Kursów tramwajów do Wileńskiego jest tak ze 3-4 razy więcej. Może to ukryta informacja, że podaż tramwajowa na Grochowskiej "przedobwodnicowej" jest trochę zawyżona?Grochowska do centrum to powinna mieć jednak 125
Układ linii tramwajowych z M2C
Moderator: Wiliam
dlaczego za 15 - unikalną bezpośrednią linię łączącą Ochotę z Politechniką, Pl. Bankowym oraz wieloma przystankami na Żoliborzu, na których porządną komunikację wycięło Metro, a nie za 7 - w większości trasy dublującą 9?KwZ pisze:Wyrównanie podaży powinno wystarczyć. Ew. jeśli znajdą się tramwaje - 1 za 15 to właśnie wzmocnienie.
128 - jedyna linia na Rakowcu Płd + 105,136,138,141,154,172,175,188,191,208,218,306,504
Bo z Al. Krakowskiej do Centrum muszą być 3 sloty. 2 sloty nie pomieszczą wszystkich chętnych. Też bardziej widziałbym na Okęciu silną 1 i silną 9 wzmocnioną przez jakąś słabiznę do Centrum.
Dlatego, że nikt - nawet ty, tomi - z 15 dalej niż do Politechniki nie korzysta, o czym już pisałem i powinieneś to już wiedzieć. W moim układzie wystarczy podjechać do Och-teatru i wsiąść w pierwsze 14/15, co powinno też wyrównać popyt na te dwa ostatnie i ograniczyć przypadki niezabieralności na Filtrowej. Z Bitwy do Politechniki mogłoby być 143.
Pl. Bankowy straci na znaczeniu przy przesiadkach na Ochotę (nawet już teraz ma znikome znaczenie). Z Pragi będzie metro.
Te wiele przystanków na Żoliborzu to 2 przystanki na Mickiewicza, które nadal mają porządne 116 i znośne 157, które zresztą jeździ z Ochoty właśnie. Sorry, kiepsko trollujesz
Pl. Bankowy straci na znaczeniu przy przesiadkach na Ochotę (nawet już teraz ma znikome znaczenie). Z Pragi będzie metro.
Te wiele przystanków na Żoliborzu to 2 przystanki na Mickiewicza, które nadal mają porządne 116 i znośne 157, które zresztą jeździ z Ochoty właśnie. Sorry, kiepsko trollujesz
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Ja korzystam. I wielokrotnie w porach "studenckich" w 15-tce skręcającej z Filtrowej w Grójecką jest tłok.KwZ pisze:Dlatego, że nikt - nawet ty, tomi - z 15 dalej niż do Politechniki nie korzysta, o czym już pisałem i powinieneś to już wiedzieć.
tak się składa, że mniej więcej raz w tygodniu dojeźdżam do ZP Gen. Zajączka
po zabraniu 157 z Rakowca, dojazd 128+157 jest nieopłacalny ze względu na przesiadkę, optymalnie jest dojść do 15 i mieć połączenie bezpośrednie, czasowo jest szybciej,
poza tym jedyne bezpośrednie połączenie Rakowca z Pl. Bankowym to również jest 15-tką, przy czym do Centrum i na Pragę wystarczająca jest silna 9-ta, tak jak wielokrotnie wspomniałem przydałaby się 1 do Okęcia, ze względu na Metro
po zabraniu 157 z Rakowca, dojazd 128+157 jest nieopłacalny ze względu na przesiadkę, optymalnie jest dojść do 15 i mieć połączenie bezpośrednie, czasowo jest szybciej,
poza tym jedyne bezpośrednie połączenie Rakowca z Pl. Bankowym to również jest 15-tką, przy czym do Centrum i na Pragę wystarczająca jest silna 9-ta, tak jak wielokrotnie wspomniałem przydałaby się 1 do Okęcia, ze względu na Metro
128 - jedyna linia na Rakowcu Płd + 105,136,138,141,154,172,175,188,191,208,218,306,504
Szkoda tylko, że dokądś z tej Nowowiejskiej pojechać się musi.fik pisze:Szkoda tylko, że tłoku nie ma w 15 skręcającej z Nowowiejskiej w Marszałkowską.
W czasach blokującego się podjazdu do pl. Wilsona od strony Marymontu przez ul. Mickiewicza (większość kierowców wali tędy z powodu zamkniętej Gdańskiej, Gwiaździstej, rozkopanej Marymonckiej i zakorkowanej Podleśnej) tramwaje są prawdziwym wybawieniem. Linia 15 znowu całkiem przyzwoicie, choć bez szaleństwa zapełnia się na Żoliborzu, mając rezerwy miejsca na Muranów. Tylko wieczorami słabuje i poza szczytem, zwłaszcza w stronę pętli Marymont-Potok. Dlatego optymalnie byłoby wydłużyć trasę do ul. Klaudyny, co nie powinno być drogą inwestycją, a pozwoliłoby też rozbić stada autobusowe. Szkoda, że miasto przegapiło dogodny moment, czyli remont wiaduktów nad Trasą AK.
- fik
- Naczelne Chamidło
Owszem. Co nie znaczy, że 15 jest niezbędne w alei Krakowskiej jako połączenie z placem Bankowym.MichalJ pisze:Szkoda tylko, że dokądś z tej Nowowiejskiej pojechać się musi.fik pisze:Szkoda tylko, że tłoku nie ma w 15 skręcającej z Nowowiejskiej w Marszałkowską.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
najlepiej dublować połączenia, tak jak na Żwirki i Wigury (przystanek Rakowiec) obecnie ok. 60% kursów jest na Nowy Świat, a jeszcze niektórzy próbują likwidować 188, podobnie jest na Al. Krakowskiej, gdzie 7 i 9 jadą razem do Ronda Waszyngtona, a w tym miejscu czytam, że to 15 realizująca inne zadania jest zbędna, nie psujcie już więcej komunikacji na Ochocie
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Psucie komunikacji to akurat ty proponujesz. Jakim durniem trzeba być, aby nie pojąć, źe z Okecia sa potrzebne co najmniej trzy sloty na Aleje i nie ma to wiele wspolnego z liczba linii??
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Przecież napisałem to raptem kilka postów wyżej.Glonojad pisze:Psucie komunikacji to akurat ty proponujesz. Jakim durniem trzeba być, aby nie pojąć, źe z Okecia sa potrzebne co najmniej trzy sloty na Aleje i nie ma to wiele wspolnego z liczba linii??
Georg pisze:Bo z Al. Krakowskiej do Centrum muszą być 3 sloty. 2 sloty nie pomieszczą wszystkich chętnych. Też bardziej widziałbym na Okęciu silną 1 i silną 9 wzmocnioną przez jakąś słabiznę do Centrum.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Toż nie pod Tobą się dopisałem.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
15 to też slot do Centrum, jakby się tak zastanowić 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow