Szybkie pytanie
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Przyjemna kładka jest też między PKP Rakowiec a PKP Żwirki i Wigury.
Położona między działkami a parkiem oddzielającym bloki przy 1 Sierpnia od linii kolejowej.
Położona między działkami a parkiem oddzielającym bloki przy 1 Sierpnia od linii kolejowej.
-
Oktixerek7x
Dziękuję wszystkim za odpowiedź.
Mam jeszcze tylko jedno pytanie, bo właśnie sobie przypomniałem, że będąc ostatnio w stolicy (chyba w sierpniu 2014) na stacji Dw. Śródmieście stał około pięciu minut EZT EN57, w którym niechciała zamknąć się jedna para drzwi. Następny jechał 2 minuty od tamtego, ale nie wjechał na stację (dla zepsuteg
o EZT paliło się chyba S2 (na pewno nie S1). Czy przed wjazdem na stację, w tunelu (od strony PKP Powiśle) jest jakiś semafor wjazdowy?
Mam jeszcze tylko jedno pytanie, bo właśnie sobie przypomniałem, że będąc ostatnio w stolicy (chyba w sierpniu 2014) na stacji Dw. Śródmieście stał około pięciu minut EZT EN57, w którym niechciała zamknąć się jedna para drzwi. Następny jechał 2 minuty od tamtego, ale nie wjechał na stację (dla zepsuteg
o EZT paliło się chyba S2 (na pewno nie S1). Czy przed wjazdem na stację, w tunelu (od strony PKP Powiśle) jest jakiś semafor wjazdowy?
Tak. Jest.Oktixerek7x pisze:Dziękuję wszystkim za odpowiedź.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Czy parkowanie dzisiaj jest płatne?
EDIT: Sprawdzenie było proste, ale jakby co to zostawiam, że dzisiaj (tj. 5.01) jest bezpłatne.
EDIT: Sprawdzenie było proste, ale jakby co to zostawiam, że dzisiaj (tj. 5.01) jest bezpłatne.

Jak to jest z czarnymi blachami jak się kupuje samochód z nimi? Czy istnieje jakaś możliwość ich zachowania? Podobno ma znaczenie powiat, że jeśli się kupuje samochód zarejestrowany w tym samym powiecie to nie trzeba zmieniać, prawda to?

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
- Bastian
- Sułtan Maroka
W tej chwili już nie ma obowiązku zmiany tablic przy zmianie powiatu, jak mi się wydaje.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Ja słyszałem, że nie ma możliwości wydania nowego dowodu rejestracyjnego do czarnych blach.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Zgodnie z moją wiedzą:
1. Po najdalej 9 latach w dowodzie kończą się miejsca na pieczątki badania technicznego;
2. Białe tablice wprowadzono ponad 14 lat temu;
3. Po ulicach jeździ niezerowa liczba aut na czarnych tablicach.
Ergo, ktoś im dowody wymieniał.
1. Po najdalej 9 latach w dowodzie kończą się miejsca na pieczątki badania technicznego;
2. Białe tablice wprowadzono ponad 14 lat temu;
3. Po ulicach jeździ niezerowa liczba aut na czarnych tablicach.
Ergo, ktoś im dowody wymieniał.
Albo jeżdżą bez badań lub na zaświadczeniach.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Gdyby to było takie oczywiste, że jak czarny, to bez badań, to by ich policja zgarnęła...
Mój dziadek ma Mercedesa na czarnych blachach i ma normalny dowód rejestracyjny.
Mam czarne tablice i póki nie sprzedam auta mogę na nich jeździć. Nowy dowód dostałem w zeszłym roku bez problemu.
Nie daj się zepchnąć z twojej drogi nawet przez ludzi idących w tym samym kierunku.
S.J.Lec
S.J.Lec
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Z tego co wiem jest obowiązek rejestracji auta po zakupie, ale nie przewidziano żadnej kary za nieprzerejestrowanie. Jeździj sobie na czarnych blachach aż odpadną koła, z całego serca powodzenia. Nie trzeba być właścicielem żeby OC wykupić, nie trzeba być właścicielem żeby przejść badanie techniczne, jeśli jest miejsce w dowodzie. A jak nie ma, to dostaniesz zaświadczenie do urzędu. No i powiedz szczerze: ile razy ktoś ci sprawdzał czy masz ważny przegląd? Dowodu ci za to nie zabiorą, bo fura sprawna technicznie, papier urzędowy o ważnym badaniu jest, więc ganiaj, chłopaku.
PS: Jaka fura? Dasz pojeździć?
PS: Jaka fura? Dasz pojeździć?