Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
Rzeczywiście system może się nie spodziewać że chcesz zjechać tramwajem w Wybrzeże Helskie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Gwarantuję Tobie, że nie ma na priorytetu na pl. Kasztelańskim.Solaris U10 pisze:Na moje oko, to przy placu priorytet działa, bo zielone jest przedłużane dokładnie do momentu zjazdu tramwaju z przejścia. Z obserwacji wynika, że co któryś tramwaj się jednak zatrzymuje, bo kiedyś w końcu ci piesi muszą przejść. Podobnie może być przy Reducie.
Czy na Stawkach 35 ma sobie samo wzbudzać fazę? Ostatnio coś nie zadziałało i motorowy przeciął na czerwonym (na zielonej strzałce dla aut) ze Stawek w Jana Pawła.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
"Po przecięciu zjazdu" chyba napisałem. To oznacza, że nie zjeżdżam w Wybrzeże, tylko przecinam zjazd do Wybrzeża prowadzący. Chyba.pawcio pisze:Rzeczywiście system może się nie spodziewać że chcesz zjechać tramwajem w Wybrzeże Helskie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Goledzinow zgloszony.
@Flash: jest, ale nie do konca jak trzeba.
@JacekM: nie znam projektu zwiazanego z wydzieleniem. Pytac zdm.
@Flash: jest, ale nie do konca jak trzeba.
@JacekM: nie znam projektu zwiazanego z wydzieleniem. Pytac zdm.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Dlaczego tylko jemuFlash8222 pisze:Gwarantuję Tobie, że nie ma na priorytetu na pl. Kasztelańskim.Solaris U10 pisze:Na moje oko, to przy placu priorytet działa, bo zielone jest przedłużane dokładnie do momentu zjazdu tramwaju z przejścia. Z obserwacji wynika, że co któryś tramwaj się jednak zatrzymuje, bo kiedyś w końcu ci piesi muszą przejść. Podobnie może być przy Reducie.
ŁK
A co ja Jarek, że mam dawać każdemu Ojcu 20 mln?Łukasz pisze:Dlaczego tylko jemuFlash8222 pisze: Gwarantuję Tobie, że nie ma na priorytetu na pl. Kasztelańskim.?
-
Stary Pingwin
Czy w związku ze skróceniem czasu przejazdu na Bródnie o minimum 4 minuty w obie strony, odzyskano jakąś brygadę 1?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Tak. Na 1 jedna brygada spadła.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Może ją Olsztynowi pożyczyć? 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Zaraz się okaże że cały priorytet na Bródnie był właśnie po to zrobiony, żeby z jedynki jeszcze jeden tramwaj zabrać. 

Pierwszym kółkiem było jak opisał Szeregowy. Drugim był pan z Siemensa i pionowe świeciło praktycznie cały czas, trzecim przepuszczałem powietrze przed Golędzinowem w stronę FSO, czwartym miód-malinaSzeregowy_Równoległy pisze:Golędzinów się posypał. Jadąc od Starzyniaka za każdym razem stałem na światłach bezpośrednio przed przystankiem. O ile wykrywa tramwaj jadący od ronda, to nie wykrywa tramwaju jadącego po przecięciu zjazdu w Wybrzeże Helskie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie widzę powodów do śmiechu. Oszczędności taboru to wymierna korzyść przemawiająca do wyobraźni decydentów chyba bardziej nawet, niż oszczędności czasu pasażerów (których rzekomym dobrem tak się niektórzy lubią zasłaniać).Wiliam pisze:Zaraz się okaże że cały priorytet na Bródnie był właśnie po to zrobiony, żeby z jedynki jeszcze jeden tramwaj zabrać.
W Monachium dzięki wprowadzeniu priorytetów przywrócono do eksploatacji jedną trasę tramwajową - raz,że odzyskano tabor, dwa, że przybyło pasażerow w systemie.