Swoją drogą, czym to nowe 122 skończy? Czy naprawę ktokolwiek wierzy, że mieszkańcy okolic Żołnierzy Wyklętych od tak pozwolą "zabrać" im ten autobus?
Bemowo - Bielany
Moderator: Wiliam
Podałem tylko przykład. A dlaczego z Żoliborza musi być coś Bemowo? A dlaczego musiało być przez tyle lat 401 - uzasadni ktoś? Takie to pytania.
Swoją drogą, czym to nowe 122 skończy? Czy naprawę ktokolwiek wierzy, że mieszkańcy okolic Żołnierzy Wyklętych od tak pozwolą "zabrać" im ten autobus?
Przecież pasażerowie nie zgodzą się by mieć tylko 171, nawet, jeśli obiektywnie, najzupełniej powinno im wystarczyć.
To kiepski przykład. Połączenie Żoliborza i Bemowa to jednak połączenie sąsiednich dzielnic.
Jak dla mnie 401 z Marysina aż do Ursusa to patologia, ale ktoś coś z tym chce zrobić.
Jak dla mnie 401 z Marysina aż do Ursusa to patologia, ale ktoś coś z tym chce zrobić.

Bo to jest - w uproszczeniu - 2 dzielnice dalej a nie 4ktr2013 pisze:A dlaczego z Żoliborza musi być coś Bemowo?
Ma być podział na 401+402. Czyli proponujesz aby 122+220 było jedną linią ?ktr2013 pisze:A dlaczego musiało być przez tyle lat 401 - uzasadni ktoś?
To akurat racja, jak dla mnie to 122 mogłoby tu zostać, szczególnie że czasu przejazdu to za bardzo nie zmieni, czasami wręcz naokoło jest szybciej (lewoskręt z Powstańców we Wrocławską po południu jest zatkany).ktr2013 pisze:Czy naprawę ktokolwiek wierzy, że mieszkańcy okolic Żołnierzy Wyklętych od tak pozwolą "zabrać" im ten autobus?Przecież pasażerowie nie zgodzą się by mieć tylko 171, nawet, jeśli obiektywnie, najzupełniej powinno im wystarczyć.
Jeszcze tego brakowałomb112 pisze: Czyli proponujesz aby 122+220 było jedną linią ?![]()
Poza tym ktoś się uparł, żeby sądy dla Żoliborza umiejscowić na burym końcu Bemowa. Nie powiem, że to częsty cel podróży dla przeciętnego mieszkańca, ale zawsze to jakiś argument za utrzymaniem takiego bezpośredniego połączenia. Co ciekawe, znajomy, który dojeżdża z Żoliborza na WAT, uświadomił mi właśnie, że wcale nie obawia się skrócenia trasy 122 do pętli Stare Bemowo. Po pierwsze, zostanie przystanek na Radiowej przy bocznej bramie WAT-u, w pobliżu której też ma zajęcia. Po drugie, sprawdził, że szybciej do bramy głównej WAT można dojechać 112 + przesiadka do "20" niż oberkami, które robi 122 na Bemowie i Bielanach.Wiliam pisze:To kiepski przykład. Połączenie Żoliborza i Bemowa to jednak połączenie sąsiednich dzielnic.
A dlaczego właściwie 220 a nie 106?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Po cholerę? Jest 105.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Żeby się 102 pozbyć z mostu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Potworek to nie, jak liczyłem to wyszło mi że czas przejazdu byłby ok. 45 minut, czyli jeszcze do zniesienia. Np. 197 jest dłuższe (warto by je przy okazji uprościć na Kole). Niby mogłoby jechać prosto Powstańców, ale:ktr2013 pisze:Przecież samo 220 to już jakiś potworek. Nie wiem po co np. ma jechać Wrocławska zamiast najprostrzą drogą na pętlę.
1) jest tam już 112 i 184 (chyba że uda się wreszcie przynajmniej jedno z nich - raczej 184 jak dla mnie - kiedyś wreszcie wywalić),
2) to już blisko pętli, więc uproszczenie trasy nie ma tu aż takiego znaczenia,
3) przesiadki do 122 byłyby z jednego przystanku na dłuższym odcinku (chociaż niby Radiowa-WAT by wystarczyło)
E tam, przez wiele lat było powtarzane, że musi być 410 bo ma być bezpośredni dojazd z sądów na Lesznie. Ale jednak się w końcu okazało, że częste 149 (+20) wystarczy.osa pisze:Nie powiem, że to częsty cel podróży dla przeciętnego mieszkańca, ale zawsze to jakiś argument za utrzymaniem takiego bezpośredniego połączenia.
A no właśnie, bo to też generalnie tak jest, że ludzie najpierw marudzą na wszelkie zmiany, a jak się zastanowią to jednak czasem dochodzą do wniosku, że to ma sens.osa pisze:Co ciekawe, znajomy, który dojeżdża z Żoliborza na WAT, uświadomił mi właśnie, że wcale nie obawia się skrócenia trasy 122 do pętli Stare Bemowo. Po pierwsze, zostanie przystanek na Radiowej przy bocznej bramie WAT-u, w pobliżu której też ma zajęcia. Po drugie, sprawdził, że szybciej do bramy głównej WAT można dojechać 112 + przesiadka do "20" niż oberkami, które robi 122 na Bemowie i Bielanach.
A to jeszcze jest brane pod uwagę? Myślałem, że jak odrzucono 106 po uruchomieniu M2C, to już przepadło na lata.pawcio pisze:Żeby się 102 pozbyć z mostu.
Niech żywi nie tracą nadziei.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Gdy reformy na śmierć idą po kolei...pawcio pisze:Niech żywi nie tracą nadziei.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W zasadzie to do dużej części wydziałów jest bliżej z Radiowej. Przystanek WAT to obsługuje głównie raczej reprezentacyjny Sztab. Generalnie to duży teren jest i z różnych miejsc na różne przystanki różnie można dotrzeć.osa pisze:[ Po drugie, sprawdził, że szybciej do bramy głównej WAT można dojechać 112 + przesiadka do "20" niż oberkami, które robi 122 na Bemowie i Bielanach.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- a/p TALENT
Zapomniałeś o akademikach, tzw. Hiltonie. bibliotece i kawałek dalej tzw. poliklinice WAT. Dużo ludzi z buta idzie dalej do sądów przy Kocjana.
Idiokracja nas otacza