Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Dobrze, a jak jedno kierunkowe tramwaje wykręcą na torze odstawczym przy Metrze Wierzbno?
To może dwuskłady?
Powinno być ~takiej długości jak 3x105Na.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
I tak nie zawrócą.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Gdzie jeździły stopiątki spięte dupkami? 
Mickiewicza miały jeździć.
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88
We Wrocławiu liniowo. W Warszawie wykonano tylko kilka jazd testowych po Młynarskiej i Obozowej.MichalJ pisze:Gdzie jeździły stopiątki spięte dupkami?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Dla 120Na to chyba podałeś jednostkową cenę z VATem.beni pisze:Wartość kontraktów na dostawę wagonów wraz z dodatkowymi usługami w przeliczeniu na ilość wagonów bez VAT:
120Na - ~8 mln 52 tys. złotych - 1 mld 227 mln 600 tys złotych za całość (nie znana wartość dokładna kontraktu po podpisaniu aneksu do umowy na zamianę 6 sztuk wagonów na typ 120Na DUO)
Uwaga, przetarg - http://www.tw.waw.pl/zampubl/NZ-047-2014/index.php
Przedmiotem zamówienia jest zakup dwukierunkowych tramwajów technicznych, który obejmuje: zakup 6 tramwajów technicznych z napędem energoelektronicznym (zwanych dalej „tramwajami”) ze stanowiącymi ich wyposażenie pługami odśnieżnymi i 2 tramwajów doczepnych biernych technicznych (zwanych dalej„przyczepami”) przystosowanych do łączenia z tramwajami i poruszania się jako zespół tramwajowy (w tym jednego przystosowanego do przewozu materiałów sypkich, zwanego dalej „przyczepą krótką” i jednego przystosowanego do przewozu elementów służących do budowy torowisk, w tym szyn o długości 18 m, zwanego dalej „przyczepą długą”)
-
Stary Pingwin
Kurcze, berlinki jadą na zasłużoną emeryturę?
miłośnik 13N
Wreszcie ucywilizowanie taboru technicznego TW. Przy wymianie pokoleniowej mam nadzieje wzrosna "zdolnosci przerobowe" tej grupy pojazdow.
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Nie tak szybko. Generalnie przez te lata ileś się ich zepsuło, ileś uległo różnym wypadkom. A czymś trzeba do napraw i remontów jeździć.Stary Pingwin pisze:Kurcze, berlinki jadą na zasłużoną emeryturę?
Możesz określić co masz na myśli?Filip7370 pisze:Wreszcie ucywilizowanie taboru technicznego TW. Przy wymianie pokoleniowej mam nadzieje wzrosna "zdolnosci przerobowe" tej grupy pojazdow.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Że pojazdy wykonywane z pojazdów liniowych mają pewne ograniczenia chociażby technologią urządzeń w jakie zostały wyposażone. Natomiast te nowe wagony technicze są przeznaczone do swoich zadań zatem będą wydajniejsze.
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z drugiej strony tabor przerobiony z liniowego ma np zapewniona duza ilosc kompatybilnych czesci zamiennych, nawet po wycofaniu pierwowzoru z eksploatacji.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nawet 40 lat po tym wycofaniu?Glonojad pisze:Z drugiej strony tabor przerobiony z liniowego ma np zapewniona duza ilosc kompatybilnych czesci zamiennych, nawet po wycofaniu pierwowzoru z eksploatacji.