Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Zmagania z językiem polskim
Moderator: Szeregowy_Równoległy
omania? To jakieś nowe słowo. A tak poważnie: omówienie kojarzy mi się bardziej z wykładem na studiach. A tu bardziej chodzi o omówienie plus ćwiczenia, co potocznie można nazwać przerabianiem materiału.
Wg. słownika języka polskiego
Przerobić to zapoznać się z wyznaczonym programem, działem wiedzy; też: ucząc, wpoić komuś jakiś zasób wiedzy.
http://sjp.pwn.pl/szukaj/przerabiać.html
Wg. słownika języka polskiego
Przerobić to zapoznać się z wyznaczonym programem, działem wiedzy; też: ucząc, wpoić komuś jakiś zasób wiedzy.
http://sjp.pwn.pl/szukaj/przerabiać.html
Na studiach się ani nie omawia, ani nie przerabia, tylko analizuje 
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Na studiach się olewa. To przede wszystkim. Przynajmniej na UW.
Pac!ashir pisze:Bo inna osoba nie była wstanie się zdecydować
Że spacji nie dałem? Wielki problem. 
Głupi błąd, głupi <idzie posypywać głowę popiołem> .
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Matrix2441
O dwie spacje za dużo.Klawisz pisze:Przysiągł bym, że u kierowcy miejskiego autobusu widziałem to po raz pierwszy. Z resztą dalsze obserwacje szoferów potwierdziły, gdyż ani jednego w pasach już nie widziałem.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Koleś ma nicka "Klawisz". To zobowiązujeMatrix2441 pisze:O dwie spacje za dużo.Klawisz pisze:Przysiągł bym, że u kierowcy miejskiego autobusu widziałem to po raz pierwszy. Z resztą dalsze obserwacje szoferów potwierdziły, gdyż ani jednego w pasach już nie widziałem.
Zaznaczyłam wyraz nie pasujący do resztybeni pisze:30xx wagony częściowo nisko podłogowe
3101 do 3500 wagony nisko podłogowe pięcio członowe
3501 do 3800 wagony nisko podłogowe pięcio członowe dwukierunkowe
3801 do 3999 wagony nisko podłogowe trzy członowe
O chchodzi?Loui pisze:Możesz mi wierzyć, że ci maszyniści co będą nimi jeździć, jazda z większymi prędkościami to dla nich normalka.
ŁK
- Bastian
- Sułtan Maroka
Za to nie wiadomo, co ty robiłeś na lekcjach polskiegoPatryk2222 pisze:Tłumik to nie był prawdopodobnie osłona blaszana to już wiadomo co robił ztm na Żeraniu
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Pac!Teokryt pisze: Najprostrza rzecz