Noc Muzeów 2015
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
To jak już tutaj mowa o liniach nocnych to zapytam: na jakich liniach poza N02, N16, N46, N66 (i tymi obsługiwanymi przez Grodzia) pomimo Nocy Muzeów będą solówki? 
TW.ashir pisze:A w przypadku godzin kursowania linii M to kto ma rację TW (17:00 - 1:00) czy ZTM (19:00 - 1:30), bo się pojawiła nieścisłość?![]()
Co 15' w trybie SB - bez rozkładów.ashir pisze:A co z tramwajową linią M?
Muzealne M1 i to 3 stacje.MichalJ pisze:Czy przy trasie linii M są jakieś muzea?
Bo łączy świętującą 60-lecie zajezdnię z metrem?Paweł D. pisze:Dobrze, że chociaż jedno się znalazłoDla mnie trasa M-ki jest jednak kuriozalna.
Zobaczysz na TWB po imprezie. No i podenerwujemy wałami Cardana mieszkańców bloków przy Niedźwiedziej.MichalJ pisze:A odcinek Wilanowska-Wyścigi to po co?
Będą mieli 35 co 10' do 2 w nocy.Paweł D. pisze:Żeby Służew nie musiał na piechotę drałować pewnie....
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Co do zapomnienia, że R-3 też będzie świętować jako muzeum się przyznałem, więc można było już temat tej pomyłki zamknąć.
Z tym drałowaniem, to był skrót myślowy o bezsensie przesiadania się z 35 do M aby dojechać do R-3. To, że 35 pojawi się w środku nocy może być dla wielu osób zaskoczeniem. Wiem, że będą powieszone rozkłady, ale znam też życie...
Z tym drałowaniem, to był skrót myślowy o bezsensie przesiadania się z 35 do M aby dojechać do R-3. To, że 35 pojawi się w środku nocy może być dla wielu osób zaskoczeniem. Wiem, że będą powieszone rozkłady, ale znam też życie...
JotPeCet pisze:PL. DEFILAD - Marszałkowska - plac Konstytucji - Waryńskiego - al. Armii Ludowej - Czerniakowska - al. Becka - most Siekierkowski - Wał Miedzeszyński - Wybrzeże Szczecińskie - Siwca - Sokola - Zamoyskiego - Jagiellońska - Okrzei - Ząbkowska - Radzymińska - Folwarczna - KAWĘCZYŃSKAMZ pisze:A czy trasa popołudniowej parady zabytków także zostanie wcześniej podana do publicznej wiadomości?
Dzięki.MisiekK pisze:TW.
Dziękuję za dobrze zorganizowaną Noc Muzeów i Zlot Zabytkowych Autobusów. Nadzór szybko i sprawnie zabezpieczał oraz wypuszczał na kolejne okrążenia trasy. Pogoda i frekwencja dopisała. Problemem na obecnej trasie A jest spora liczba świateł nie udawało się uzyskać deklarowanego czasu przejazdu 22 minuty, drugi problem występujący choć w mniejszym nasileniu to szlaban spowalniający ruch, korki na Marszałkowskiej przy wyjeździe z Placu Defilad utrudniają utrzymanie zakładanej regularności kursowania. Sytuację można by choć trochę poprawić uruchamiając jednocześnie wsiadanie osób z kolejki zainteresowanych do dwóch pojazdów w jednej chwili. Małym kłopotem jest też duża liczba osób postronnych przebywających na placu postojowym w związku z tym trzeba zachować szczególną ostrożność. Pozdrawiam Wszystkich Uczestników tego Wydarzenia, Do zobaczenia za rok.
Pozdrawiam. Szerokiej drogi.
Ikarus
Ikarus
A ja bym na czas Nocy Muzeów zamknął Świętokrzyską i zostawił ją tylko dla pieszych, rowerzystów oraz komunikacji zbiorowej i o wiele lepiej by się jeździło K, gdzie przez korki zamiast 18 minut jechało się 35 z Pl. Defilad na Mariensztat. 
Na szczęście na K nie było popytu. Jeżeli tylko nie jechał ikarus to autobus był półpusty.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Witam;
Co to za Ikarus stał w okolicach ul. Poleczki (zepsuty)?.
Z tego co widziałem także zielony tramwaj się zepsuł.
Pozdrawiam
Łukasz
Z tego co widziałem także zielony tramwaj się zepsuł.
Pozdrawiam
Łukasz
Ikarus 280.53 z muzeum w Otrębusach, ex. MZK Kędzierzyn-Koźle #313.Lukasz436 pisze:Witam;
Serio? Ok, były takie kursy. Były też i takie gdzie autobus był pełny. Solówki jeździły nawalone.pawcio pisze:Na szczęście na K nie było popytu. Jeżeli tylko nie jechał ikarus to autobus był półpusty.
Ale reprezentację solówek chyba stanowiły tylko zabytki, więc w tym przypadku trudno obiektywnie mówić o zapotrzebowaniu na linię.MC pisze:Serio? Ok, były takie kursy. Były też i takie gdzie autobus był pełny. Solówki jeździły nawalone.
Żeby tylko tyle...ashir pisze:A ja bym na czas Nocy Muzeów zamknął Świętokrzyską (...) gdzie przez korki zamiast 18 minut jechało się 35 z Pl. Defilad na Mariensztat.
Niemniej jednak tegoroczną edycję w wydaniu autobusowym uważam za naprawdę udaną. Jednym z niewielu mankamentów, aczkolwiek głównym, był brak zainteresowania ze strony pasażerów autobusami typu Jelcz PR100/110/M11 czy Ikarusami.
Ja również. Pasażerowie zadowoleni, autobusy jeździły często i regularnie. A frekwencja w wozach, które wymienił Domas mocno się zwiększała przy Muzeum Historii Żydów Polskich.