Akcje zasileniowe
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Ty, a ja widziałem Scanię na Ząbkowskiej!
To jak będzie zasilała jakąś linię to o tym tutaj napiszesz, ok?Domas pisze:Ty, a ja widziałem Scanię na Ząbkowskiej!
No jakąś zasilała.
Dzisiaj z pewnością nie.Domas pisze:No jakąś zasilała.
Chyba dzisiaj zasilenia nie były potrzebne. Spośród tramwajów i autobusów we wszystkich kierunkach na Os. Wolska większość linii jeździła luźna. Niesłabnącym powodzeniem cieszy się jedynie linia 523.
W tym roku na Noc Muzeów są strasznie skromne zasilenia, patrząc na rozkłady na stronie ZTM. 
W końcu 40 wozów z MZA wyjeżdża na linie muzealne 
Zwłaszcza na N21 i N37 ZTM zaszalał z zasileniami, w szczególności na tej pierwszej linii z aż jednym dodatkowym kursem o 1:27 z Dw. Centralnego tylko do Płowieckiej. Istny szał. 
Obsługa zasileń w Noc Muzeów będzie wyglądała w sposób następujący:
N01 - 1 brygada z Stalowej
N12 - 2 brygady z Stalowej
N24 - 2 brygady z Ostrobramskiej
N25 - 2 brygady z Ostrobramskiej, 2 brygady z Kleszczowej
N34 - 1 brygada z Woronicza, 2 brygady z Kleszczowej
N35 - 2 brygady z Woronicza, 1 brygada z Kleszczowej
N38 - 3 brygady z Woronicza
N42 - 5 brygad z Stalowej
N43 - 1 brygada z Woronicza, 2 brygady z Kleszczowej
N44 - 1 brygada z Kleszczowej
N64 - 3 brygady z ITS Michalczewski
N81 - 2 brygady z Woronicza
Oczywiście wszystko obsługiwane autobusami przegubowymi, podobnie będzie na innych liniach nocnych (za wyjątkiem linii nocnych lokalnych uzupełniających, czyli N50, N52, N56 i N58). Nawet na liniach obwodowych (N01, N02 i N03) na brygadach z MZA będą jeździły pojazdy przegubowe.
Ponadto parę brygad po godzinie 1 przejdzie z linii muzealnych (D, E, G, J, K) na linie nocne (N21, N25, N37, N44). 
Oczywiście wszystko obsługiwane autobusami przegubowymi, podobnie będzie na innych liniach nocnych (za wyjątkiem linii nocnych lokalnych uzupełniających, czyli N50, N52, N56 i N58). Nawet na liniach obwodowych (N01, N02 i N03) na brygadach z MZA będą jeździły pojazdy przegubowe.
Na N41 i N46 widziałem solówki...ashir pisze:(...)Oczywiście wszystko obsługiwane autobusami przegubowymi, podobnie będzie na innych liniach nocnych (za wyjątkiem linii nocnych lokalnych uzupełniających, czyli N50, N52, N56 i N58).
Ogólnie spośród MZA tylko Kleszczowa wysłała gdzie nie gdzie solówki. ....sprinter pisze:Na N41 i N46 widziałem solówki...ashir pisze:(...)Oczywiście wszystko obsługiwane autobusami przegubowymi, podobnie będzie na innych liniach nocnych (za wyjątkiem linii nocnych lokalnych uzupełniających, czyli N50, N52, N56 i N58).
610 Os. Górczewska - Dw. Wschodni (Lubelska).
Linię obsługuje zakład "Redutowa" i "Stalowa".
Linię obsługuje zakład "Redutowa" i "Stalowa".
Tak, Kleszczowa wysłała solówki na N41+N95, N91+N25, a także na N44 i N46, ale za to przegub był na N01 czy też N33+N83. Na pewno Ostrobramska i Stalowa musiały wysłać wyłącznie przegubowce, Woronicza chyba też (patrząc na to co jeździło), natomiast Kleszczowa widać na nieliczne brygady nocne. 
-
bartoni722
Nie uruchamiajmy 9, zrobmy rozsadna oferte na Ochote w postaci zasilonego N38, a na jedna brygade N88 dajmy solowke. Logika ZTMu..albo N44: zasilamy przegubami (zasilenia czesto odjezdzaly puste z DwC) a na normalne brygady solo...
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
Solo na nocnych to zasadniczo była inwencja własna MZA.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Ale tylko z Kleszczowej. Woronicza, Ostrobramska i Stalowa wysyłała przeguby.bartoni722 pisze:Nie uruchamiajmy 9, zrobmy rozsadna oferte na Ochote w postaci zasilonego N38, a na jedna brygade N88 dajmy solowke. Logika ZTMu..albo N44: zasilamy przegubami (zasilenia czesto odjezdzaly puste z DwC) a na normalne brygady solo...