Władze Warszawy - wybory, kandydaci itp.
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ty w tym wieku jeszcze spodziewasz się zmian?! 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
Stary Pingwin
Fakt, niektórzy politycy chcą rządzić do 80 roku życia.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Czy ci radni z mojej dzielnicy to w ogóle coś pożytecznego zrobili dla Woli? Bo to idzie tak: wymienione przez a/p Talenta połączenie drogowe wyautowali. To samo zrobili z modernizacją torowiska na Obozowej, komasacja przystanków nie, pasy rowerowe nie, priorytet nie. Za to wpadli na super pomysł poszerzenia tejże Obozowej. Można wiedzieć, co to za beton? Nie chciałbym na nich oddać głosu na nich w listopadowych wyborach.[/quote]primoż pisze:[quote="Bastian w temacie "Objazdy tramwajowe 2014""]To przede wszystkim ukatrupili radni Woli. Wola tego za żadne skarby nie chce.a/p TALENT pisze:połączenie lokalne ul. Dywizjonu 303 z ul. Marynin i dalej z ul. Brożka oraz z ul. Górczewską.
Ci sami radni byli za odekspresowieniem Edwarda - jako jedyni poparli ZTM, który chciał przekształcić go w 402.
Tu akurat nic dziwnego bo Wola na zmianie E-2 w 402 najwięcej i w zasadzie jako jedyna.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przynajmniej są konsekwentni w podwyższaniu wieku emerytalnego - jak obywatelom, to i sobieStary Pingwin pisze:Fakt, niektórzy politycy chcą rządzić do 80 roku życia.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ostatnio widziany 12.04.2018 w 522
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nas chyba niekoniecznie podnieca to, co ciebie, więc nie myl Wawkomu z forum gazeta.pl.
Oczywiście nie o pasy mi chodzi.
Oczywiście nie o pasy mi chodzi.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Jakkolwiek głupio tego nie powiedziała (2,5 to za mało, szczególnie tam gdzie jeździ zbiorkom), tak jest coś w tym. Potem się zastanawiamy jak uspokajać ruch (wysepki na przejściach) albo co robić z hałasem (ekranoza!).
W całokształcie p.Erbel jest chyba za infantylna, ale trochę pozytywnego fermentu może wprowadzić do debaty publicznej.
W całokształcie p.Erbel jest chyba za infantylna, ale trochę pozytywnego fermentu może wprowadzić do debaty publicznej.

- a/p TALENT
Poliamoria to jakaś ksywa p.Erbel? Coś jak bufetowa?
Idiokracja nas otacza
Wystarczy wygooglować.
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88
- Bastian
- Sułtan Maroka
Co was to, do jasnej anielki, obchodzi?!
Mnie nie bardzo obchodzi. Było pytanie, udzielam odpowiedzi, nie dorabiaj do tego teorii.
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88
Nie rozumiem - to nie jest wątek służący do tego, żeby dyskutować o kandydatach do władz?
- Solaris U10
Pasy 2,5 m można zastosować (zgodnie z przepisami ogólnokrajowymi) jedynie na drogach klas L i D przy uspokojeniu ruchu lub w zabudowie jednorodzinnej. Pomysł nie byłby najgorszy w połączeniu ze strefami "tempo 30" jako środek uspokojenia ruchu, przy okazji porządkujący przestrzeń. Został on jednak całkowicie źle sprzedany. Czy pani Erbel ma jakiegoś doradcę do spraw komunikacyjnych, czy to jej własne przemyślenia?Wiliam pisze:Jakkolwiek głupio tego nie powiedziała (2,5 to za mało, szczególnie tam gdzie jeździ zbiorkom), tak jest coś w tym. Potem się zastanawiamy jak uspokajać ruch (wysepki na przejściach) albo co robić z hałasem (ekranoza!).
Sęk w tym, że ona chyba mówiła o drogach wyższych klas, na wielu drogach klasy L i D jest te 5 metrów i to wygląda bardzo zabawnie, gdy akurat chcesz przejechać, a akurat wypada odbiór śmieci. Oczywiście to przypadek jednostkowy i nie wpływa na ogół. Inną sprawą jest, że wiele dróg w Warszawie ma przewartościowaną klasę, głównie przez zasadę, która mówi, że droga może się łączyć tylko z drogami klasy o 1 niższej lub wyższej*.
Dla mnie większym kwiatkiem jest to, że zdaniem p. Erbel ścieżki rowerowe na ruchliwych ulicach należy przenieść z chodników na jezdnie. Na Spacerowej to działa fatalnie... takie rozwiązanie powinno być stosowane, przyjmując obecnie funkcjonujące oznaczenie klas dróg w Warszawie maksymalnie do klasy Z. Gdyby część ulic zdegradować z klasy Z do G na nich i tak nie powinno być raczej ścieżek rowerowych w jezdni.
Dla mnie większym kwiatkiem jest to, że zdaniem p. Erbel ścieżki rowerowe na ruchliwych ulicach należy przenieść z chodników na jezdnie. Na Spacerowej to działa fatalnie... takie rozwiązanie powinno być stosowane, przyjmując obecnie funkcjonujące oznaczenie klas dróg w Warszawie maksymalnie do klasy Z. Gdyby część ulic zdegradować z klasy Z do G na nich i tak nie powinno być raczej ścieżek rowerowych w jezdni.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears