(!) Tramwajem na Tarchomin
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Niby dlaczego ktos, kto placac tyle samo za bilet pokonuje wiecej kilometrow, miałby jeszcze miec w tej samej cenie zapewniona wyzsza prędkość komunikacyjna? I dlaczego jeszcze nazywac to sprawiedliwością?!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A 25-26 grudnia i 1 stycznia będzie 2 jeździła? Bo rozkładów to ZTM jeszcze nie był łaskawy umieścić na swojej stronie internetowej.pawcio pisze:Jutro będzie co 7,5.
ciekawe czy na 2 pojawią się teraz jakieś akwaria bądź hipolity.
Nie liczyłbym na to. 
ale dwukierunkowce mogą się stąd zabierać.ashir pisze:Nie liczyłbym na to.
Mogą, ale pewnie nadal będą jeździły, bo i tak nie mają innego zatrudnienia. 
2 stanie się całodzienna więc chociaż na kilku dodatkach liczyłbym na jakieś akwaria lub hipolity.
A ja bym nie liczył. Pytanie też ile dokładnie brygad będzie maksymalnie w godzinach szczytu, inne pory kursowania i tak nie mają znaczenia, bo wtedy jest mniejsza częstotliwość to i mniejsza ilość tramwajów potrzebna do obsługi 2. 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Hipolity? Z Woli na Tarchomin?
To by miało może sens w stosunku do Jazzów (gdyby ich liczba była mnoga), ale hipolity?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Zima zaskoczyła drogowców.ashir pisze:Bo rozkładów to ZTM jeszcze nie był łaskawy umieścić na swojej stronie internetowej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z dokładnością że ani zima, ani drogowców... 
- Solaris U10
Po co to tak na już uruchamiać? Efekt promocyjny raczej mizerny, bo ćwierć Warszawy w rozjazdach, reszta gotuje...
tak sobie tylko dywagowałem ponieważ jeżeli w godzinach szczytu po nowym roku ma kursować w szczycie co 3-4 minuty to miałoby to być obsadzone samymi swingami? Mogliby dać parę akwariów. Akwaria szybciej pokonują zakręty, nie są tak ociężałe np na pętli jak swingi zanim zawrócą. Szybciej robią nawrotkę.