Trasa i Most Krasińskiego
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W Syntezie tarchomińskiej możesz przeczytać sam, jest rysunek, to nie jest duży dokument.
W Żoliborzu tak.
W Żoliborzu tak.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Do 2031 to nawet most Karczew - Gassy miałby takie obłożenie 
Żoliborz mostu nie chce, a Targówkowi będzie trudno udowodnić że jest mu potrzebny mając M2.
A Most na Zaporze uzyska natychmiastową wymagalność inwestycji zaraz po otwarciu tunelu w Międzylesiu. Tymczasem wyleciał z prognozy na rzecz fanaberii w postaci mostu Krasińskiego. Ja wiem że Targówek to większy elektorat i bardziej pro PO, ale zachowajmy jakiś umiar zanim zabraknie wazeliny.
Żoliborz mostu nie chce, a Targówkowi będzie trudno udowodnić że jest mu potrzebny mając M2.
A Most na Zaporze uzyska natychmiastową wymagalność inwestycji zaraz po otwarciu tunelu w Międzylesiu. Tymczasem wyleciał z prognozy na rzecz fanaberii w postaci mostu Krasińskiego. Ja wiem że Targówek to większy elektorat i bardziej pro PO, ale zachowajmy jakiś umiar zanim zabraknie wazeliny.
Pięknie udowodniłeś sens mostu Krasińskiego. Więcej ludzi w strefie oddziaływania. Zresztą wydaje mi się że mówimy o sensie mostu Krasińskiego jako mostu tramwajowego czy jakoś mocno obłożonego zbiorkomem. Most na Zaporze, służyłby póki co raczej transportowi indywidualnemu, i to raczej nie rowerom. Dolny Mokotów, Dolinka Służewiecka itd. naprawdę nie potrzebują więcej samochodów.

Owszem. Więcej ludzi w strefie oddziaływania. Tylko nie buduje się mostów po to żeby emanowały swym pięknem na okolicznych mieszkańców, ani po to żeby zapewniały ten komfort że jak mi się zachce to zawsze się mogę nim przejechać bo stoi. A komunikację, którą ten most zapewni można z powodzeniem odbyć dwoma sąsiednimi mostami i M2 więc nie widzę powodu budowy tylko po to żeby osłabiać potoki, które jeszcze mają rezerwy. Budowanie przeprawy dla rowerów za 700 mln uważam oznakę braku kilku zwojów na poddaszu.
Most na Zaporze zawsze był potrzebny Wawrowi. Jak już ktoś wpadł na pomysł przebudowy Alei Dzieci Polskich to stał się jeszcze bardziej potrzebny.
Most na Zaporze zawsze był potrzebny Wawrowi. Jak już ktoś wpadł na pomysł przebudowy Alei Dzieci Polskich to stał się jeszcze bardziej potrzebny.
Z Wawra przez most i dalej przepraszam dokąd?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wawer będzie miał POW z trasą dojazdową od Amsterdamu po Moskwę. Most na Zaporze byłby co najwyżej na Augustówkę, a w Wawrze zupełnie donikąd bo tam tras po prostu nie ma.
I w ogóle dyskusja o "strefach oddziaływania" mostu między Siekierkami a Wawrem oraz mostu między Żoliborzem a Targówkiem świadczy o zupełnym odrealnieniu od urbanistyki.
I w ogóle dyskusja o "strefach oddziaływania" mostu między Siekierkami a Wawrem oraz mostu między Żoliborzem a Targówkiem świadczy o zupełnym odrealnieniu od urbanistyki.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Vogla, Czerniakowska-bis, Ursynów. Do wyboru do koloru.MichalJ pisze:Z Wawra przez most i dalej przepraszam dokąd?
A jakich Ty tras wymagasz ? Podstawą było wyprostowanie Zwoleńskiej na jednym z łuków i przestrzelenie za kościołem mniej więcej przy Cylichowskiej. Trochę więcej roboty niż przyłączenie mostu Krasińskiego do Targówka.Glonojad pisze:Most na Zaporze byłby co najwyżej na Augustówkę, a w Wawrze zupełnie donikąd bo tam tras po prostu nie ma.
Ale jakieś argumenty ? Bo oddziaływanie pięknem i swym dostojeństwem jakoś mnie nie przekonuje. Możesz budować mosty co 100m i one też uzyskają jakieś tam zapełnienie kosztem czegoś innego. Pytanie czy tam most jest najpotrzebniejszy jeśli gdzie indziej wogóle nie ma przepraw. W jakim odstępie i w jakiej liczbie są od siebie przeprawy tramwajowe na północ od Jerozolimskich i na południe ? No nawet optymistycznie patrząc policzmy nie od Jerozolimskich tylko od Solidarności i zaliczmy nie tylko tramwajowe ale wszystkie.Glonojad pisze:I w ogóle dyskusja o "strefach oddziaływania" mostu między Siekierkami a Wawrem oraz mostu między Żoliborzem a Targówkiem świadczy o zupełnym odrealnieniu od urbanistyki.
Potrzeba mostu Krasińskiego jest mocno dyskusyjna i z całą pewnością nie jest to most niezbędny i przez najbliższe 10 lat takim nie będzie.
Widziałeś ty kiedyś tę ulicę? Zwłaszcza w porannym szczycie?cns80 pisze:Vogla
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
No tak, bo tutaj: https://goo.gl/maps/zReXYqMVkiG2 nie zmieści się tramwaj, a za to tutaj: https://goo.gl/maps/CKPKepgN8Nt świetnie się da zmieścić ruch z Wawra.
Istnieje jakiś poziom bredni, którego nie powinno się przekraczać.
Istnieje jakiś poziom bredni, którego nie powinno się przekraczać.
I myślisz że ona taka zostanie ?Poc Vocem pisze:Widziałeś ty kiedyś tę ulicę? Zwłaszcza w porannym szczycie?cns80 pisze:Vogla
Głównym rozprowadzeniem powinna być Czerniakowska-bis, ale Vogla oczywiście też musi zostac przebudowana. I zostanie, bo już jest za ciasno.
A czy gdzieś Ci napisałem że się nie zmieści ? Czy sobie dośpiewujesz brednie, bo Ci tak wygodniej ?MichalJ pisze:No tak, bo tutaj: https://goo.gl/maps/zReXYqMVkiG2 nie zmieści się tramwaj, a za to tutaj: https://goo.gl/maps/CKPKepgN8Nt świetnie się da zmieścić ruch z Wawra.
Most na Zaporze to przecież taki sam twór jak most Krasińskiego czy Świętokrzyski. Kto się tam spodziewa 2x3 to niech mi powie po co.
A tymczasem most Krasińskiego: http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 88104.html
To naprawdę nie było takie ciężkie: strona 16.,piąty temat od góry. A więc lizak!

- Bastian
- Sułtan Maroka
Przecież właśnie o to chodzi, by nie wywołało wzrostu ruchu, bo nikt go nie chce.Poc Vocem [url=http://wawkom.waw.pl/forum/viewtopic.php?p=998036#p998036]tutaj[/url] pisze:Nie jestem cns80, ale i tak nie bardzo rozumiem decyzję, skoro obok jest miejsce na realizację niezależnej DDR, która w dodatku dałaby się ładnie podpiąć pod system DDR Wisłostrady i Gwiaździstej. W dodatku można zakładać, że otwarcie mostu wywoła wzrost ruchu na tej części Krasińskiego.osa pisze:tak samo będzie na odcinku pl. Wilsona - Wisłostrada po otwarciu mostu Krasińskiego.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Nawet jak zrobisz ten most jako 1x2 to on wywoła wzrost ruchu na Krasińskiego. Tego się nie da uniknąć, bo w ten sposób tworzysz po prostu kanał Praga - Żoliborz czyli przekierowujesz ludzi korzystających z Trasy AK i Gdańskiego w tej relacji na most Krasińskiego, ergo ruch na Krasińskiego wzrośnie. Zwężenie wywoła być może korki, ale ludzie będą woleli spędzić 15-20 minut w korku niż jechać również zapchanymi ciągami alternatywnymi. Z mostami tak po prostu jest, tu zwężeniem nie zagrasz.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przecież na to ma wpływ nie przekrój mostu, lecz przekrój relacji na wprost w węźle z Wisłostradą. Zrobić tam jeden pas na wprost (pozostałe do zjazdów na boki), za węzłem uzupełniony drugim pasem idącym z Wisłostrady.Poc Vocem pisze:Nawet jak zrobisz ten most jako 1x2 to on wywoła wzrost ruchu na Krasińskiego.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow