ZTM rozpisze przetarg i zatrudni na zlecenia ze stawką 1 PLN/h.Glonojad pisze:I kompletnie niewykonalne - przecież liczba pracowników skoczy wówczas ZTM pod sufit a opozycji w radzie, klubokawiarniach i na kanapach oraz trolli przasnyskich nie interesuje, co robią etaty, tylko ile ich jest.KwZ pisze: Jasne jak słońce.
Linie 189 i 401
Moderator: Wiliam
- fik
- Naczelne Chamidło
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Trolli to może i zatrudnić, wszystkim by na dobre wyszło 
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jakie daleko, oszalałeś? Właśnie weszliśmy w rok wyborczy! Zresztą kolejny...Wiliam pisze:Pokrzyczą, pokrzyczą i tyle z tego będzie. Ja bym się nie przejmował, do wyborów daleko.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Naprawdę uważasz że dodatkowe etaty w ZTMie mogą mieć wpływ na wybory prezydenckie albo parlamentarne? Mam wątpliwości czy to by zmieniło coś nawet w samorządowych.
Zresztą wiele zależy od tego jak przedstawią to media (jeśli w ogóle się tym zajmą).
Zresztą wiele zależy od tego jak przedstawią to media (jeśli w ogóle się tym zajmą).

- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Oj, strasznie nam się wmieszała ta polityka w bieżące sprawy miejskie... Niestety, zgadzam się z diagnozą Glonojada.
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
- Bastian
- Sułtan Maroka
Co za różnica, co ja uważam (że RACZEJ nie mogą mieć wpływu), ważne jest, co uważają politycy. Naprawdę nie pamiętasz, że przynajmniej rok przed każdymi wyborami parlamentarnymi robią moratorium na zmiany tras?Wiliam pisze:Naprawdę uważasz że dodatkowe etaty w ZTMie mogą mieć wpływ na wybory prezydenckie albo parlamentarne? Mam wątpliwości czy to być zmieniło nawet w samorządowych.
Moim zdaniem przewaga PR nad zwykłą racjonalnością działań to zwykły mit i fetysz, no ale ja to sobie mogę.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Może 189 powinno w weekendy jeździć co 7,5 minuty? Przy obecnej częstotliwości jest niestety regularnie niezabieralne. 
Tam jest 401->5xx (do Służewa) potrzebne, nie podbijanie 189.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Cokolwiek. Ludzie nie mogą wejść do autobusu na odcinku Hynka - Wałbrzyska-Cmentarz.
Sadyba jest ważnym punktem, ale tam chyba nie jest potrzebny autobus tak często. Tam co 10 min wystarczy, a jest przecież jeszcze 172. Dlatego propozycja Walasa utworzenia 289 na trasie Stegny - WKD Raków jest wystarczająca. W ten sposób też możemy jeszcze bardziej wzmocnić ten odcinek. Pamiętajmy, że im większy odcinek, tym więcej wozów potrzeba.Szeregowy_Równoległy w temacie za ciasno, aby się dostać pisze:Na Sadybie jest centrum handlowe i bazar. I tam ci ludzie jeżdżą. Dlatego Sadyba wydaje się najsensowniejsza. Pytanie, czy z Górczewskiej to musi jechać, bo jak tak, to po prostu podbić 189 trzeba, a jak nie (ale skąd jak nie z OSG?), to wtedy skrócona wersja.
PS i jeszcze jedno. Nie zapominajmy, że mówimy jedynie o problemie niezabieralności. Przecież na pozostałym odcinku na Górczewską dalej by pozostała częstotliwość co 10 min, która jest jednak dosyć wysoka. Choć nie twierdzę tym, że Jelonki nie potrzebują autobusu częściej, bo nie wiem, nie jeżdżę tam.
<mądre zdanie>Wszystko, co bez sensu musi jechać Dolinką tylko po to, żeby dojechać na pętlę i bez postoju zawrócić, jest bez sensu </mądre zdanie>.
Może w DP Ursynów Płn., a w święto do Stegien albo nawet Sadyby - 193 nie narzeka na brak chętnych, a w DP jest permanentny korek na DS.
Widać przez to, że 401 powinno wrócić na Ursynów. A w DŚ może jeździć 419 - z WKD Raków do Wilanowa/Powsina.
Może w DP Ursynów Płn., a w święto do Stegien albo nawet Sadyby - 193 nie narzeka na brak chętnych, a w DP jest permanentny korek na DS.
Widać przez to, że 401 powinno wrócić na Ursynów. A w DŚ może jeździć 419 - z WKD Raków do Wilanowa/Powsina.
ŁK
A gdyby tak 317 dać do Miasteczka Wilanów jako wzmocnienie dla 217? Zresztą wielu mieszkańców MW dojeżdża na Służewiec Przemysłowy. W ten sposób można by uruchomić 289 na trasie WKD RAKÓW - Służew - trasa 317 - WILANÓW. Nie byłaby to jakaś mega częsta linia, ale na trasie wspólnej ze 189 dawałaby w sumie trochę więcej kursów. A na Al. Wilanowską chyba w sam raz. Zresztą Wilanów ze Służewem jest chyba dość uczęszczaną relacją. Sam nie wiem... może zbyt kombinuję.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
A jak ZTM buspas chce dać to o laboga