okrzei – Sierakowskiego – al. Solidarności i dalej swoimi trasami,
N11, N61
w kierunku pętli Dw. Centralny
od mostu Śląsko-Dąbrowskiego: Grodzka – Wybrzeże Kościuszkowskie – Karowa – Dobra – Tamka – Kopernika – Świętokrzyska – Nowy Świat – Krakowskie Przedmieście – Królewska i dalej swoimi trasami,
N21, N71
w kierunku pętli Dw. Centralny
od mostu Śląsko-Dąbrowskiego: Grodzka – Wybrzeże Kościuszkowskie – Karowa – Dobra – Tamka – Kopernika – Świętokrzyska – Nowy Świat – Krakowskie Przedmieście – Królewska – Grzybowska – al. Jana Pawła II i dalej swoimi trasami.
Na trasach objazdowych obowiązują wszystkie napotkane przystanki jako „na żądanie”.
Jednocześnie w ciągu ww. nocy w godz. 00:15 - 04:00 zawiesza się funkcjonowanie przystanków:
STARE MIASTO 01, 02;
METRO RATUSZ ARSENAŁ 06, 55.
Przepraszamy za utrudnienia.