No, pewnie dlatego też Ryan uruchamia loty ze Skandynawii wyłącznie do miast będących turystycznymi perłami Polski, jak Rzeszów, Łódź i Szczecin.person pisze:To pewnie dlatego w Gdańsku jest pełno ogłoszeń po norwersku (menu w knajpach, oferty, promocje i takie tam)...fik pisze:Przecież to nie Skandynawowie latają w głównej mierze tymi połączeniami, tylko gastarbaiterzy z bantustanów Europy Środkowowschodniej, w szczególności jeśli chodzi o Norwegię.
Flixbus (d. PolskiBus)
Moderator: JacekM
- fik
- Naczelne Chamidło
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- fik
- Naczelne Chamidło
Nie no, ja też (choć wielokroć bardziej wiedziałbym, co robić w Rzeszowie, niż w Szczecinie), co nie zmienia faktu, że nie są to popularne cele turystów z zachodu.
Tu akurat jest blisko do Leska, Łańcuta, Brzozowa, nad Solinę lub ogólnie gdzieś w Bieszczady.person pisze:Z podanych przez ciebie miast tylko w Rzeszowie nie wiedziałbym co robić przez weekend.
Nie każdy musi oglądać Sukiennice, posąg Neptuna czy PKiN
Ale chyba nie sądzisz że połączenia Oslo z Beauvis, Kretą, Madrytem, Wyspami Kanaryjskimi, Ibizą, Majorką, Maltą czy Faro też sa dla robotników zjeżdżajacych na zbiory truskawek bo norwegowie takim Ryanem nie polecą?fik pisze:Nie no, ja też (choć wielokroć bardziej wiedziałbym, co robić w Rzeszowie, niż w Szczecinie), co nie zmienia faktu, że nie są to popularne cele turystów z zachodu.
- fik
- Naczelne Chamidło
Sądzę, że siatka i częstotliwość lotów Ryanaira w kierunkach turystycznych wygląda przy Norwegianie bądź SAS jak EN57 po przejeździe kiboli przy Shinkansenie.
Z tym na szczęście w ostatnich latach się poprawiło, po poproszeniu o paragon nie patrzą się na mnie jak na kosmitę na ogół...cns80 pisze:Oczywiście paragon fiskalny to też nie jest jakiś standard.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
No masz racjęWolfchen pisze:Z tym na szczęście w ostatnich latach się poprawiło, po poproszeniu o paragon nie patrzą się na mnie jak na kosmitę na ogół...cns80 pisze:Oczywiście paragon fiskalny to też nie jest jakiś standard.
Normalny, zwyczajny paragon z przenośnej kasy fiskalnej (bo bileterek prywaciarze raczej nie kupują, za drogie są - no i brak potrzeb).
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Czy mi się zdaje czy zmniejszono po cichu liczbę kursów na P1 z 15 do 11 (pomimo tego, że nie zmieniono rozkładu)? Ja wiem, że frekwencja już nie jest tak duża, jak kiedyś, ale takie zagrywki ze strony przewoźnika są mało poważne. 
Były zawieszane kursy na zimę, ale z dokładną adnotacją. W sumie P18 i P19 też po cichu zniknęło. Niby problemy z pozwoleniami, ale jak na P7 występują jakiekolwiek problemy z kursami do Lublina i Rzeszowa to wiedzą, jak głośno się wyżalić. 
Ostatnio jak patrzyłem, to na październik były bilety po 40 - 50 zł... Ci, którzy kupili je, mogą czuć się teraz lekko wówiąc wy...korzystani