Mnie się nie podoba tworzenie 151. To kolejna linia z jednak marną częstotliwością poza szczytem. Nie wszyscy ludzie pracują w urzędach i fabrykach,choć owszem wtedy są największe przewozy, ale jednak ludzie chcą się poruszać w międzyszczycie sprawnie (choć do końca nie wiem jaka będzie częstotliwość).
Może to nie do końca w tym temacie powinno się znaleźć, ale dla mnie dość ważne jest tworzenie silnych linii, a 158 mogłoby taką być po wchłonięciu 127 na odcinku włochowskim (na Cegielnianej powstają osiedla, które składają się z mieszkań o bardzo małych metrażach, co oznacza, że przybędzie dużo więcej pasażerów niż w takim Miasteczku Wilanów jeśli chodzi o powierzchnię budowanego mieszkania, a przydałoby się też wzmocnienie na "biurowych Jerozolimskich", bo koordynacja teraz leży).
Dlatego 158 jadące na Nowaka-Jeziorańskiego mogłoby przede wszystkim być alternatywą do ciągu Ostrobramskiej - trasy Łazienkowskiej (łatwiej jest dojść do Ostrobramskiej i pojechać do Politechniki, gdzie jest często autobus), które będzie dowoziło do centrum przez Waszyngtona.
Druga sprawa (i to też nie ten wątek) to puszczenie 158 dwukierunkowo przez Grenadierów, Rozłucką i oczywiście Kinową. Da się lekko zmodyfikować organizację ruchu (może jako projekt do budżetu partycypacyjnego na 2016 r.) poprzez puszczenie 158 Cyraneczki.
Oczywiście pozostaje kwestia Poligonowej i braku autobusu do Śródmieścia. No chyba, że wtedy to 158.
Łukowska ma 182 i można powiedzieć jest w strefie dojścia zarówno Ostrobramskiej, jak i Grochowskiej.