128N PESA Jazz Duo (Ten długi, z dwiema wielkimi głowami)
-
Stary Pingwin
Możesz nacieszyć oko zrewitalizowanym bajorkiem przy pętli Wyścigi.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Bo lepiej mieć więcej komfortowych, niskopodłogowych, klimatyzowanych pojazdów niż mieć mniej komfortowych, niskopodłogowych, klimatyzowanych pojazdów?
Bo właśnie się przydają, a w przyszłości będzie ich więcej.
Bo cena zasadniczo ta sama, a przydatnosc wieksza? Bo zawsze lepiej miec cos uniwersalnego? Bo historycznie Warszawa do czasow 13-tki zawsze miala dwukierunki?
Niewykluczone. Nie wiem, co stało wczoraj rano na lawecie.mkm101 pisze:Hm, a nie w sobotę?pawcio pisze:Dziś dostarczony wagon dostał numer 3646, a więc jest to zapewne pierwsza sztuka z uzupełniającego kontraktu na 5 sztuk.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Samo hipoteczne 31 do Wierzbna to jest ze 20 dwukierunkowych w ruchu.rhemek pisze:Ale po co tyle dwukierunkowych?
Zresztą przyjmij, ze np. Remontowany jwdt krzyzak orzy Centralnym i sprobuj policzyc, ile taboru zjadłyby linie wahadlowe do Marymontu (lub Piasków), Wiatracznej (lub Goclawka) i do Kieleckiej (lub Woronicza), co odpowiednio 3, 4 i 5 minut.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Bródnowska 1 do bramy cmentarza co 4 minuty zeżre jakieś 20-24 brygady w zależności czy będzie skracają do Narutowicza czy nie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Miło byłoby skojarzyć, którego motorowego nie należy zbyt usilnie fotografować (wraz z pojazdem), ani nie pisać na niego skargSzeregowy_Równoległy pisze:R-1 jeździ na 35, więc nic dziwnego, że wolski Jazz się tam objawił. Ja dzisiaj też mam 35, popołudniowy dodatek.
Zauważyłem, że ostatnio klima w 128N jest jakby mniej namolna - przedtem wsiadając do Jazz Duo miałem nieraz wrażenie wejścia do komory kriogenicznej
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Fotografowanie mi nie przeszkadza, ale dzisiaj delfinarium miałem, więc nic ciekawego.
A z klimą: może motorniczy w przebłysku geniuszu "eco" zapodał w przestrzeni pasażerskiej? Znam ananasów, którzy próbując u siebie ustawić temperaturę grzebią w ustawieniach przedziału pasażerskiego a potem jęczą, że regulacja nie działa. Jazz klimę przestrzeni pasażerskiej ma kapitalną, kwestia ustawienia.
A z klimą: może motorniczy w przebłysku geniuszu "eco" zapodał w przestrzeni pasażerskiej? Znam ananasów, którzy próbując u siebie ustawić temperaturę grzebią w ustawieniach przedziału pasażerskiego a potem jęczą, że regulacja nie działa. Jazz klimę przestrzeni pasażerskiej ma kapitalną, kwestia ustawienia.
Zgodnie z aktualizacja na Tramwarze w tej chwili w testach jest 6 tych dlugich, brzydkich
i jeden ten krotki - czyli razem siedem. Termin goni jak jasna cholera, a wozow nie ma, mimo zapowiedzi niektorych osob... Do tego dwa wozy (3613 i 3619) nadal nie trafily na testy. Czyli ewidentne problemy z jakoscia... Widac, ze Pesa lekcji ze Swinga nie odrobila i choc zaawansowanie produkcji duze (polowa!!), nadal nie chce im sie/nie potrafia wyciagac odpowiednich wnioskow...
BTW: Obserwacja tego wszystkiego jest lepsza, niz niejedna brazylijska telenowela!
BTW: Obserwacja tego wszystkiego jest lepsza, niz niejedna brazylijska telenowela!
3613 nie trafiło na testy? Wczoraj wiozło mnie to na 4 - chyba, że chodzi o coś innego?
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
3619 zaś jechałem dwa razy w tym tygodniu - na 11 i na 24.
OK, mea culpa, zle sprawdzilem - faktycznie, trafilo, ale tak dawno ze juz w archiwum siedzi. No to nawet gorzej
ile mozna testowac oba wozy?