Jak dojechać szybko i sprawnie?
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Taniej i mniej problemowo wyjdzie Ci przeprowadzka do Warszawy. 
O nie, nie. Miesięcznie było by samych kosztów bieżących + bilet 1700zł.Taniej i mniej problemowo wyjdzie Ci przeprowadzka do Warszawy.
Koszt paliwa i biletu na II strefę i tak jest niższy (bo to tylko dwa dni w tygodniu mam taki sajgon) i zamyka sie w około 350zł.

No to może furą na Ursynów, potem furą na Banacha. Tam chyba nie ma SPP.
Potem sobie podjeżdżasz tramwajem na Polibudę, po niej wracasz na Banacha i po 20 tniesz bezproblemowo na swą wioskę.
Czy coś przegapiłem?
Potem sobie podjeżdżasz tramwajem na Polibudę, po niej wracasz na Banacha i po 20 tniesz bezproblemowo na swą wioskę.
Czy coś przegapiłem?
Tak, miejsce parkingowe na Ochocie o godzinie 10:30 nie występuje. Gdyby nie to - nie pisał bym tego wątku.Tam chyba nie ma SPP.

Oj nie wierzę. Poza tym jak jest aż tak źle, że wzdłuż całej BW20, Grójeckiej etc. (w co nie uwierzę, bo pomieszkiwałem na Ochocie i między blokami w ciągu dnia jest od groma miejsc) nie ma ani jednego miejsca do parkowania, to sobie parkuj w Blue City i w 5 min. przy pomocy 208 jesteś przy kampusie.
Właśnie zauważyłem i już skasowałem.
Niemniej dzięki.
Niemniej dzięki.
A na Banacha przed 8 dasz radę zaparkować i zostawić auto na cały dzień? Bo już się gubię w Twoich warunkach brzegowych...Teokryt pisze:Tak, miejsce parkingowe na Ochocie o godzinie 10:30 nie występuje. Gdyby nie to - nie pisał bym tego wątku.Tam chyba nie ma SPP.
Dużo, polecałbym przesiadkę w 25 na Wileńskim lub Żabie.Emyl pisze:Ile czasu będę jutro jechał 517 z Piotra Skargi do Muzeum Narodowego, jeśli wyruszę kursem o 7:50?![]()
To nie lepiej przez Pl. Zamkowy?
Tak, da się zaparkować przed 8. Tyle że to oznacza wychodzenie z domu przed 6...

Na Banacha to się parkuje wewnątrz terenów mniej lub bardziej zamkniętych. Ale do tego to trzeba być niestety pracownikiem szpitala, Uniwersytetu albo coś w tym rodzaju.
To ja już się chyba poddaję...Teokryt pisze:Tak, da się zaparkować przed 8. Tyle że to oznacza wychodzenie z domu przed 6...
Nadal uważam, że Teokryt przesadza z tym parkowaniem albo uważa, że skoro jedzie furą to nie może dojść jednej przecznicy...