Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
Tobie może się to nie opłacać z uwagi na układ płotów wokół mojego osiedla. Według mnie przydałoby się dorobić przystanki w połowie długości pomiędzy Fieldorfa a Rechniewskiego.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Czyli myslisz że granicą oplacalnosci jest kanałek, czy tez moze dopiero Mikolajczyka?
Myślę, że granica opłacalności bardziej niż po prostej idzie w łuk zbieżny jakoś z oficjalnym przebiegiem ulicy Mikołajczyka.
Po dzisiejszym porannym przetestowaniu linii 151 uważam, że to strzał w dziesiątkę. Kurs o 08.07 z Rechniewskiego już na Kompasowej miał brak miejsc siedzących - pomimo, że bezpośrednio przed nim jechał 135 (wiem, że to inny potok, ale zawsze...). Na przystankach Przyczółek Grochowski i Międzynarodowa mina pasażerów stojących "w oczekiwaniu na" - bezcenna. Ludzie z Kanału Gocławskiego, byli za to świadomi i wsiedli z nietęgimi minami, bo im 151 "wykosił" 3 inne linie (141, 143 188)
. A na Saskiej to tam jest zawsze taki kocioł, że co by nie podjechało, to i tak tłumy wsiądą.
Jak na pierwszy dzień powszedni zapełnienie 151 lepiej niż dobre - od Saskiej tłok jak w innych dotychczasowych liniach. A zatem przeguby na 151 są jak najbardziej uzasadnione. Myślę, ze za kilka miesięcy 12 minut w szczycie to może być zbyt mało. A i dni świąteczne powinny się rozkręcić.
Jak na pierwszy dzień powszedni zapełnienie 151 lepiej niż dobre - od Saskiej tłok jak w innych dotychczasowych liniach. A zatem przeguby na 151 są jak najbardziej uzasadnione. Myślę, ze za kilka miesięcy 12 minut w szczycie to może być zbyt mało. A i dni świąteczne powinny się rozkręcić.
A ktoś tutaj chciał na 151 solówki wysyłaćkangoo2 pisze:A na Saskiej to tam jest zawsze taki kocioł, że co by nie podjechało, to i tak tłumy wsiądą.
No w weekendy naprawdę byłyby uzasadnione. 
Daj się tej linii rozkręcić, to wtedy ocenimy.
Daję, gdybym nie dawał to mówiłbym o Solinach. 
Jak byś napisał o Solinach, to byś stąd wyleciał w podskokach. 
No zobaczymy jaka będzie frekwencja w weekendy, ale jak nadal przed 151 będzie podjeżdżało 502, 514 czy 520 to tłumów nie wróżę. 
Ze swojej strony muszę przyznać że 151 ładnie odciąża 520 i 525 w obu szczytach. Brakowało wcześniej tych dodatkowych kursów w godzinach popołudniowych w kierunku wschodnim. I za to daję linii notę 10/10. Co prawda poza nim jak i w weekend 151 nie jeździ pełne (w niedzielę ok 18 50% miejsc siedzących, dziś ok. 12 w kierunku Rechniewskiego ok. 80% siedzących zajętych), ale pewnie ludzie się przyzwyczają do nowego widoku.
Rano jadąc z Rechniewskiego, kierowca od razu zawrócił na pierwszym rondzie, olewając przystanek Ż na którym jedynymi śladami życia były dwa zaparkowane samochody. Frekwencja - jak na okolice 5 rano - całkiem niezła.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Bastian
- Sułtan Maroka
W ile weekendów nie jeździło pełne?Gdynianin pisze:w weekendy 151 nie jeździ pełne
Ależ wolno wam pisać o pierwszych wrażeniach, proszę bardzo, tylko miejcie świadomość, że to właśnie pierwsze wrażenia. Za uogólnianie po dwóch dniach kursowania linii naprawdę można z tego podforum wylecieć, ostrzegam...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Ja dla siebie znalazłem jeszcze jedno zastosowanie 151. Dojazd z Afrykańskiej do Lidla na Nowaka-Jeziorańskiego. W dzień powszedni,kiedy nie chce mi się przespacerować z Abrahama, zawsze mogę złapać 311. Teraz wystarczy dojść do Międzynarodowej, albo dojechać do Saskiej i mam autobus od sam market 
MotorMan 
Za to po 21 na TŁ jest chyba lekka nadpodaż...
523 co 10, 182 co 10, 143, 187...
151 do Politechniki dojechało puste (przeciwpotok),
ale i w drugą stronę na TŁ wiozło zaledwie kilka osób...
Nie zdziwiłbym się, gdyby po wakacjach zostało z tego 351 - ale czekamy![;]](./images/smilies/krzywy.gif)
A tego krańca nie dało się inaczej nazwać? Os.Cośtam np...
523 co 10, 182 co 10, 143, 187...
151 do Politechniki dojechało puste (przeciwpotok),
ale i w drugą stronę na TŁ wiozło zaledwie kilka osób...
Nie zdziwiłbym się, gdyby po wakacjach zostało z tego 351 - ale czekamy
A tego krańca nie dało się inaczej nazwać? Os.Cośtam np...
ŁK