Zmiany obsługowe - październik 2014
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Dlatego nie rozumiem, dlaczego stołeczna komunikacja zasila przegubowcami nieudolnych kulejarzy, którzy tak się już zaplątali w te swoje rewitalizacje, że to się chyba nigdy nie skończy.
Dobra już się domyśliłem, że jest to kleszczowy dodatek i żeby zamętu nie robić kończy na Dw. Zachodnim na innym stanowisku.marcus pisze:Niczego takiego nie będzie. Zwykłe dodatki kursujące tylko na ZS1.
185 powinna być znacząco wzmocniona po otwarciu M2C. Tylko częsta linia może przyciągnąć przesiadkowiczów.
Otwarcie II linii metra nie będzie miało większego znaczenia dla 185. Choć stacja pod tunelem Wisłostrady, to oczywiście bez połączenia z przystankiem autobusowym. Może chodziło o ochronę zdrowia pasażerów. Tam się nie da wytrzymać dłużej niż minutę. Zazwyczaj nikt nie wsiada.
Jak ja jeżdżę, to pojedyncze osoby jednak czekają, zwłaszcza w kierunku południowym. Do metra na pewno ludzie przyjadą, choćby ja, nawet ze spacerkiem po schodach, pod warunkiem częstego kursowania.
A ochrona zdrowia: analogiczny przystanek, tylko że nie dla 4-5 autobusów na godzinę, a dla 66 kursów/h, krasnoludki chciały nam zafundować pod niedoszłym Muzeum Historii.
A ochrona zdrowia: analogiczny przystanek, tylko że nie dla 4-5 autobusów na godzinę, a dla 66 kursów/h, krasnoludki chciały nam zafundować pod niedoszłym Muzeum Historii.
Obsługa Z-1 będzie wyglądała następująco:
Woronicza
5, 7, 9
Ostrobramska
1, M3, 4, M6, M10
Kleszczowa
8
Stalowa
2, 11, 12
A na tym Z-3 Kleszczowa będzie miała 4 całki (kosztem Z-2 na którym przez spadek częstotliwości ostaną się tylko 3 całki), Z13 i Z61 jest oczywiście obsługiwane przez Solinę, a na ZS7 będzie drobne przetasowanie brygad w dni powszednie (Ostrobramska będzie miała brygadę 1 i 4, a Stalowa brygadę 2 i 3), a co najważniejsze zacznie jeździć w weekendy (obydwie brygady obsłuży PKS Grodzisk Mazowiecki z Grupy "Wschód"). Co więcej od jutra zacznie stawać na Jarosławskiej (to jeszcze Józefów, więc argument z dopłatami raczej nie pasował), a także zaliczy Świder-Kościół i Rzemieślniczą.
Woronicza
Ostrobramska
Kleszczowa
Stalowa
A na tym Z-3 Kleszczowa będzie miała 4 całki (kosztem Z-2 na którym przez spadek częstotliwości ostaną się tylko 3 całki), Z13 i Z61 jest oczywiście obsługiwane przez Solinę, a na ZS7 będzie drobne przetasowanie brygad w dni powszednie (Ostrobramska będzie miała brygadę 1 i 4, a Stalowa brygadę 2 i 3), a co najważniejsze zacznie jeździć w weekendy (obydwie brygady obsłuży PKS Grodzisk Mazowiecki z Grupy "Wschód"). Co więcej od jutra zacznie stawać na Jarosławskiej (to jeszcze Józefów, więc argument z dopłatami raczej nie pasował), a także zaliczy Świder-Kościół i Rzemieślniczą.
3/ZS1 ma Mobilis.michciu22 pisze:Od poniedziałku na ZS1 :
R-1 : 1,2,05
R-2 : 04
Wiadomo kto obsłuży 3-cią całkę ?
Na 206 też jest tłok jak "kolejówka" jedzie w czwartki na praktyki na Odolany.Georg pisze:W każdej linii w Warszawie (no może poza 206 i 227) w szczycie jest tłok.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
To ty wiesz nawet kiedy kolejówka jeździ na praktyki. Jak nie będę znał odpowiedzi na pytania mnie nurtujące, to nie będę pisał na forum tylko od razu prześlę PW, bo na pewno wszystko wiesz 
Nie, nie wiem wszystkiego. 
Od jutra (chyba, że wcześniej to przeoczyłem) na 05(B)/198 podobnie jak na 3/198 będzie mogło jeździć SU10.
Ponadto od soboty 4/156 ponownie będzie mogło być obsługiwane przez osiołka. 
Kleszczowa dołoży się coś do wydluzonych porannych kursów 158 do Malinowej?
Jakie 158Gontar pisze:Kleszczowa dołoży się coś do wydluzonych porannych kursów 158 do Malinowej?
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Uruchomienie kursów wariantowych linii 158Walas pisze:Jakie 158
Ale mam nadzieję, że wszystkie kursy w szczycie porannym dojadą na 158 do Malinowej, a nie tylko wybrane? 
Wybrane.