Jak dojechać szybko i sprawnie?
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
138... Po pierwsze: może być SU15. Słabo funkcjonuję kiedy mam ograniczony dostęp do powietrza. Po drugie: do 138 to trzeba kawałek iść. Po trzecie: zwężona Ząbkowska, więc bywa różnie z punktualnością.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A widziałeś gdzie jest przystanek tramwajowy pod zajezdnią? To jest różnica. W normalnych warunkach 138 jest blisko, ale tutaj, przy takiej alternatywie, nagle staje się bardzo, bardzo odległe 
R-4 - R-1 jutro, coś szybszego niż 71, jeśli taka opcja jest, to będę wdzięczny
R-4 - R-1 jutro, coś szybszego niż 71, jeśli taka opcja jest, to będę wdzięczny
27 jeśli się akurat przesiadka napatoczy. 70 tudzież.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Moim zdaniem bardzo mało ich jest odkąd nie ma 117 (nawet mogę powiedzieć, że dawno nie widziałem SU15).Szeregowy_Równoległy pisze:138... Po pierwsze: może być SU15. Słabo funkcjonuję kiedy mam ograniczony dostęp do powietrza. Po drugie: do 138 to trzeba kawałek iść. Po trzecie: zwężona Ząbkowska, więc bywa różnie z punktualnością.
Generalnie 138 jest OK, Ząbkowska jakoś się tam porusza - tylko jeszcze potem masz dookoła do Trasy Łazienkowskiej.
Sprawdziłbym rozkład, doliczył GÓRA 15 minut - i już
ŁK
Czasem te bezpośrednie połączenia dają paradoksalnie dużo więcej (zwłaszcza jak masz miejsce siedzące), bo nabiegasz się po tych skrzyżowaniach, naprzesiadasz się, a nadrobisz może zaledwie parę minut.
Jak obecnie wygląda przejazd Trasą Toruńską w kierunku Marek w przedweekendowe popołudnie? Około 20 mogą być duże zatory? Będę startował jutro około 20 z Żeromskiego/Makuszyńskiego w kierunku Łomży/Grajewa i zastanawiam się w którą stronę będzie lepiej:
- DK8, czy może
- Most Północny i DK61 przez Legionowo i dalej na Ostrołękę
- albo jakieś inne połączenie?
- DK8, czy może
- Most Północny i DK61 przez Legionowo i dalej na Ostrołękę
- albo jakieś inne połączenie?
MotorMan 
Jutro kumulacje korkowe wystąpią w różnych miejscach, zaczynamy długi 3 dniowy weekend. Wybrałbym 2 opcję lub alternatywnie Most Północny, skręcamy w prawo Modlińska w lewo Płochocińska, Rondo w Rembelszczyźnie pierwszy zjazd w prawo lecisz do Strugi w Markach w lewo i jedziesz w stronę Radzymina/ Wyszkowa. Szerokiej Drogi .
Pozdrawiam. Szerokiej drogi.
Ikarus
Ikarus
Ok. 20 to na Toruńskiej bym się specjalnego korka już nie spodziewał, może w Markach, a przez Marki można tak (ja tak często jeżdżę): https://maps.google.pl/maps?saddr=Aleja ... 4&t=m&z=13
Z Włodarzewskiej na Służew: czy 208 do Alej + pociąg na Służewiec (lub WKD na Raków) + 189/401 to sensowna opcja dająca konkretny zysk czasowy? Porównuję do opcji jechania czymś do metra i metrem. Oczywiście mogę sobie to sam sprawdzić i tak zrobię, ale mam świadomość, że pojedyncza obserwacja zbyt dużo mi nie da.
Światła w Markach potrafią wkurzyć. Omijaj je szerokim łukiem. Znaczy takim, jaki jest wyżej.kveld pisze:Ok. 20 to na Toruńskiej bym się specjalnego korka już nie spodziewał, może w Markach, a przez Marki można tak (ja tak często jeżdżę): https://maps.google.pl/maps?saddr=Aleja ... 4&t=m&z=13
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Wszystko zależy od tego, jakiego dnia i o jakiej porze chcesz pokonać tę trasę. Ale ja zdecydowanie wybrałbym wariant kolejowy, bo po co się pchać w sam środek miasta? Tylko tutaj trzeba mieć obliczony konkretny kurs, żeby nie stracić czasu stojąc sobie na peronie.reserved pisze:Z Włodarzewskiej na Służew: czy 208 do Alej + pociąg na Służewiec (lub WKD na Raków) + 189/401 to sensowna opcja dająca konkretny zysk czasowy? Porównuję do opcji jechania czymś do metra i metrem. Oczywiście mogę sobie to sam sprawdzić i tak zrobię, ale mam świadomość, że pojedyncza obserwacja zbyt dużo mi nie da.
-
michalsolaris
Jak dojechać z Dworca Wschodniego na Ochotę (w okolice pętli Szczęśliwice)?
PS. Emyl, skąd masz taką sygnaturkę (czy to podpis, nie wiem
)? Podasz mi źródło, skąd została utworzona
?
PS. Emyl, skąd masz taką sygnaturkę (czy to podpis, nie wiem
Tak na szybko:
- pociąg S1 ze stacji Warszawa Wschodnia do stacji Warszawa Zachodnia, tam linia 184 parę przystanków do pętli Szczęśliwice
- linia 517 ze skrzyżowania Kijowskiej z Targową do przystanku Pl. Narutowicza i z tego samego przystanku linia 157 lub 521
- tramwajem linii 7 spod Dworca do przystanku Dickensa, tam można podjechać czymkolwiek jeden przystanek do pętli, ale można tez przejść się pieszo
- pociąg S1 ze stacji Warszawa Wschodnia do stacji Warszawa Zachodnia, tam linia 184 parę przystanków do pętli Szczęśliwice
- linia 517 ze skrzyżowania Kijowskiej z Targową do przystanku Pl. Narutowicza i z tego samego przystanku linia 157 lub 521
- tramwajem linii 7 spod Dworca do przystanku Dickensa, tam można podjechać czymkolwiek jeden przystanek do pętli, ale można tez przejść się pieszo