Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
-
Stary Pingwin
Żebyś nie zdążył na zielone przy Ciepłowni.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Sprawdzone, jest adaptacja.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Wczoraj robiłem rano półtora kółka na 26. Dzisiaj też. Jutro mam 27, więc tam nie dojadę. Dzisiaj promocyjnym Swingiem na dodatku ganiałem, monitoring można ściągnąć. Światło przy P+R Połczyńska pojawia się absolutnie niezależnie od tego, czy jakikolwiek pojazd chce na parking wjechać bądź z niego wyjechać, obecność pieszych (nieobecność, takie miejsce) też nic nie zmienia. Jeżeli tam cokolwiek wzbudza światło, to sugeruję sprawdzić która czujka permanentnie widzi pojazd bądź pieszego i uprzykrza życie pojazdom szynowym.
Już o tym pisałem: viewtopic.php?p=984195#p984195
O priorytecie na przelotce przez Broniewskiego przy Parku Olszyna też wspominałem z zadowoleniem. Jednak mam tego już dość. Trzeci dzień tygodnia i trzeci raz zdarza mi się czekać w tramwaju pomimo pionowej kreski przed przejazdem. Dlaczego ? Powód jest prosty. Na przystanku dwa tramwaje, które są zablokowane stałoczasówką przed przejazdem przez skrzyżowanie z trasa AK.
O priorytecie na przelotce przez Broniewskiego przy Parku Olszyna też wspominałem z zadowoleniem. Jednak mam tego już dość. Trzeci dzień tygodnia i trzeci raz zdarza mi się czekać w tramwaju pomimo pionowej kreski przed przejazdem. Dlaczego ? Powód jest prosty. Na przystanku dwa tramwaje, które są zablokowane stałoczasówką przed przejazdem przez skrzyżowanie z trasa AK.
Tam nie ma stałoczasówki tylko system kamer AUTOSCOPE. Może są problemy z detekcjąPlesim pisze:Już o tym pisałem: viewtopic.php?p=984195#p984195
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... count=9662
Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218
013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
019B/33

21.12.2012
366+218
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wykonawcz twierdzi, ze dziala. Na monitoring czekam od dwoch tygodni i dupa.Szeregowy_Równoległy pisze:Wczoraj robiłem rano półtora kółka na 26. Dzisiaj też. Jutro mam 27, więc tam nie dojadę. Dzisiaj promocyjnym Swingiem na dodatku ganiałem, monitoring można ściągnąć. Światło przy P+R Połczyńska pojawia się absolutnie niezależnie od tego, czy jakikolwiek pojazd chce na parking wjechać bądź z niego wyjechać, obecność pieszych (nieobecność, takie miejsce) też nic nie zmienia. Jeżeli tam cokolwiek wzbudza światło, to sugeruję sprawdzić która czujka permanentnie widzi pojazd bądź pieszego i uprzykrza życie pojazdom szynowym.
Data, godzina, kierunek, taborowy, miejsce. Moze byc na priv, ale najlepiej na adres, ktory Zaloga dostala juz co najmniej dwa razy i wciaz ma go w dupie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
Kiedyś w krzakach przy wjazd na tył marketu czaił się NR i wyłapywał jadących na późne zielone motorniczych. Mogliby się przyczaić przy Campingu Połczyńska i poobserwować światełka.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Drogi Glonie, niestety Szeregowy ma rację i sygnalizacja przy P+R jest stałoczasowa, ale jak Ciebie to pocieszy to listopad znowu zapowiada się na strzał w dziesiątkę i na bieżąco będę Ciebie informował 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Sprawdziłem dzisiaj - działa adaptacja.
Sygnały niemożliwe do weryfikacji z braku damych trudno na gwarancję zgłosić...
Sygnały niemożliwe do weryfikacji z braku damych trudno na gwarancję zgłosić...
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie mam dyplomu inżynierskiego, więc proszę o wyjaśnienie: jak powinna działać ta adaptacja? Może to, co ja uważam za spieprzone, to tak ma być, tylko ja nie doceniam, bo jestem zbyt tępy a perspektywa zza pulpitu jest z definicji niewłaściwa?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jedzie tramwaj - dostaje zielone. W tym miejscu jest to dość proste w swych założeniach.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Przecież przy wyjeździe z P+R tramwaj zazwyczaj ma zezwalający. Nie musi niczego wzbudzać, chodzi o to, żeby światełko nie przeszkadzało, bo wygląda to tak, że w momencie zezwolenia na otwarcie drzwi na przystanku zapalają się kocie oczy i trzeba kwitnąć. No i sam czas trwania światła dla wyjeżdżających bądź wjeżdżających na parking to jakaś paranoja. Twórcy nie wiedzą jaki tam jest ruch? Że dwa jadące za sobą auta to już są godziny szczytu i trafia się taki zestaw dwa do trzech razy na godzinę i tylko przez trzy godziny dziennie?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie, to ja jestem kretynem. Na P+R jest stałoczasówka, bo pojawiły się na wdrożeniu nowe, ciekawe pomysły i adaptacja nie jest włączona. Mój kretynizm polega zaś na tym, że od 10 postów widzę "P+R", czytam "wjazd do Fortu Wola".
Niestety, nie jestem modem, bo bym sobie dał tydzień bana za karę.
Niestety, nie jestem modem, bo bym sobie dał tydzień bana za karę.
Co to jest 'adaptacja' i dlaczego nie 'priorytet'?