Ścieżki i pasy rowerowe
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pasy rowerowe są dobre dla.kurierów, niekoniecznie dla pani w garsonce na veturilo. Szczególnie na dwujezdniowkach.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Akurat na Łukowskiej i podobnych jej ulicach pasy rowerowe mają sens. Jeśli gdzieś te pasy sensu nie mają, to jest to Spacerowa- Goworka. Tam właśnie powinna być droga dla rowerów po południowej stronie ulicy.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Uwaga OsOga miała charakter ogólny.fik pisze:Łukowska nie jest dwujezdniowa.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Na Spacerowej w dół jak najbardziej - brakuje drogi rowerowej i jestem zmuszony jeździć po chodniku. Za to w górę pas rowerowy jest świetny.
A co do Łukowskiej. Może nie wyszło to najlepiej, ale swoje robią tam też kierowcy, którzy zaparkowali na chodniku.
A co do Łukowskiej. Może nie wyszło to najlepiej, ale swoje robią tam też kierowcy, którzy zaparkowali na chodniku.
Na Spacerowej pas się sprawdza doskonale i jeżdżą po nim także panie w garsonkach. Tylko niech szybko fotoradar odsłonią, bo znowu się zaczną wyścigi.
Zastanawiam się, po kiego grzyba te czarne folie na fotoradarach. Jak już musieli wyłączyć, to chociaż bez tego.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Spacerowa jest o tyle wyjątkiem, że nie ma pierzei właściwie. Choć dwukierunkowy DDR po tamtej stronie wciąż byłby lepszy, z uwagi na możliwość zjazdu ze starej Spacerowej.
- Solaris U10
To jest kwestia jakiejś bariery psychologicznej. Trzeba sobie trochę pojeździć jezdniami, żeby zobaczyć, że nie ma się czego bać.Glonojad pisze:Pasy rowerowe są dobre dla.kurierów, niekoniecznie dla pani w garsonce na veturilo. Szczególnie na dwujezdniowkach.
Chociaż oczywiście cały czas znajdą się tacy, co po chodniku lawirują między przejściami, a potem wjeżdżają na przejścia bez patrzenia i będą sądzić, że tak bezpieczniej.
A właściwie dlaczego ten pas na Spacerowej nie może być dwukierunkowy?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No nie wiem, czy nie ma....
Tak czy siak pozostaje jednak kwestia dostępności zabudowy.
Tak czy siak pozostaje jednak kwestia dostępności zabudowy.
Jakby go wygrodzić to może i by dało radę, ale przy skrzyżowaniu z Belwederską może być problem z włączeniem do ruchu. Po remoncie skrzyżowania, pas zaczyna się w jezdni po staremu, czy jakoś z "chodnika" zjeżdża?MichalJ pisze:A właściwie dlaczego ten pas na Spacerowej nie może być dwukierunkowy?

Z ddr za przystankiem, połączonej z ddr na Belwederskiej. Zero problemu z dalszą jazdą.
Dlaczego koniecznie wygrodzić? Tam są miejsca parkingowe...
Dlaczego koniecznie wygrodzić? Tam są miejsca parkingowe...