archiwalne rozkłady jazdy
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- TranslatorPS
Font od numeru linii na rozkładach do czasu wprowadzenia koralików z czasem przejazdu na tabliczkach z TeeRa (no i z wyjątkiem BusMana) to Univers (chociaż teraz wygrzebałem zdjęcie rozkładu 510 z 1992r. i zaczynam się zastanawiać co to za cudo). W razie wu mogę podesłać dość dobrą kopię. Notabene ten sam font jest używany w numerze brygady i linii na kursówkach z TeeRa. BusMan leci całkowicie na Suisse z domieszką Ariala.
Font od numeru linii na rozkładach do czasu wprowadzenia koralików z czasem przejazdu na tabliczkach z TeeRa (no i z wyjątkiem BusMana) to Univers (chociaż teraz wygrzebałem zdjęcie rozkładu 510 z 1992r. i zaczynam się zastanawiać co to za cudo). W razie wu mogę podesłać dość dobrą kopię. Notabene ten sam font jest używany w numerze brygady i linii na kursówkach z TeeRa. BusMan leci całkowicie na Suisse z domieszką Ariala.
Ten od cyferek i tłumaczeń.
Ostatni manual miejski: Kraków 12240 > 538-04, 23.07.2023
Ostatni wysokopodłogowy miejski: Kraków 12240 > 538-04, 23.07.2023
Ostatni 5B/6B: EN71-010 > ROJ 30513, 13.10.2025
Ostatni pod banderą ZTM: 6208 > 13/189, 7.01.2023
Ostatni manual miejski: Kraków 12240 > 538-04, 23.07.2023
Ostatni wysokopodłogowy miejski: Kraków 12240 > 538-04, 23.07.2023
Ostatni 5B/6B: EN71-010 > ROJ 30513, 13.10.2025
Ostatni pod banderą ZTM: 6208 > 13/189, 7.01.2023
To jest rozkład wg starego formatu "MZK" z nową już trasą: Emilii Plater - Natolin MoczydłoBastian pisze:Na pewno nie "Metro Wierzbno" i "Metro Pole Mokotowskie"
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ach, myślałem, że to starsze. Natolin-Moczydło mnie zmyliło 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Kto pomoże w uzupełnieniu?
Poproszę o pomoc.
Poproszę o pomoc.
- Załączniki
-
- 381 - 19790903.DP.xls
- (51.5 KiB) Pobrany 288 razy
misiek34 pisze:Jeżeli cały czas mówimy o tym zespole: Niepodległości/Rakowiecka to znalazłem zdjęcie dechy 502. Myślę, że ona jest z tego okresu przed objazdowego.Autobus Czerwon pisze: Dobrze, ale był też pewien czas przed budową metra kiedy 174 tamtędy jeździło. Jak nie SGH, a Rakowiecka to była pętla, to jak się nazywał tamten przystanek? SGPiS?
Na niej jest: SGPiS.
Zdecydowanie decha jest poobjazdowa:
1. przedobjazdowe 502 nosiło numer 492 - gdy nastąpiło przeniesienie faktycznie stałych linii przyspieszonych z zakresu dla linii szczytowych do nowoutworzonego zakresu 5xx, zarówno Ursynów, jak i Mokotów były już skutecznie rozkopane.
2. nalepianie, a następnie nitowanie do kaset bocznych wiecznie zmieniających się cenników opłat było jednym z "genialnych" pomysłów wczesnych lat 90-tych, które dodatkowo szkodziły, zamiast czemuś służyć.
3. jako żywo widzę tam przystanki "METRO URSYNÓW" oraz "METRO STOKŁOSY", zatem zostało ono - to metro - już zbudowane, a przystanki odpowiednio nazwane (wcześniej pierwszy nazywał się "URSYNÓW", a drugi bodaj "GRAŻYNY BACEWICZÓWNY", a w każdym razie ja tak go nazywałem od ulicy z bloków obok i pawilonu ze sklepem "przemysłowym", mieszkając w dzieciństwie 2 przystanki 177/477 dalej, w pobliżu "CENTRUM ONKOLOGII").
4. SGH nosiła nazwę Szkoła Główna Planowania i Statystyki w latach 1949 - 1991.
Zdaję sobie sprawę, że po 1,5 roku od publikacji cytowanego postu, nic już do sprawy nie wnoszę, ale może ktoś przeczyta i dowie się czegoś, czego nie wiedział i już będzie wiedział
LINIĘ OBSŁUGUJE
ZAKŁAD "PIASECZNO"
R-12
ZAKŁAD "PIASECZNO"
R-12
Dla mnie, to raczej ta decha jest jakąś repliką linii 492.Nieciej pisze:misiek34 pisze: Jeżeli cały czas mówimy o tym zespole: Niepodległości/Rakowiecka to znalazłem zdjęcie dechy 502. Myślę, że ona jest z tego okresu przed objazdowego.
Na niej jest: SGPiS.
Zdecydowanie decha jest poobjazdowa:
1. przedobjazdowe 502 nosiło numer 492 - gdy nastąpiło przeniesienie faktycznie stałych linii przyspieszonych z zakresu dla linii szczytowych do nowoutworzonego zakresu 5xx, zarówno Ursynów, jak i Mokotów były już skutecznie rozkopane.
2. nalepianie, a następnie nitowanie do kaset bocznych wiecznie zmieniających się cenników opłat było jednym z "genialnych" pomysłów wczesnych lat 90-tych, które dodatkowo szkodziły, zamiast czemuś służyć.
3. jako żywo widzę tam przystanki "METRO URSYNÓW" oraz "METRO STOKŁOSY", zatem zostało ono - to metro - już zbudowane, a przystanki odpowiednio nazwane (wcześniej pierwszy nazywał się "URSYNÓW", a drugi bodaj "GRAŻYNY BACEWICZÓWNY", a w każdym razie ja tak go nazywałem od ulicy z bloków obok i pawilonu ze sklepem "przemysłowym", mieszkając w dzieciństwie 2 przystanki 177/477 dalej, w pobliżu "CENTRUM ONKOLOGII").
4. SGH nosiła nazwę Szkoła Główna Planowania i Statystyki w latach 1949 - 1991.
Zdaję sobie sprawę, że po 1,5 roku od publikacji cytowanego postu, nic już do sprawy nie wnoszę, ale może ktoś przeczyta i dowie się czegoś, czego nie wiedział i już będzie wiedział
Dlaczego?
1. Po otwarciu al.Niepodległości, zostały już utworzone nazwy zespołów "METRO"
2. Ten schemat dech z czcionką przystankową i żółtym kolorem dogodnych przesiadek był stosowany od końca lat 80-tych do roku 1990.
Rok 1990 i 1991, na dechach była zastosowana już inna czcionka numeracji liniowej i kolor dogodnych przesiadek był podobny do pomarańczowego.
(przykład: Linia 174 luty-1990, Linia E lipiec-1990). jeszcze w trakcie objazdu.
Także z pewnością ona nie może być dechą poobjazdową. Ja sądzę, że to jest decha wykonana na zamówienie przez jakiegoś miłośnika.
Prawdy zapewne nie dojdziemy, chyba że ktoś się przyzna, że taką fałszywkę zamawiał.
LINIĘ OBSŁUGUJE
ZAKŁAD "PIASECZNO"
R-12
ZAKŁAD "PIASECZNO"
R-12
1. rozkład 510 z 1992: czcionka numeru linii - Helvetica; czcionka trasy - Courier New (aczkolwiek rodem z drukarki igłowej); czcionka pozostałych napisów - nieznana, może typowa dla tego typu drukarek?TranslatorPS pisze:#97
2. rozkłady z TeeRa: numer linii: Univers (znany również jako Zurich Win95), pozostałe napisy - początkowo Suisse Works, później wprowadzono krój o stałej szerokości znaków najbliższy do Droid Sans Mono
3. BusMan - numer linii: Arial, pozostałe napisy: ta stosowana w TeeRze najbliższa wyglądem do Droid Sans Mono.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
Cześć
Wrzucam 184 DP z R-2 Całodzienne
Rok 2013 Nie takie archiwalne może komuś się przyda
https://drive.google.com/file/d/0B3syDM ... sp=sharing
Hasło: wawkom
Posiadam 225 rozkładów z R2 Kleszczowa z okresu 2013/06 (karty drogowe,tylko dzień powszedni + dodatki tylko rano) nie chce mi się ich wszystkich skanować, gdyby ktoś miał pytania co do rozkładów zapraszam.
Oczywiście pięknie nie jest bo w paru brygadach całodziennych brakuje rozkładu na 2-zm (w ok. 10 rozkładach)
Wrzucam 184 DP z R-2 Całodzienne
Rok 2013 Nie takie archiwalne może komuś się przyda
https://drive.google.com/file/d/0B3syDM ... sp=sharing
Hasło: wawkom
Posiadam 225 rozkładów z R2 Kleszczowa z okresu 2013/06 (karty drogowe,tylko dzień powszedni + dodatki tylko rano) nie chce mi się ich wszystkich skanować, gdyby ktoś miał pytania co do rozkładów zapraszam.
Oczywiście pięknie nie jest bo w paru brygadach całodziennych brakuje rozkładu na 2-zm (w ok. 10 rozkładach)
Znalazłem taką stronę, chciałbym się podzielić.
Rozkłady ZTM prawie co miesiąc 1999-2012
Przy okazji: można by zaktualizować link na Składaku, bohun już nie działa.
Przy okazji: można by zaktualizować link na Składaku, bohun już nie działa.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Gdzieś ty się uchował?KwZ pisze:Znalazłem taką stronę, chciałbym się podzielić.
Skoro jest taki wątek, zamieszczam znalezione podczas porządków w mieszkaniu archiwalne rozkłady z początku lat 90-tych:
- 156 z przystanku 1151 KS POLONEZ 03 w stronę krańca HUTA z maja 1990 (rozkład ten obowiązywał do czasu zamknięcia "starej" Toruńskiej na odc. Łabiszyńska - Rembielińska (29.06.1990)
- 169 z 01.09.1993 r. (od razu widać, że dzisiejsza komunikacja z trzema, czterema kursami na godzinę to dziadostwo w porównaniu z częstotliwościami z początku lat 90-tych. Dziadostwo, a o ile wzrosły ceny biletów? Można policzyć).
- E-3 z 01.10.1993
Powinienem posiadać jeszcze parę rozkładów (część niestety wyrzuciłem, gdy się zdezaktualizowały
)
- 156 z przystanku 1151 KS POLONEZ 03 w stronę krańca HUTA z maja 1990 (rozkład ten obowiązywał do czasu zamknięcia "starej" Toruńskiej na odc. Łabiszyńska - Rembielińska (29.06.1990)
- 169 z 01.09.1993 r. (od razu widać, że dzisiejsza komunikacja z trzema, czterema kursami na godzinę to dziadostwo w porównaniu z częstotliwościami z początku lat 90-tych. Dziadostwo, a o ile wzrosły ceny biletów? Można policzyć).
- E-3 z 01.10.1993
Powinienem posiadać jeszcze parę rozkładów (część niestety wyrzuciłem, gdy się zdezaktualizowały
Może kogoś zainteresuje.
Rozkłady zawierają:
1. Protokół pomiaru długości linii,
2. Przebieg linii (trasówka linii),
3. Skrócony rozkład linii,
4. Szczegółowy rozkład linii
Jestem w stanie zrobić więcej rozkładów. Jednak na ograniczoną współpracę i brak trasówek linii jest to znacznie utrudnione.
Zachęcam do współpracy.
Rozkłady zawierają:
1. Protokół pomiaru długości linii,
2. Przebieg linii (trasówka linii),
3. Skrócony rozkład linii,
4. Szczegółowy rozkład linii
Jestem w stanie zrobić więcej rozkładów. Jednak na ograniczoną współpracę i brak trasówek linii jest to znacznie utrudnione.
Zachęcam do współpracy.
- Załączniki
-
- 504 - 19960102.DP, 19960106.DS.xls
- Rozkład archiwalny
- (157.5 KiB) Pobrany 471 razy
-
- 149 - 19940401-DP, 19940402-DS.xls
- Rozkład archiwalny
- (140.5 KiB) Pobrany 450 razy
Dziś linia zwykła okresowa "327"
Rozkład archiwalny obowiązuje od: 1998.06.01