Gocław czy Mokotów za 8000,- za metr jest super.bartoni722 pisze:Po prostu wkurza mnie twierdzenie, że Białołęka jest super, a cokolwiek innego, gdzie jest wygodniej, bliżej Centrum, gdzie nie wpieprza się bloków wszędzie nie budując infrastruktury, jest już złe, z patologią i samolotami latającymi nad głowami...
Komunikacja miejska na zielonej Białołęce
Moderator: Wiliam
ja wiem, że to forum komunikacyjne, ale gdyby kwestia połączeń była najistotniejszym kryterium wyboru mieszkania, to najdroższe mieszkania byłyby na dworcach ;Dbartoni722 pisze: Nadal z miejsca gdzie masz oprócz autobusów tramwaje i metro, łatwiej będzie planować podróż, do np. Raszyna.
Coś w tym jest - na dworcu Śródmieście wisiała ostatnio reklama jakiejś firmy z Piaseczna (za cholerę nie mogę przypomnieć sobie nazwy - coś na "w" chyba) ze sloganem "Z nami znajdziesz tu swój dom"max pisze:ja wiem, że to forum komunikacyjne, ale gdyby kwestia połączeń była najistotniejszym kryterium wyboru mieszkania, to najdroższe mieszkania byłyby na dworcach ;Dbartoni722 pisze: Nadal z miejsca gdzie masz oprócz autobusów tramwaje i metro, łatwiej będzie planować podróż, do np. Raszyna.
O co w ogóle chodzi w tej całej dyskusji? Oczywiste jest, że dojazd do Śródmieścia z Lewandowa jest znacznie dłuższy niż z Wawrzyszewa (przy czym max jest najwyraźniej z komunikacji i infrastruktury drogowej na Zielonej Białołęce najwyraźniej zadowolony) i oczywiste jest, że Lewandów może być pod pewnymi względami lepszym miejscem do mieszkania niż Wawrzyszew. Każdy mieszka tak, jak lub albo tak, jak go stać.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przez rok nie spotkało mnie nic z tego. No ale dlatego kupiłem Wawrzyszew, a nie Jelonki. I nie Wrzeciono. I nie Bródno, nic dobrego o nim nie słyszałemmax pisze:CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM się kłania. W Parku i Lesie Bródnowskim jest ok. I co innego jest przespacerować się po parku, a co innego mieszkać na takim blokowisku, z jakimiś ćpunami, legionistami, imprezowiczami za ścianą/na klatce. Przerobiłem to na Jelonkach.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Prawie jak bym czytał o swoim obecnym miejscu zamieszkaniaAutobus Czerwon pisze:Myślę że ta dyskusja nie ma sensu. Ja wolałbym szczerze mówiąc mieszkać (jakby mnie było stać) w kamienicy na Pradze czy na Starym Mokotowie niż na jakimś tam wygwizdówku białołęckiem, i mam do tego prawo, tak samo jak kolega max ma prawo lubić swoje miejsce zamieszkania. Obecnie mieszkam w bloku wybudowanym na przełomie lat 50-tych i 60-tych i nie narzekam, w soboty i niedziele cisza jak makiem zasiał. Obok pawiliony handlowe, niedaleko dwa duże bazary, stacja metra nieopodal, dojazd w miarę dobry, tramwaje i jak mówiłem metro. Las Kabacki 10 minut metrem, Królikarnia i Park Arkadia 10 minut na piechotę. Sąsiedzi spokojni, same stare komuchy i czasami jacyś młodsze osoby pracujące w wojsku. Żyć nie umierać.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
zrobiłem sobie googlową wycieczkę po Wawrzyszewie. I dochodzę do wniosku, że niczym nie różni się od Tarchomina. Nawet Tarchomin wydaje się przyjaźniejszy, bo młodszy, rozwijający się. Wawrzyszew wygląda nieco jak zapomniane blokowisko. Wielka pusta przestrzeń i betonowe klockiBastian pisze:Przez rok nie spotkało mnie nic z tego. No ale dlatego kupiłem Wawrzyszew, a nie Jelonki. I nie Wrzeciono. I nie Bródno, nic dobrego o nim nie słyszałemmax pisze:CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM się kłania. W Parku i Lesie Bródnowskim jest ok. I co innego jest przespacerować się po parku, a co innego mieszkać na takim blokowisku, z jakimiś ćpunami, legionistami, imprezowiczami za ścianą/na klatce. Przerobiłem to na Jelonkach.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A miał się różnić od Tarchomina? 
Akurat Tarchomin ma trochę zalet.
Akurat Tarchomin ma trochę zalet.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Teren, na którym obecnie jest pętla "Os. Derby", należy do dzielnicy czy do dewelopera? 
Tu możesz sprawdzić:Pawel_ pisze:Teren, na którym obecnie jest pętla "Os. Derby", należy do dzielnicy czy do dewelopera?
http://www.mapa.um.warszawa.pl/mapaApp1 ... _wlasnosci
Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218
013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
019B/33

21.12.2012
366+218
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
Nie ogarniam. ![;]](./images/smilies/krzywy.gif)
Nie jest. Sam przejazd z pętli do Magicznej także nie jest miejski.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jutro, w poniedziałek i wtorek możecie spodziewać się szturmu na przystanki Berensona i Ostródzka-Szkoła. 
Można jaśniej?
https://www.facebook.com/events/1049236695093283/
"O. Szustak w Warszawie! "Od zera do bohatera, czyli moc w słabości”
W małym kościółku na kilkaset osób ma przybyć ok. 1,5 tysiąca.
Także ciekawy jestem, jak oni się tam zmieszczą. Nie mówiąc już o sporym ruchu wokół.
"O. Szustak w Warszawie! "Od zera do bohatera, czyli moc w słabości”
W małym kościółku na kilkaset osób ma przybyć ok. 1,5 tysiąca.
reserved pisze:W małym kościółku na kilkaset osób ma przybyć ok. 1,5 tysiąca.