Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Postoje na krańcach
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Czyli wszyscy są źli i w ogóle, a ZTM wspaniały. Porobił rozkłady... Bezsensowne, ale są. 
Nie. To kierowcy żyją w przeświadczeniu, że jak dostaje autobus, to może w nim siedzieć do końca świata i o jeden dzień dłużej. A czasami na przerwę trzeba z autobusu wyjść. Bo autobus to zasadniczo ma wozić pasażerów, a nie stać na pętlach, by kierowca mógł zjeść kanapkę.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
W czasie jazdy jeść nie mogę...pawcio pisze:Bo autobus to zasadniczo ma wozić pasażerów, a nie stać na pętlach, by kierowca mógł zjeść kanapkę.
Jasne. Ale to nie oznacza jeszcze, że musisz jeść przy kółku.
I to też nie oznacza, że w ogóle ma mieć przerwę... 
Czyżbyś chciał, wzorem tramwajów, wprowadzenia SWL-i w autobusach?pawcio pisze:Jasne. Ale to nie oznacza jeszcze, że musisz jeść przy kółku.
Ja bym chciał. Od razu by się rozwiązał problem niemieszczących się autobusów na pętli, bo czterech kierowców naraz je śniadanie. No i generalnie przerwy śniadaniowe nie zakłócałyby taktu kursowania pojazdów.
Brawa dla tego Pana!
Taa. Brawa. Gromkie...
Jednak tramwaje nie mają takich opóźnień, jakie mają autobusy. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby kierowca obsługujący po południu 186, przesiadał się np. na Nowodworach w 509, bo czas przejazdu na Moście Grota dla 186 to loteria.
Post do skasowania.
To tylko urojenia miłośników komunikacji...
A jakby zrobić coś na kształt SWL w obrębie jednej linii?
Ale przecież nie musi przesiadać się na inną linię. Ktoś go zmienia, on ma regulaminową przerwę w pawilonie na pętli, potem zmienia kolejnego kierowcę na tej samej linii 2 czy 3 kursy później. I już.Georg pisze:Jednak tramwaje nie mają takich opóźnień, jakie mają autobusy. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby kierowca obsługujący po południu 186, przesiadał się np. na Nowodworach w 509, bo czas przejazdu na Moście Grota dla 186 to loteria.
A jak to się ma np. do 157, które po południu jeździ w trójskładzie? Jeden kierowca będzie miał godzinę przerwy, a drugi ledwo co zdąży wysiąść z jednego wozu, to już będzie musiał wskoczyć do następnego, bo wszystkie 3 są opóźnione?
I pytanie dodatkowe: jak to wygląda w przypadku tramwajów, gdy jest jakaś dłuższa awaria?
I pytanie dodatkowe: jak to wygląda w przypadku tramwajów, gdy jest jakaś dłuższa awaria?