Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
O co chodzi z tym rozkładem 153? Nigdzie nie było podane, że dziś będzie obowiązywał specjalny rozkład ani nie świecił się na czerwono na stronie. Zauważyłem to jak wracałem po 7 rano w stronę przystanku Paderewskiego, gdzie miał przyjechać 7:07 lub 7:37, po czym przyjechał 7:52 i nie był to żaden spóźniony kurs.

Fakt, jedynie w ulotce była mowa o specjalnym rozkładzie jazdy dla 153. 
No dobra, ale to jest czy go nie ma, bo odbył się kurs którego nie ma w tym nowym rozkładzie.
Bo 153 kursuje co 15 minut, ale w jedną stronę tradycyjnie system "zjadł" połowę kursów. 
Mam wrażenie codziennie jeżdżąc rano do pracy 143, że szybciej się jedzie przez przejazd (mimo korka przed nim) niż Strażacką i Żołnierską wcześniej. Taka ciekawostka.
Z kolei jazda 225 to największy absurd, nic dziwnego, że odpływ pasażerów jest dosyć znaczący. Sam się naciąłem, bo ani w rozkładach, ani pod tablicami nie ma opisu, że po Marsa jedzie Żołnierską i dalej przez Wygodę. Kto będzie robił takie kółko 
-
Konied Makevski
Po to chyba właśnie jeździ, żeby zapewnić dojazd Wygodzie. 
Ale nikt o zdrowych zmysłach nie będzie jechał do Okularowej 225.
autobusczerwony podaje, że najprawdopodobniej 199 będzie wjeżdżało wgłąb osiedla AON. Dokąd? Dla kogo? Dlaczego 199, nie 225?
Dla ludzi? 90% wychodzących o poranku ze 199 na pętli Remberów AON idzie dalej za bramę, bo są studentami lub pracownikami uczelni. Bardzo dobry ruch ZTM.
Może do ronda na Czerwonych Beretów? Bo raczej dalej przez Chruściela nie pojedzie, bo potencjalnym krańcem jeszcze zostanie parking przy Pontonowej (który raczej należy do uczęszczanych) albo zawrotkę zbutują przy skrzyżowaniu z Gierczak.PiotrekP pisze:autobusczerwony podaje, że najprawdopodobniej 199 będzie wjeżdżało wgłąb osiedla AON. Dokąd?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Ewentualnie oberek jednokierunkową do Pontonierów > Czerwonych Beretów > Chruściela. Zastanawiałem się, dlaczego nie podjeżdża do PKP, skoro ząbkowski darmobus może wykręcać, przez co duża rzesza pasażerów wybiera go, bo spacer od Eskulapów zajmuje jednak chwilę, a i 199 jest słabo skoordynowane z pociągami.
Za bramą ma jeździć prosto - tak było mówione radnym.