Komunikacja miejska w Ursusie
Moderator: Wiliam
Zastanawiam się, co ZTM chce na "nową" pętlę w przyszłości puścić - bo z tego co tam wygląda są 4 (?) stanowiska na pętli i 1 nowa zatoczka na Orląt (oczywiście, oprócz przerzucenia linii ze starej), i jak to tam będzie ruch wyglądał, bo dosyć ciasno jest między rondem a zakrętem 
Na pętli mają być 4 słupki na (w sumie) 6 przegubów i 2 słupki na 4 solówki, plus przystanek techniczny.
Dzięki za info. Z tego, co pisze MichalJ pętla nie będzie mała.dzidek pisze:Pętla w miejscu dotychczasowych przystanków w zatoce pod Biedronką.rudy pisze:A w którym miejscu dokładnie będzie ta tymczasowa pętla Ursus-Sanktuarium
Pozdrawiam
Ale ja nie mówiłem o tymczasowej, tylko o docelowej, na południe od ronda.
Czy ktoś coś wie o innych zmianach w Ursusie?
To ta. Po uruchomieniu nowej skrzyżowanie Keniga-Orląt idzie do przebudowy - likwidują pętlę i budują miejsca parkingoweEmyl pisze:Czy to ta, na której miały zawracać wszystkie niedźwiadkowe linie?MichalJ pisze:Ale ja nie mówiłem o tymczasowej, tylko o docelowej, na południe od ronda.
Ok, wszystko jasneMichalJ pisze:Ale ja nie mówiłem o tymczasowej, tylko o docelowej, na południe od ronda.
Pozdrawiam
No oczywiście od poniedziałku w końcu 401 się podzieli na 401 i 402, tak jak to było już wiele miesięcy temu planowane. W końcu się udało.cristle pisze:Czy ktoś coś wie o innych zmianach w Ursusie?
Organizator zamierza o tym poinformować, czy będzie czekanie do ostatniej chwili, żeby ktoś nie uwalił reformy?ashir pisze:No oczywiście od poniedziałku w końcu 401 się podzieli na 401 i 402, tak jak to było już wiele miesięcy temu planowane. W końcu się udało.
Nie wiem, ale pewnie jutro wieczorem pojawią się tradycyjnie nowe rozkłady jazdy. 
Czyli nie ma szans na weekendowe wzmocnienie Wałbrzyskiej, dalej będą podróże w ścisku...ashir pisze:No oczywiście od poniedziałku w końcu 401 się podzieli na 401 i 402, tak jak to było już wiele miesięcy temu planowane. W końcu się udało.cristle pisze:Czy ktoś coś wie o innych zmianach w Ursusie?
Na stronie informacji nie ma, ale dzisiaj w autobusie wisiała już kartka. 401 zakrańcuje na Ursynowie Płd. (...Wałbrzyska-Nowoursynowska-Ciszewskiego). 402 zrobi zawrotkę przy PKP Służewiec (przy użyciu S79) a potem jakiś oberek przez Mordor.
Mam nadzieję, że kolejny krok to zamiana tras 401 i 501.
Mam nadzieję, że kolejny krok to zamiana tras 401 i 501.