Mapa komunikacji miejskiej
Przy schematach okolic stacji metra pojawiły się numery wyjść. Bardzo miło.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Metro ogólnie na mapie komunikacji jest na niebiesko. Było by chyba nieczytelnie robić M2 na czerwono, jeśli to jest kolor tramwajów.

Dlaczego? Ja rozumiem czerwień M2 jako rozróżnienie tej linii od M1, a nie od innych środków transportu.
W ogóle kolor M1 (ciemnoniebieski) też jest inny, niż oznaczenie linii na mapie (błękitny).
W ogóle kolor M1 (ciemnoniebieski) też jest inny, niż oznaczenie linii na mapie (błękitny).

Nie rozumiem zachwytów nad numeracją wyjść z M2. Kto by sobie zawracał głowę, żeby spamiętać,gdzie jest nr 11 na stacji Dw. Wileński, a gdzie nr 8 na stacji Świętokrzyska.
Wiesz, jak będziesz wiedzieć, że masz wyjść na nr 7, bo sprawdziłeś sobie na mapce w telefonie albo jeszcze w domu, to tego wyjścia będziesz szukać. Moim skromnym zdaniem zmiana na plus.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Mnie to razi, że linia ma przyjęty kolor czerwony a każdą stację urządzono w innym kolorze, to jest jeszcze bardziej nie spójne.Emyl pisze:Czy tylko mnie razi, że M2 generalnie ma kolor czerwony, a na tych schematach jest na niebiesko? Wypadałoby się na coś zdecydować.

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
No tak, najlepiej jakby wszystkie były takie jak Racławicka 
Ostatnio widziany 12.04.2018 w 522
Muszę zaprotestować. Antresole i inne przejścia podziemne pstrokate nie są. Ba, mam wrażenie że nawet przegięto w drugą stronę wykładając ściany czarnym kamieniem (jest po prostu ciemno).
Także pstrokacizna nie jest wszechobecna
Także pstrokacizna nie jest wszechobecna

Temat o mapie jest no...
Wiec przystanek Puchały w stronę Warszawy powinien byc przed skrzyżowaniem a nie za.
Przystanki Graniczna, Wolica i Długa przemigrowały w inne miejsca.
Wiec przystanek Puchały w stronę Warszawy powinien byc przed skrzyżowaniem a nie za.
Przystanki Graniczna, Wolica i Długa przemigrowały w inne miejsca.

-
michael112
Co to jest ulica Zamoście? (fragment Sokolej prowadzący na most Świętokrzyski)?
Tak. Z tym, że (pomimo tego, że na skrzyżowaniu stały tabliczki "Sokola") ten odcinek oficjalnej nazwy nigdy dotąd nie miał, a Sokola była i jest wzdłuż nasypu PKP. Wypada zmienić nazwę zespołu przystankowego...
Miejsce położone za mostem, czyli zamoście. Tak ja to rozumiem i wolę tę nazwę o wiele bardziej od kolejnego martyrologicznego potworka.
A przystankom zmienić nazwę na Zamoście, albo na Most Świętokrzyski.
A przystankom zmienić nazwę na Zamoście, albo na Most Świętokrzyski.