Koniec ze zmianami w Komunikacji Miejskiej
Moderator: Wiliam
I o to chodzi, a potem się dziwią, że nikt biedaków nie chce pochwalić.
kolega zapomniał, że 504 przez pewien czas była zlikwidowana. Dopiero po ostrym sporze z Ursynowem wróciła. A zanim autobusy 504pojechały Żwirkami i Marynarską prawie trafiły na PoleczkiKolega dobrze się czuje? Kto mówił, że 504 na obecnej trasie jest złą linią? Jaki bałagan? Chyba właśnie pokaz zdrowego rozsądku...
Jeden lud! Jeden wawkom! Jeden MeWa!
O przepraszam. Nie pomyślałem. Spojrzałem na rozkład 520 i krew mnie zalała. Przecież cały czas Wawrowi wmawiano, że jak zabierze się złym Bielanom 520 to linia będzie kursować częściej. O naiwni. W godzinach szczytu nie ma poprawy. Oddawać złodzieje Bielanom ich linię. Ta linia kursowała co 8 minut bez łaski i bez szczucia jednych na drugich.
Jeden lud! Jeden wawkom! Jeden MeWa!
-
geograf_OSU
O ile popieram was w wiekszosci (choc nie wszystkich, bo o szczegolach mozna dyskutowac), to uwazam ze zmiany sa robione od tylu, od zlej strony. Najpierw trzeba wydac gotowke na poprawe wezlow, tak aby przesiadki naprawde sie oplacaly, a potem dopiero dostosowac do tego uklad komunikacyjny. Czesc infrastruktury jest poza obszarem ZTM, ale juz nowe czy remonty petli to juz wasza dzialka, i tutaj popelniane sa bledy, np. Wilanowska, Marymont itd.Bastian pisze:Węzły trzeba poprawiać, to jasne. A poza tym?
Czytac sie komentarzy nie ktorych nie da. Naprawde ZTMowcy tu piszace maja anielska cierpliwosc zeby odpowiadac i pisac tutaj, bo szczerze mowiac ja bym byl juz zmeczony, po tym jak milion razy sie tlumaczy wafelkomowiczom tajniki dzialania kompleksowego przedsiewziecia jakim jest KM, a tylko mala grupa czyta ze zrozumieniem i mysli.
Jako mieszkaniec Nowodworów mówię, że płakać po 510 zbyt wielu nie będzie. Linia jest do szybkiego wyciachania.Santos pisze:LOL. Linia jest nie opłacalna, więc po co takiego chwasta hodować.A jeżeli mieszkańcy Tarchomina/Nowodworów są zbyt wygodni, by móc się przesiadać to już chyba tylko i wyłącznie ich problem
Nie. Czas 520 na Bielanach minął bezpowrotnie. A Wawer sam zrezygnował z reformy. To znaczy za mieszkańców zdecydowali radni.EMU 6011 pisze:O przepraszam. Nie pomyślałem. Spojrzałem na rozkład 520 i krew mnie zalała. Przecież cały czas Wawrowi wmawiano, że jak zabierze się złym Bielanom 520 to linia będzie kursować częściej. O naiwni. W godzinach szczytu nie ma poprawy. Oddawać złodzieje Bielanom ich linię.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A ja już mam dosyć. Ale dziękuję za odrobinę zrozumieniageograf_OSU pisze:Czytac sie komentarzy nie ktorych nie da. Naprawde ZTMowcy tu piszace maja anielska cierpliwosc zeby odpowiadac i pisac tutaj, bo szczerze mowiac ja bym byl juz zmeczony, po tym jak milion razy sie tlumaczy wafelkomowiczom tajniki dzialania kompleksowego przedsiewziecia jakim jest KM, a tylko mala grupa czyta ze zrozumieniem i mysli.
A co pierwszej części twojego postu: wciąż brakuje w innych miejskich instytucjach ludzi tak właśnie myślących. Nasz zespół liczy 6 osób. Robimy projekty, wysłuchujemy psioczących pasażerów, żremy się w sprawie każdej bez mała linii z połową firmy, łazimy na niezliczone spotkania w sprawie niezliczonych inwestycji, na nich żremy się o jakiekolwiek udogodnienia dla zbiorkomu (udogodnienia, ha ha, półtora roku walczyliśmy o przystanki na Postępu nad Marynarską, rok o przystanki w tunelu w Międzylesiu, wcześniej o przystanki na Trasie Toruńskiej, tylko nerwy straciliśmy, bo projektanci zbiorkom mają w głębokim poważaniu)...
Zaglądam na forum GW - mnóstwo ludzi jedzie po ZTM-ie, ale to rozumiem - każdy ma na względzie swój partykularny interes i ma do tego prawo. To forum zakładaliśmy jednak, mając nadzieję na coś więcej, niż spojrzenie na czubek własnego nosa. Stąd rozczarowanie.
A zaraz Tadeo jeszcze pocytuje połowę mojego postu i stwierdzi, że powinienem zmnienić branżę na jakąś mniej nerwową. Ja wysiadam
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
No i to jest własnie TOBastian pisze: A co pierwszej części twojego postu: wciąż brakuje w innych miejskich instytucjach ludzi tak właśnie myślących. Nasz zespół liczy 6 osób. Robimy projekty, wysłuchujemy psioczących pasażerów, żremy się w sprawie każdej bez mała linii z połową firmy, łazimy na niezliczone spotkania w sprawie niezliczonych inwestycji, na nich żremy się o jakiekolwiek udogodnienia dla zbiorkomu (udogodnienia, ha ha, półtora roku walczyliśmy o przystanki na Postępu nad Marynarską, rok o przystanki w tunelu w Międzylesiu, wcześniej o przystanki na Trasie Toruńskiej, tylko nerwy straciliśmy, bo projektanci zbiorkom mają w głębokim poważaniu)...![]()
Wiadomo że jest to trudniejsze od zmiany rozkladu ale tu właśnie trzeba szukac mozliwości poprawy i wszyscy się chhyba zgodza że to jest teraz tak naprawde potrzebne. Może jak nie będzie przez półtora roku zmian to więcej ludzi i energii pójdzie własnie w infrastrukturę.