Flixbus (d. PolskiBus)
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A za pół roku "luksusowe" autobusy przeniosą do innej kolonii.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wiadomo ,że żyłą złota była mordernizowana linia gdańska. Skoro wczoraj po południu przyjechało z Trójmiasta pełne Pendolino katowickie, to skądś ci pasażerowie się wzięli (a to podobno inny segment).fik pisze: wskazuje, że sytuacja PB na rynku jest coraz trudniejsza. Przewoźnik, który jeszcze rok-dwa temu zbijał kokosy na przewozach pomiędzy największymi aglomeracjami w kraju, teraz się z tych tras powoli wycofuje i zaczyna sięgać po pasażerów z Polski powiatowej.
Na przyszłe wakacje bym na miejscu IC o podwójnej trakcji pomyślał na dwoch polparach (tzn w sobote rano nad morze, w niedzielę wieczorny znad)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Zauważyłem, że na podróże do końca września bilety są wystawiane na Souter Holdings Poland Sp. z o.o., a od 1 października (chyba że dotyczy to tylko nowych linii) na Express-One Sp. z o.o., skąd ta zmiana?
Poza tym dodano już 2 brakujące kursy na P26 do Warszawy oraz dodano linię P28. Brakuje już tylko P25 i P32. 
Ciekawe, może to jakiś podwykonawca?KRS pisze: Express-One Sp. z o.o.
Ostatnia aktualizacja danych: 18 czerwca 2015
KRS: 0000536389
NIP: 5252605283
Regon: 360396045
Kapitał zakładowy: 100 000.00 zł
Forma prawna: SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Adres: ul. Rondo Organizacji Narodów Zjednoczonych 1/Xxi P.
00-124 Warszawa
Mazowieckie
Data rejestracji KRS 22 grudnia 2014
Ostatnia zmiana w KRS 26 maja 2015
Przeważająca działalność gospodarcza 49.31.Z - Transport lądowy pasażerski, miejski i podmiejski
Poprzednie nazwy MLV 73
O co chodzi z tym Radomiem... Przecież już raz to zlikwidowaliashir pisze:Aż 22 kursy do Radomia, nieźle.A na P25, P28 i P32 nie można kupić jeszcze biletów, czyżby nie mieli jeszcze wszystkich pozwoleń?
I ciekaw jestem czy PKSy się nie zbuntują, jak busiarze w województwie lubelskim?
ŁK
- J.Kaczmarski
Niech kombinują, albo niech się wypchają ze swoimi Autosanami H9.ashir pisze:I ciekaw jestem czy PKSy się nie zbuntują, jak busiarze w województwie lubelskim?
Poszukiwane wozy : 8005 8019 8036
115 143 153 196 KM2 S2 704
17
Suchożebry
115 143 153 196 KM2 S2 704
17
A one tak umio? 2 bary?Glonojad pisze: Na przyszłe wakacje bym na miejscu IC o podwójnej trakcji pomyślał na dwoch polparach (tzn w sobote rano nad morze, w niedzielę wieczorny znad)
W wakacje dość często full był w tym przed 9 z wwy (widziałem go prawie codziennie ze Stadionu).
Może zamiast podwójnej trakcji mogłyby jednak się bisować w odrobinę innych godzinach
Problem w tym, że IC planuje jakieś Jelenie Góry i inne "dziury", a na Gdańsk zabiera na wakacje Pendolino z Katowic itp.
ŁK
Właśnie zaglądałem do KRS, ale co to dokładnie jest za twór to i tak dalej nie wiem.artnowo pisze:Ciekawe, może to jakiś podwykonawca?
Odkąd powstało P9 to są cały czas kursy do Radomia, tylko od dłuższego czasu już nie jako P9, bo jeżdżą dalej na południe Polski.Łukasz pisze:O co chodzi z tym Radomiem... Przecież już raz to zlikwidowali
P6
P10
P30
P31
- fik
- Naczelne Chamidło
Koszt taborowy tych "dziur" wynosi dokładnie zero, bo to są i tak składy, które obecnie nocują na stacji zwrotnej.Łukasz pisze:Problem w tym, że IC planuje jakieś Jelenie Góry i inne "dziury"
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Czyli że ma na noc jechać do Jeleniej Góry? Cel turystyczny, po święte kamienie? Czy Wałbrzych itp wygenerują istotne potoki wracających z pracy? Myślałem, że raczej przed południem się powinien pojawić w Jeleniej Górze, coby do Karpacza albo Szklarskiej uderzyć.
Notabene, czy pendolino wjechałoby do Szklarskiej ;>?
Notabene, czy pendolino wjechałoby do Szklarskiej ;>?
ŁK
- fik
- Naczelne Chamidło
Jelenia Góra i Wałbrzych, nawet bez przyległości, to 200k ludzi - to nie jest tylko destynacja turystyczna. Nawet dla turystów to atrakcyjna oferta - wyjazd 17.30, przyjazd 23.30 to idealne godziny na wyjazd po pracy.
Stacje są za krótkie (DARTy też nie wjadą).Notabene, czy pendolino wjechałoby do Szklarskiej ;>?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- vernalisadonis
Między innymi po to, żeby odzyskać kilka wozów i przeznaczyć je na inne trasy.Łukasz pisze:O co chodzi z tym Radomiem... Przecież już raz to zlikwidowaliashir pisze:Aż 22 kursy do Radomia, nieźle.A na P25, P28 i P32 nie można kupić jeszcze biletów, czyżby nie mieli jeszcze wszystkich pozwoleń?
I ciekaw jestem czy PKSy się nie zbuntują, jak busiarze w województwie lubelskim?
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Może w końcu Polski Bus skusi się na opcję rezerwacji miejsc?Szeregowy_Równoległy pisze:Mnie ciekawi co dokładnie w ramach wersji premium PB oferuje. Lux informuje co pasażerowi proponują, tutaj jest tylko o miejscu na nogi, niedookreślonym poczęstunku i splendorze płynącym z podróżowania Plaxtonem.