Przed otwarciem mostu Łazienkowskiego na to bym nie liczył.Wiliam pisze:A czy ja mówię o osłonie w kontekście tramwajów? Wątpię że wszystkie ciągi Tarchomina da się przewieźć przez Wisłę tramwajem. I wtedy to właśnie 101 powinno zostać np. na Świderskiej. W zasadzie to już teraz mogłoby jeździć przez Tarcho po trasie 518, które wtedy można by wysłać do piachu i może coś na 509 skapnie.
(!) Tramwajem na Tarchomin
Moderator: Wiliam
Na 518 już się zaczęło uwalanie linii - w szczycie na dodatkach są solówki, w sumie dobry sposób na wygaszenie popytu. Na 516 można by zacząć wysyłać jakieś Alpina lub inne wypierdki, jeszcze przed wakacjami zrobić 416/316, na wakacje zawiesić a po wakacjach nie odwieszać - linii nie ma i nikt się nie będzie czepiał. A może by tak jeszcze solówki na 101i E8? 
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
Na szczęście tak nie będzie, jakoś wątpię w taki przebieg wydarzeń. Nie po protestach jakie były po skierowaniu 516 na Stare Świdry.
Moje zdjęcia: Phototrans - WGKM
Ciekawe co za szycha musi jeździć ta linią, że ZTM od lat nie może skasować autobusów, które wożą powietrze od bardzo dawna
Skąd taki upór? Ta linia powinna być zlikwidowana od momentu uruchomienia tramwaju na Stare Świdry, a nie co ja gadam - nigdy nie powinna powstać - od początku to był chory pomysł wozić ludzi z Tarchomina do Tramwajów na Żeraniu i to jeszcze linią przyśpieszoną!  ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
BTW czy każda mała tarchomińska uliczka musi mieć swoją linię autobusową? Chyba naprawdę z takiej Odkrytej można kawałek przejść do głównego ciągu komunikacyjnego. Linia autobusowa co 15 minut dla paru bloków to jest lepsze niż taksówka - bo w 15 min może nie przyjechać
Zasłyszane:
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... count=1857Tak czy owak po niefajnych doświadczeniach przez 2 dni z jazdą autobusem rano przez Tarchomin (stanie w korkach) teraz postanowiłem wsiadać w cokolwiek na Nowodworach i przesiadać się na tramwaj na Mechoffera. Mimo, że trzeba cofnąć się i przeciać jezdnię na ukos,bezcenna jest satysfakcja z mijania słoczonej tłuszczy w autobusach stojących od Ćmielowskiej oraz tych, "którzy nie lubią tłoku", czyli ledwo wlokących się kierowców samochodów (najczęściej w konfiguracji 1 os - 1 samochód). Gdyby jeszcze koło pętli Tarchomin Kościelny było gdzie sensownie zaparkować, tam właśnie przesiadałbym się do komunikacji z samochodu (obecnie parkuję na Nowodworach).
I jeszcze o małym ekperymencie, którego dokonalem wczoraj z kolegą . Wychodząc z Metra Młociny zastanawialiśmy się kto będzie szybciej na pętli Nowodowory; czy ja jadąc transportem łamanym tj. tramwaj/autobus czy on jadąć bezpośrednim ekspresowym autobusem. Jak się domyślacie byłem o dokładnie 6min 37 s min. Kiedy on dopiero zjeżdzał z pętli po staniu na światłach, ja w tym czasie byłem na końcu mostu pólnocnego. Kiedy ja wysiadłem z Tramwaju na Mehoffera i przesiadłem się w cokolwiek co akurat nadjechało (chyba 509) on jeszcze tkwił na Myślibosrkiej przed Światowida.
Na Tarchominie cala komunikacja lokalna i dojazd do Młocin jest do zbudowania od nowa.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Dojazd do Młocin to chyba zapewnia 2 i jej się zbudować inaczej nie da. 
Tarchomin w ujęciu szerszym czyli z Nowodworami.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wszystkie miejsca siedzące to 17 ma po odjeździe z Ćmielowskiej. Poza tym pamiętaj, że jeszcze się Marymoncka gdzieś zmieścić musi.Dantte pisze:Wszystkie miejsca siedzące zajęte na wjeździe na MSC w 17 to porażka, a nie dobra frekwencja. Oczywiście, tak, to pierwszy tydzień i nie mówię, że 17 powinna jeździć rzadziej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Co do Marymonckiej: jak najbardziej się zgadzam, ale tak dobrej frekwencji w 17 jeszcze nie widziałem. Kibicuję tej linii i naprawdę cieszę się, że coś ciekawszego niż 2 w końcu na Tarchomin pojechało, ale teraz brakuje jej - a raczej jest zdecydowany nadmiar - przystanków na Marymonckiej, gdzie niektóre powinny zostać naprawdę zaplanowane od nowa (Przy Agorze cofnięte do świateł na Marymonckiej, bo teraz przystanek jest dobre parędziesiąt metrów od jedynego legalnego przejścia na osiedle, przy tym likwidacja przystanku Las Bielański), już nie mówię o tajemniczych światłach do lasu czy w ogóle światłach na torowisku tramwajowym, których w ogóle nie powinno być (oprócz AWF i Podleśnej oczywiście oraz, niestety, UKSW). No chyba, że te światła byłyby niezbędne, żeby zrobić tam porządny tramwaj z porządną prędkością (bo to jest naprawdę do zrobienia, odległości międzyprzystankowe do 650m, torowisko jest wydzielone a i bezwzględne priorytety też możliwe).
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Według mnie powinno się wywalić takie 314 i 516 (przy pokombinowaniu z dojazdem do przychodni), a 101 dać Odkrytą - ale z wyższą częstotliwością! Co 15 minut poza szczytem to trochę kpina, to że Tarchomin ma tramwaj nie znaczy że Nowodwory, gdzie mieszka tyle samo osób, ma mieć gorszy dojazd.
-
Stary Pingwin
Napełnienie tramów na Tarchominie sprawdzali pisarze we wtorek, widziano ich jeszcze około północy.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Na 516 już były Alpina.zeus pisze:Na 518 już się zaczęło uwalanie linii - w szczycie na dodatkach są solówki, w sumie dobry sposób na wygaszenie popytu. Na 516 można by zacząć wysyłać jakieś Alpina lub inne wypierdki, jeszcze przed wakacjami zrobić 416/316, na wakacje zawiesić a po wakacjach nie odwieszać - linii nie ma i nikt się nie będzie czepiał. A może by tak jeszcze solówki na 101i E8?
To i tak za dużo dla tej linii - najlepsze by były osobówki