i jedna byłaby o wiele bardziej obciążona od drugiej, bo nie odciążałyby sie nawzajemjacek pisze: Dlatego częstotliwość kursowania 718 trzeba polepszyć,a 805 ewentualnie przemianować na 7xx.Wtedy kazda z nich miała by swoich pasażerów.
Komunikacja w Markach (i Radzyminie)
Moderator: Wiliam
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
-
jacek
- Zbanowany
Nie za bardzo rozumiem twój post,ale napisałem wyrażnie,że może warto puścić 805 do FSO.Jednoczesnie zwiększajac częstotliwosć 718,nie wspominałem nic o odciążaniu tych linii się nawzajem na konkretnych odcinkach.Petuś pisze:Jeżeli mi się dobrze wydaje, to 805 ma być linią odciążającą 718, na najbardziej zatłoczonym odcinku.. A nie do Żerań F.S.O..Czy źle mi się wydaje?
-
jacek
- Zbanowany
Ponoć jest dużo zapytań w kwestii Marki-FSO,jest jeszcze centrum handlowe Targówek i Castorama,w których ma zatrudnienie wielu mieszkanców Marek i nie mają bezposredniego połaczenia.pawcio pisze:No to w takim razie Marki muszą dać kasę. I to może być poważny problem. Inna sprawa, że takiemu 805 nie wróżę przepełnionego bytu.
Ale to dla odmiany oznaczałoby znaczne podniesienie kosztów dla Radzymina, albowiem ktoś za te wozokilometry w Markach musiałby zapłacić. I wątpię, by był to ZTM.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Bo zapewne takiej nie ma. Wszak za każdym razem porozumienie może być na innych warunkach. Wówczas Legionowo już coś miało i podwyżkę opłat ciężko byłoby wyegzekwować. A tu będzie nowa umowa, którą będzie można ułożyć tak, jak się tylko podoba.TGM pisze:Taaa... A mi tłumaczyliście, że jeśli Jabłonna nie zapłaci, to częstotliwość linii do Legionowa nie spadnie, a opłaty też nie wzrosną. Bo płaci się tyko za "swój odcinek". Więc ja tu widzę calkowity brak analogii.
- R-9 Chełmska
To akurat jest zmowa i jako taka jest nielegalna. Poza tym, jeżeli Marki by podpisały umowę, to nowe 7xx zaczęłoby tam stawać. Zanim ZTM by skasował przystanki, ludzie by się do nowego 7xx przyzwyczaili. A po ich ewentualnej kasacji burmiastrza najchętniej rozszarpali.TGM pisze:Żaden problem. Marki i Radzymin się dogadują. Tworzymy nową linię 7xx. Marki płacą za to x PLN, Radzymin y PLN. Umowa podpisana. Po czym Marki rezygnują. ZTM przystanki likwiduje, Radzymin nadal płaci y zamiast y+x. No ewentualnie może odpalić jakąś sumkę Markom za udział w fortelu![]()
.
Radzymin musi się ubiegać o nową podmiejską linie, nie o przedłużanie dotychczasowych. A co do nowej linii z Marek do pl.Wilsona, to raczej sfera marzeń. Ogólnie rzecz biorąc widać, że następuje mimo wszystko zwiększenie ilości linii podmiejskich
Niedawno 729, w planach 730, teraz tutaj... 
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
Ale OT...
Wracając do tematu: do Radzymina powinna jeździć osobna linia, nie 718 (jakby wtedy była obsługiwana Czarna Struga?). Po za tym linia z Radzymina będzie stała w korkach i to nawet sporo, więc widzę jej kraniec gdzieś na Bródnie/Targówku, ew. Pl. Hallera przez Targówek.
Wracając do tematu: do Radzymina powinna jeździć osobna linia, nie 718 (jakby wtedy była obsługiwana Czarna Struga?). Po za tym linia z Radzymina będzie stała w korkach i to nawet sporo, więc widzę jej kraniec gdzieś na Bródnie/Targówku, ew. Pl. Hallera przez Targówek.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43