Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
Od dzisiaj wysoki priorytet na odcinku INŻYNIERSKA - BUDOWLANA:
- koordynacja tramwajowa od Inżynierskiej do Żaby,
- akomodacja lokalna na Żabie, Staniewickiej, Pożarowej i Budowlanej (skrzyżowanie z Odrowąża).
- koordynacja tramwajowa od Inżynierskiej do Żaby,
- akomodacja lokalna na Żabie, Staniewickiej, Pożarowej i Budowlanej (skrzyżowanie z Odrowąża).
W zasadzie to dlaczego takimi newsami TW nie chwalą się u siebie na stronie?
To są na razie testy.
A jeśli można przy okazji zapytać na jakiej zasadzie będzie się zapalać na Żabie sygnalizator w prawo jadąc od Starzyńskiego? Będzie wykrywał położenie zwrotnicy (jest ręczna) czy bez zewnętrznej ingerencji w program cały czas będzie poziome?
Akurat na patelni od centralnego jest korek nawet o polnocy.
A czy swiatla Świętokrzyską x Marszałkowska nie mogłyby wykrywać kolejki z sabatu?
A czy swiatla Świętokrzyską x Marszałkowska nie mogłyby wykrywać kolejki z sabatu?
ŁK
Skoro z Centralnego autobusy czekają po dwa cykle by wyjechać to na Świętokrzyskiej ktoś się będzie o to martwił?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Po co? Zaraz ktoś wyłączy, bo napisze trzech kierowców, albo co gorsza pasażer autobusu (bo "priorytet dla tramwaju (nawet na poziomie 5000 pasażerów na godzinę) nie może być kosztem autobusu (nawet solówki co 20 minut)")person pisze:W zasadzie to dlaczego takimi newsami TW nie chwalą się u siebie na stronie?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
Żeby tak 100 pasażerów tramwaju napisało do gazety, że na odcinku beż skrzyżowań tramwaj staje 3x1 minuta, żeby przeszło trzech pieszych po pasach.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
100 motorniczych też by mogło. A w DP przewija się ich tam więcej niż stu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Stary Pingwin
Przecież motorowi lubią sobie postać na czerwonym i odpocząć.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A przestań. Jak czytam brednie, bo ciężko inaczej to określić, wypluwane przez Jarka, to wiem, że nigdy, ale to przenigdy te priorytety nie będą działały tak, jak powinny. Bo jeśli osoby odpowiedzialne za wdrażanie priorytetów mają w dupie opinie osób, które korzystają z tej sygnalizacji, to taki układ może kończyć się tylko dobrym samopoczuciem projektanta i gorszym motorniczych, którzy mają nagiąć rzeczywistość do tego, co projektant sobie wymyślił. Jak, wymieniane przeze mnie kilkukrotnie, uprzywilejowanie tramwaju przy Synów Pułku lub Ogródkach Bemowo. Dodatkowa faza, z której nie skorzystasz, jeśli otworzysz drzwi, bo trwa krócej niż zamykanie drzwi w Swingu. Albo Marynin, gdzie albo nie masz chętnych na skorzystanie z przystanku, więc podjeżdżasz do końca i klikasz CG, albo masz chętnych, więc obsługujesz przystanek niezgodnie z instrukcją, bo jak otworzysz drzwi i wzbudzisz światło, to nie zdążysz na tym świetle przejechać, a przesunięcie pętli poza obszar przystanku jest niemożliwe do zrealizowania. Ale to dobrze, że mogę sobie postać i odpocząć, bo przecież w świecie Jarka to jest moim celem: odpoczywać. A priorytety krytykuję, bo zmuszają mnie do jazd szybszej niż bym chciał. Czasem to nawet szybszej niż producent wozu i PoRD przewidują (20 przy Dywizjonu na przykład. 55km/h albo kocie oczka). A jak się nie wzbudzi, a się nie wzbudza jeśli z przeciwka też jedzie tramwaj, bo wzbudza się tylko w jedną stronę, to nie wyhamuję i lecę na poziomym, bo zaufałem projektantowi. Ale to też ja się przypierdzielam. Projektanci są nieomylni i wiedzą lepiej, a chamstwo za pulpitami ma zapierdalać i nie kwękać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
O pracy Jarka najlepiej świadczą efekty. Większości ogarnietych motorniczych się podobaja jego skrzyżowania.
Dokładnie tak twierdzi Ustawowa Reprezentacja Załogi.Stary Pingwin pisze:Przecież motorowi lubią sobie postać na czerwonym i odpocząć.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Zajętość pętli i odpowiednie ustawienie zwrotnicy.A jeśli można przy okazji zapytać na jakiej zasadzie będzie się zapalać na Żabie sygnalizator w prawo jadąc od Starzyńskiego? Będzie wykrywał położenie zwrotnicy (jest ręczna) czy bez zewnętrznej ingerencji w program cały czas będzie poziome?
Oczywiście, że by mogły. Ale najpierw wypadałoby poprawić wyjazd z Centralnego na E. Plater.Akurat na patelni od centralnego jest korek nawet o polnocy.
A czy światla Świętokrzyską x Marszałkowska nie mogłyby wykrywać kolejki z sabatu?
Żeby tak 100 pasażerów tramwaju napisało do gazety, że na odcinku beż skrzyżowań tramwaj staje 3x1 minuta, żeby przeszło trzech pieszych po pasach.
To nie masy zmieniają rzeczywistość wokół siebie.100 motorniczych też by mogło. A w DP przewija się ich tam więcej niż stu.
Dywizjon 303 działa prawidłowo. Zielone dla tramwajów ma 16 sekund i to w zupełności wystarcza na płynne przejechanie prze skrzyżowanie tak z jednej, jak i z drugiej strony. No chyba, że trzeba przepuścić jadącą w wiązce jedenastkę. No ale tramwaje nie mogą się przenikać, więc ktoś na kogoś musi poczekać.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Od strony lasu cienko jest z obsługą przystanku. Drzwi zamykają się 5 sekund, ludzie też nie zawsze chcą zagęścić ruchy więc często rusza się z przystanku na kocie. A już nagminnie tramwaj nie zdąża opuścić skrzyżowania w momencie gdy Powstańcy dostają zielone. Przypominam że w takiej sytuacji, w razie kolizji, winny jest motorniczy.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A w zasadzie dlaczego?Szeregowy_Równoległy pisze:tramwaj nie zdąża opuścić skrzyżowania w momencie gdy Powstańcy dostają zielone. Przypominam że w takiej sytuacji, w razie kolizji, winny jest motorniczy.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow