W przypadku 159 objazd miał być o co najmniej rok jak nie więcej krótszy. To, że się przedłużył to inna rzecz.MichalJ pisze:159 jeździło jako objazd przez rok i 9 miesięcy.pawcio pisze:Raczej kwestia tego kiedy pozostałe linie dostaną trasy podstawowe. Objazdu da na tyle długotrwałe że nie ma sensu cały tej okres w jeździć na żółtych deskach.
Komunikacja miejska po M2C
Moderator: Wiliam

Ale którędy? Puszczanie czerwońca przez Powiśle, Rozbrat i Myśliwiecką byłoby trochę bez sensu, lepiej byłoby, jak kiedyś, Wisłostradą, ale wówczas musiałoby to jechać Trasą WZ (i to nie po TTA), bo ze Świętokrzyskiego na Wisłostradę się nie zjedzie. A to z kolei oznaczałoby rozdzielenie przystanków 162 i 462 (w stronę Chełmskiej) przy WileńskimARTUR P pisze:Zastanawiam się czy nie można by uruchomić 462 z Targówka do Chełmskiej w zamian za E3 i wtyczki 162. Wówczas 162 w godzinach szczytu co 10 minut, razem z 462. 462 oczywiście rano z Targówka do Chełmskiej, a popołudniu odwrotnie.
Jego pomysłów nie bierz poważnie, bo są co najmniej irracjonalne. Tu też masz tego przykład. 162 już teraz kursuje co 5-6 minut w godzinach szczytu, a ten by kasował E-3, czyli zabierał 6 kursów na godzinę z Targówka, nie wiadomo tak naprawdę z jakiego powodu.pietia pisze:Ale którędy? Puszczanie czerwońca przez Powiśle, Rozbrat i Myśliwiecką byłoby trochę bez sensu, lepiej byłoby, jak kiedyś, Wisłostradą, ale wówczas musiałoby to jechać Trasą WZ (i to nie po TTA), bo ze Świętokrzyskiego na Wisłostradę się nie zjedzie. A to z kolei oznaczałoby rozdzielenie przystanków 162 i 462 (w stronę Chełmskiej) przy WileńskimARTUR P pisze:Zastanawiam się czy nie można by uruchomić 462 z Targówka do Chełmskiej w zamian za E3 i wtyczki 162. Wówczas 162 w godzinach szczytu co 10 minut, razem z 462. 462 oczywiście rano z Targówka do Chełmskiej, a popołudniu odwrotnie.
514 w relacji Centrum - Wesoła przestało mieć sens w momencie zamknięcia mostu. Zwiedzanie Nowego Rembertowa i Ostrobramskiej to żadna korzyść.marko80 pisze:Widzisz różnicę między 162 a 514 jadącym z wesołej? Przesiadka z 514 do M2 przy stadionie to żaden zysk czasowy, to strata.Domas pisze:Na siłę? Ludzie wysiadają ze 162 na CNK i wsiadają w M2 na Wileński..
514 przestało mieć sens w momencie uruchomienia S2.aaa pisze:514 w relacji Centrum - Wesoła przestało mieć sens w momencie zamknięcia mostu. Zwiedzanie Nowego Rembertowa i Ostrobramskiej to żadna korzyść.
ale już wiadomo że ze 151 łatwo nie będzie. Zakończyło się spotkanie z przedstawicielami ZTMu na pradze płd, gdzie większość ludzi domagała się przywrócenia tej linii na trasę do Centrum. I wcale to nie jest głupi pomysł, będą konsultację ale już wiadomo, że wszyscy są za przywróceniem trasy do Centrum, nikt nie był za obecną trasą. Także to kwestia tygodni kiedy 151 wróci do Centrum.
Szkoda że nic o nim nie wiedziałem. Trzeba będzie wyslac kilka maili.marko80 pisze:ale już wiadomo że ze 151 łatwo nie będzie. Zakończyło się spotkanie z przedstawicielami ZTMu na pradze płd, gdzie większość ludzi domagała się przywrócenia tej linii na trasę do Centrum. I wcale to nie jest głupi pomysł, będą konsultację ale już wiadomo, że wszyscy są za przywróceniem trasy do Centrum, nikt nie był za obecną trasą. Także to kwestia tygodni kiedy 151 wróci do Centrum.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
To wtedy tracimy pozaszczytowe połączenie z M2 i bedzie tragedia. Po cholerę 151 do Centrum obok 117 oraz 507?marko80 pisze:ale już wiadomo że ze 151 łatwo nie będzie. Zakończyło się spotkanie z przedstawicielami ZTMu na pradze płd, gdzie większość ludzi domagała się przywrócenia tej linii na trasę do Centrum. I wcale to nie jest głupi pomysł, będą konsultację ale już wiadomo, że wszyscy są za przywróceniem trasy do Centrum, nikt nie był za obecną trasą. Także to kwestia tygodni kiedy 151 wróci do Centrum.
A zreszta ciekaw jestem jak ludzie ocenili nieprzydatnośc 151 na nowej trasie po 1 niepełnym dniu kursowania?
Ale maili za czy przeciw?pawcio pisze:Szkoda że nic o nim nie wiedziałem. Trzeba będzie wyslac kilka maili.marko80 pisze:ale już wiadomo że ze 151 łatwo nie będzie. Zakończyło się spotkanie z przedstawicielami ZTMu na pradze płd, gdzie większość ludzi domagała się przywrócenia tej linii na trasę do Centrum. I wcale to nie jest głupi pomysł, będą konsultację ale już wiadomo, że wszyscy są za przywróceniem trasy do Centrum, nikt nie był za obecną trasą. Także to kwestia tygodni kiedy 151 wróci do Centrum.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
509 powinno jechać w kier. północnym ...Zamoyskiego - Jagiellońska - Okrzei - Targowa... I przystanek trzeba postawić na Jagiellońskiej.Rosa pisze:To wtedy tracimy pozaszczytowe połączenie z M2 i bedzie tragedia.
Ale dalej nie rozumiem płaczu związanego akurat ze 151. Ta linia powstała parę tygodni temu JAKO POŁĄCZENIE Z METREM, i nagle teraz okazuje sie że jest niezbedna jako połaczenie z Centrum. WTF?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ważniejszy tutaj jest przebieg w kierunku południowym. Kier północny od biedy z Kijowskiej sobie dojdzie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Stary numer - organizator spotkania skrzętnie dobrał uczestników.pawcio pisze: Szkoda że nic o nim nie wiedziałem.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Łatwiej dojść przechodząc przez Targową niż przez nią nie przechodząc?Glonojad pisze:Ważniejszy tutaj jest przebieg w kierunku południowym. Kier północny od biedy z Kijowskiej sobie dojdzie.
Jechałem dzisiaj 151 do Stadionu z Krynicznej i chociaż to było poza szczytem to jestem pod wrażeniem. Dałbym linii szansę, tylko cały czas mnie korci zaliczanie Ronda Waszyngtona.

- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Powtarzam, 509 (w zasadzie nie tylko ono) powinno jeździć na północ przez Jagiellońską. W tej chwili przystanek Kijowska nie daje w zasadzie nic sensownego, czego nie ma na Zielenieckiej albo na Wileńskim.