Szkoda, że takie prędkości osiągają tylko stare sklady, u-booty oraz kilka jazzów. Więc jaki jest sens podnoszenia prędkości skoro nie są ruszane ograniczenia w Swingach?
Niestety nie mam takiej władzy, by nakazać zdjęcie kagańców w nowych składach. Aczkolwiek kropla drąży skałę.
Ale to chyba najpierw się dostosowuje tabor, a dopiero potem gmera się przy sygnalizacji? Bo jeśli sygnalizacja będzie zakładała jazdę z prędkością 60km/h, a wozy nie dadzą rady, to może nie działać tak, jak powinno.
Nie, sygnalizacja jest na 50 km/h lub mniej. Możliwość szybszej jazdy to bonus.
Miałem nieszczęście jeździć ostatnio weekendowe 26. Na 7 przejazdów przez przystanek Połczyńska nie zatrzymałem się raz, gdy jechałem za 10 w kierunku Górczewskiej. W wszystkich innych przypadkach musiałem albo się zatrzymać albo zwolnić do prędkości około 5-10km/h co przy obecnych warunkach wymaga dosyć wczesnego rozpoczęcia hamowania.
Zobaczymy w następny weekend. Zidentyfikowane usterki w detekcji zostały naprawione, a zielone światło powinno się zapalać znacznie wcześniej. Niestety docieranie sygnalizacji pracującej w weekendy trwa dłużej, bo programiści sterowników też chcą odpocząć, a na sprawdzenie działania trzeba czekać tydzień.