Objazdy i inne okresowe zmiany tras autobusów - 2015
Moderator: Wiliam
Ktoś proponował zawrotkę przy Gwiaździstej - przez Stare Świdry jest bliżej.
Też o tym myślałem, ale ze względu na sygnalizację i dość mało miejsca nie jest to najszczęśliwszy pomysł....MichalJ pisze:Ktoś proponował zawrotkę przy Gwiaździstej - przez Stare Świdry jest bliżej.
A generalnie na objeździe tragedii nie ma. Nawet pasażerowie z M. Młociny 03 jakoś zauważają objazd. Fakt, że to obserwacje ok. 10-tej.
Jest pusto na objeździe i w sumie się jedzie sprawniej niż przez Pułkową. 
Zmian na Młocinach cd - remont Wóycickiego od dziś 22-giej do piątku rana. http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=1552&c=100&l=1
I żeby nie wklejać treści: 181, 303 do cmentarza przez Nocznickiego, 114 skrócone do M. Młociny, Z14 M. Młociny -UKSW.
I żeby nie wklejać treści: 181, 303 do cmentarza przez Nocznickiego, 114 skrócone do M. Młociny, Z14 M. Młociny -UKSW.
Czemu nie w weekend? 
Idzie zima, trzeba się spieszyć z remontami.
Z14 będzie zawracać na Wóycickiego czy robić oberek po UKSW wg informacji w rozkładzie "droga wewnętrzna UKSW"?
Już wiem, kolejny komunikat to wyjaśnia "zawrotka w bramie kampusu UKSW" - czyli Z14 na krótkich wozach czy cofanie przegubem?
I czemu od dziś? Bo to awaryjne zamknięcie
http://www.ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=7431&l=1
Już wiem, kolejny komunikat to wyjaśnia "zawrotka w bramie kampusu UKSW" - czyli Z14 na krótkich wozach czy cofanie przegubem?
I czemu od dziś? Bo to awaryjne zamknięcie
Zawsze jest to pitolenie o "zamknięciu awaryjnym", że niby coś się wielkiego stało (na niektórych dziennikarzach robi to wrażenie i powtarzają takie głupoty, a ludzie w to wierzą). Tymczasem o remoncie planowanym na Wóycickiego słyszałem już w październiku (wtedy wytyczyli tam częściowo pasy rowerowe), tylko wszystko zależało od pogody. A że robi się coraz zimniej i śnieg leżał wczoraj już tylko 100 km na płd. od Warszawy, to remont przyspieszono i wypadnie w środku tygodnia. I taka to by była ta cała awaria.
Bo Wóycickiego wcale nie wymaga pilnej naprawy. 
W trybie 'awaria' można skrócić papierologię i głównie o to na ogół chodzi.
I gdzie ten przystanek jest niby? Bo ja widzę, że w pełni zawalone po dach solówki (bo oczywiście nie może odjazdami zajmować się NR, tylko musi być sztywny rozkład) zawracają na trzy w asyście NR i wysadzają dopiero ludzi na przystanku Młociny-UKSW 51, gdzie po rozkładowym postoju wynoszącym 1 minutę autobus rusza w powrotną drogę. A podobno nie można takich manewrów wykonywać z ludźmi na pokładzie? Nie mówiąc już o tym, że kolejny raz komunikat nie odzwierciedla rzeczywistej sytuacji.ZTM pisze:- MŁOCINY-UKSW 53, zlokalizowanego przy ul. Wóycickiego, na wysokości bramy wjazdowej na kampus UKSW. Przystanek obowiązuje jako „dla wysiadających” dla autobusów linii Z14.
Niestety, mimo szczerych chęci nie udało mi się dziś obejrzeć to na własne oczy, ale zawracanie odbywa się ponoć w bramie UKSW ale tej od Żubrowej.
Guzik prawda. 
Fakt, zweryfikowałem tą informację i wyciągnąłem konsekwencje 
Kiedy planowane jest zakończenie remontu ul. Wołoskiej? Czy jeszcze w tym roku?