A tu tylko do godziny 4:00, więc sami nie wiedzą chyba, kiedy ten objazd ma się zakończyć.ZTM pisze:Remont nawierzchni wschodniej jezdni ul. Pułkowej
od 20.11.2015 (piątek) od godz. 22:00 do 23.11.2015 (poniedziałek) do godz. 04:00
W związku z remontem nawierzchni wschodniej jezdni ul. Pułkowej na odc. trasa mostu Skłodowskiej-Curie – Dziwożony od dn. 20.11.2015 r. od ok. godz. 22:00 do dn. 23.11.2015 r. do ok. godz. 04:00 autobusy linii 114, 181, 409 oraz N41 będą skierowane na poniższe trasy objazdowe:
114
w kierunku krańca MŁOCINY-UKSW
od skrzyżowania Kasprowicza/Nocznickiego: Nocznickiego – Wólczyńska – Opłotek – Palisadowa – Wóycickiego – MŁOCINY-UKSW;
181
w kierunku krańca CM.PÓŁNOCNY-BRAMA GŁ.
od skrzyżowania Marymoncka/trasa mostu Skłodowskiej-Curie: trasa mostu Skłodowskiej-Curie – Nocznickiego – Wólczyńska – Opłotek – Palisadowa – Wóycickiego – CM.PÓŁNOCNY-BRAMA GŁ.;
409
w kierunku krańca CM.PÓŁNOCNY-BRAMA ZACH.
od skrzyżowania Conrada/Wólczyńska/Sokratesa: Sokratesa – Kasprowicza – Nocznickiego – Wólczyńska – Opłotek – Palisadowa – Wóycickiego – pętla CM.PÓŁNOCNY-BRAMA GŁ. – Wóycickiego i dalej swoją trasą;
N41
w kierunku krańca MŁOCINY-UKSW
od skrzyżowania Wólczyńska/Conrada/Sokratesa: Wólczyńska – Opłotek – Palisadowa – Wóycickiego – MŁOCINY-UKSW.
Jednocześnie uruchamia się funkcjonowanie linii Z14 kursującej na trasie:
Z14
METRO MŁOCINY – Nocznickiego – Wólczyńska – Opłotek – Palisadowa – Wóycickiego – Żubrowa – Dzierżoniowska – Pułkowa – trasa mostu Skłodowskiej-Curie – Nocznickiego – METRO MŁOCINY
W autobusach linii Z14 obowiązuje taryfa ZTM.
W zespole METRO MŁOCINY przystanek 54 obowiązuje jako „dla wsiadających”, a przystanek 01 jako „dla wysiadających”.
Kursowanie linii 409 i Z14 odbywać się będzie według specjalnych rozkładów jazdy.
Jednocześnie zawiesza się funkcjonowanie przystanków: PROZY 02, MUZEALNA 02, DZIERŻONIOWSKA 04, TUŁOWICKA 02, CM.PÓŁNOCNY-BRAMA GŁ. 02, CM.PÓŁNOCNY-BRAMA PŁN. 02, DANKOWICKA 02, ŻUBROWA-UKSW 02 i ANNY JAGIELLONKI 02 oraz uruchamia się funkcjonowanie przystanków:
- CM.PÓŁNOCNY-BRAMA GŁ. 57, zlokalizowanego przy ul. Palisadowej w kierunku ul. Wóycickiego, przed skrzyżowaniem z ul. Wóycickiego. Przystanek obowiązuje jako stały dla autobusów linii 114, 181 i Z14;
- METRO MŁOCINY 72, zlokalizowanego przy ul. Kasprowicza w kierunku ul. Nocznickiego, za przystankiem SOKRATESA 04. Przystanek obowiązuje jako techniczny dla autobusów linii Z14.
Przepraszamy za utrudnienia.
Objazdy i inne okresowe zmiany tras autobusów - 2015
Moderator: Wiliam
Przecież mówiłem, że taka jak skrócone 114, tylko przez Żubrową, bo 114 pomija Żubrową-UKSW i Anny Jagiellonki. Zresztą najedź sobie na konkretne przystanki po trasie to doskonale widać to Z14. I gdyby nie było 114 na Młociny-UKSW to na Z14 musiało by pójść o wiele więcej niż 2 brygady. 

Dalej jednak nie rozumiem sensu tego Z14. W stronę UKSW pokrywa się z trasą 181 (i dalej w stronę metra też). I to co 20 minut kursujące zdaje się.
Moją ideą było skrócenie 114 do M. Młociny, zaś Z14 z M. Młociny przez Cm. Północny do Młociny UKSW i dalej jak 114f.
Moją ideą było skrócenie 114 do M. Młociny, zaś Z14 z M. Młociny przez Cm. Północny do Młociny UKSW i dalej jak 114f.
Chyba, żeby w tych dniach (obojętnie od terminu obowiązywania objazdu) był bezpośredni dojazd do ZP Żubrowa-UKSW i Anny Jagiellonki. A poza tym pierwotnie Z14 chyba miało być na innej trasie, to może dlatego zaistniał pomysł stworzenia tego Z14?
A na odcinku: Metro Młociny - Cm. Północny-Brama Gł. pokrywa się przecież nie tylko z 181, ale też z 114 i Ł1, a w DP także z 303. Każda linia z inną częstotliwością. 
114 ma specjalny rozkład na poniedziałek, chociaż roboty mają być do 4 rano. ZTM wie coś, o czym nie wiemy, czy pokręcili jak zwykle?
A tu:
A tu:
jest zawieszenie bez zastępstwa, czy znowu coś przekręcili?Czasowe zawieszenie funkcjonowania przystanku SPACEROWA 01
od 18.11.2015 (środa)
21:30
W związku z wymianą nawierzchni przystanku na ul. Belwederskiej od dnia 18.11.2015 r. od godz. 21:30 zawiesza się funkcjonowanie przystanku SPACEROWA 01.
Wszystkie linie dzienne ZTM mają rozkład specjalny na poniedziałek, nie tylko 114. A rozkład Z14 został poprawiony i również obowiązuje na poniedziałek. 
Byłem w okolicy, zastępstwa nie widziałem.MichalJ pisze:jest zawieszenie bez zastępstwa, czy znowu coś przekręcili?
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Komunikat znikł.Poc Vocem pisze:Byłem w okolicy, zastępstwa nie widziałem.MichalJ pisze:jest zawieszenie bez zastępstwa, czy znowu coś przekręcili?
A że w przyrodzie nic nie ginie, pojawił się kolejny komunikat dot. Pułkowej (rychło w czas, dobrze że nie pod wieczór). Wynika z niego, że prace zakończą się owszem, koło 4-tej, ale we wtorek. Czyli jednak ZTM wie więcej niż inni (w tym ZDM) mówiący o końcu w poniedziałkowy poranek.
http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=1549&c=100&l=1
A co w tym tunelu przez cały poniedziałek będą robili? 
Przy okazji zauważono zamknięcie Marymonckiej.
Zastanawia mnie sens robienia S-ki przez 181. Z Kasprowicza poprzez Przy Agorze wraca na Marymoncką, aby zaraz skręcić w lewo do Metra Młociny zamiast jechać od razu Kasprowicza prosto. Pewnie chodziło o obsługę przystanku Cm. Włoski, ale jest tam przecież 6-ka (częstsza niż 181). Tylko czy ma to sens? Rozkład i tak pewnie będzie fikcją.
Zastanawia mnie sens robienia S-ki przez 181. Z Kasprowicza poprzez Przy Agorze wraca na Marymoncką, aby zaraz skręcić w lewo do Metra Młociny zamiast jechać od razu Kasprowicza prosto. Pewnie chodziło o obsługę przystanku Cm. Włoski, ale jest tam przecież 6-ka (częstsza niż 181). Tylko czy ma to sens? Rozkład i tak pewnie będzie fikcją.
To zwiastuję, że w poniedziałek nie wszyscy dojadą na UKSW na czas na zajęcia. 
Obłęd. Ponadto ww. strona odsyła po szczegóły do strony nieistniejącej.Paweł D. pisze:A że w przyrodzie nic nie ginie, pojawił się kolejny komunikat dot. Pułkowej (rychło w czas, dobrze że nie pod wieczór). Wynika z niego, że prace zakończą się owszem, koło 4-tej, ale we wtorek. Czyli jednak ZTM wie więcej niż inni (w tym ZDM) mówiący o końcu w poniedziałkowy poranek.
.Paweł D. pisze:(...) pojawił się kolejny komunikat dot. Pułkowej (rychło w czas, dobrze że nie pod wieczór)
Myślę że najlepszym układem byłoby gdyby wszyscy wszystko wiedzieli... WCZEŚNIEJ.Paweł D. pisze: Czyli jednak ZTM wie więcej niż inni (w tym ZDM) mówiący o końcu w poniedziałkowy poranek.
A co do 181 to są szanse że jeszcze przez kilka dni nie wróci na trasę podstawową.
Polityka złym doradcą w pracy!
Oczywiście, ale o remoncie Pułkowej wiedziano dużo wcześniej. Komunikat na stronie ZDM datowany jest na 16.11. Ponoć nawet miał się zacząć w czwartek, ale podarowano piątkowego paraliżu okolicy. Projekt objazdów uzgadniany też był na pewno dużo wcześniej, już nie wspomnę o ułożeniu rozkładów i powiadomieniu przewoźników.JotPeCet pisze:Myślę że najlepszym układem byłoby gdyby wszyscy wszystko wiedzieli... WCZEŚNIEJ.![]()
Czyli to nie kwestia wiedzy ale wrzucenia komunikatu z odpowiednim wyprzedzeniem.... Właśnie o tym ta dyskusja.JotPeCet pisze:A co do 181 to są szanse że jeszcze przez kilka dni nie wróci na trasę podstawową.
Dodając poniedziałkowego? Główny problem w tym, że ja ciągle nie wiem, czy ulica będzie w poniedziałek przejezdna, czy nie.Paweł D. pisze:Ponoć nawet miał się zacząć w czwartek, ale podarowano piątkowego paraliżu okolicy.