Posty i tematy
Moderator: Emyl
- Bastian
- Sułtan Maroka
A co znaczy "źle skasować"? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Przez wiele miesięcy każda(?) próba skasowania kończyła się błędem (pewnie za długo się robiła albo jakiś bug czy cuś). Zgaduję, że z części tabel ślad kasowanego postu znikał, z części nie. I jakiś "licznik postów w wątku" or whatever od tego momentu jest błędny. Zaryzykuję hipotezę, że im więcej "połowicznie skasowanych postów" w wątku, tym większe "cofnięcie od końca" przy pokazywaniu nieprzeczytanych postów.
Szanujący się projekt bazodanowy ma narzędzia do badania i naprawiania spójności tabel - czy phpBB też, tego nie wiem.
Szanujący się projekt bazodanowy ma narzędzia do badania i naprawiania spójności tabel - czy phpBB też, tego nie wiem.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A fakt, było tak.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Bingo, nie widzę innego racjonalnego wytłumaczenia.fik pisze:Ale na moje oko wystarczy raz źle skasować post w temacie, żeby synchronizacja się rozsypała i dostawać błędne odniesienia za każdym odwiedzeniem tematu. Za tym przemawia fakt, że problematyczne są zazwyczaj duże tematy w sposób powtarzalny.
Tapatalkowi należy oddać jedno: stara się tak traktować posty ashira, jak nakazuje rozsądek 
Tak to jest, jak się korzysta z marnego sprzętu.JKTpl pisze:Tapatalkowi należy oddać jedno: stara się tak traktować posty ashira, jak nakazuje rozsądek.
-
Domino2001
Wstawiłem wczoraj posta na UK o Ochocie o uruchomieniu dla 504 przystanków Pomnik Lotnika. Post zniknął z nieznanych przyczyn, a każecie mi czytać wszystkie 286 stron, aby ikonka pomarańczowa się wyłączyła. Super 
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
286?!!! Nie łatwiej klinknąć w "Oznacz wszystkie wątki jako przeczytane"?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Domino2001
Nie widzę tego przycisku
Na stronie podforum nad tabelką z wątkami po prawej stronie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
-
Domino2001
Ok, znalazłem. Kiedyś było, że można było odhaczać dany temat jako przeczytany, a nie całe podforum.
Czy taki błąd, że w spisie wątków widzę "ostatni post XXX o godz xx:xx", a po wejściu w wątek tego postu nie ma, to jest nie do naprawienia? Występuje "od zawsze", co najmniej kilka razy dziennie.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Uwierz mi, że chciałbym wiedzieć, jak to naprawić. Niestety nieprawidłowości dotyczące wyświetlania ostatniego posta, nieprzeczytanego posta i w ogóle ilości postów to nie jest coś co można naprawić poprzez podmianę linijki kodu. phpBB dostało zapytanie i podobno nad tym pracują, a problem powinien zostać naprawiony w którejś z przyszłych aktualizacji.
Czemu temat o Świętokrzyskiej jest zamknięty?
Przespacerowałem się nią parę razy ostatnio i jestem pod wrażeniem jak bardzo można ZJEBAĆ robotę.
Przespacerowałem się nią parę razy ostatnio i jestem pod wrażeniem jak bardzo można ZJEBAĆ robotę.