ZTCW to do ruchu nadają się EN97: 002, 004, 005, 011, 012, 014. Nawet w DS WKD nie jest w stanie wystawić 5xEN97(bo jest 5 obiegów) i zawsze jeździ jakaś EN94.xavee pisze:Minął miesiąc od mojej wypowiedzi, w sprawie uziemionych EN97. W sumie prawie nic się nie zmieniło - nadal ok. 5 składów stoi sobie cały czas na bocznicy w Grodzisku.
Doszły mnie słuchy, że mają problemy z zestawami kołowymi - wie ktoś może coś więcej na ten temat?
Warszawska Kolej Dojazdowa
Moderator: JacekM
Nie na darmo mój kolega, dyrektor techniczny jednego z mniejszych przewoźników regionalnych, mówi o ich producencie "bublotłuki"...Walas pisze:ZTCW to do ruchu nadają się EN97: 002, 004, 005, 011, 012, 014. Nawet w DS WKD nie jest w stanie wystawić 5xEN97(bo jest 5 obiegów) i zawsze jeździ jakaś EN94.
Nie no paaaanie... gdzie Swing gdzie EN97Dziwne - przeciwpoślizg w Świniach jest praktycznie idealny.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak się zamawia bubla, to się bubla dostaje. Jak się go odbierze, to go nie poprawią, bo i po co. I tak dalej - jak się pisze 100% (czy nawet 80) cena, to trzeba w SIWZ zastrzec sobie odpowiednie metody badania - i egzekwowania - jakości. Nie twierdzę przy tym ,że to tak źle 100% ceny stosować - no ale wtedy trzeba dobrze pisać specyfikacje i umowy.Piottr pisze: Nie na darmo mój kolega, dyrektor techniczny jednego z mniejszych przewoźników regionalnych, mówi o ich producencie "bublotłuki"...
Przypominam, że wozy dla WKD przyszły z drugiego przetargu, "na tańsze". No to jest tańsze, o co chodzi?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dokładnie tak.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A bo ta jest tak dobra, że od pół roku nie ma odważnego na puszczenie jej produktu z pasażerami...
Heh, trzeba było, przede wszystkim, nie kombinować jakiegoś dziwadła ni to tramwaju, ni to pociągu.
Heh, trzeba było, przede wszystkim, nie kombinować jakiegoś dziwadła ni to tramwaju, ni to pociągu.
Przetarg ma być robiony pod 3 kV, więc konkurencji nie można nic zarzucić.A bo ta jest tak dobra, że od pół roku nie ma odważnego na puszczenie jej produktu z pasażerami...
A po drugie dziwne skoro są tacy źli to czemu jakieś rosyjskie miasto kupiło/ma kupić od nich tramwaje? Ale dobra, nie ciągnijmy OT.
To nie ma wiele wspólnego. W tym przetargu nikt poza Pesą nawet za bardzo startować nie chciał.xavee pisze:Ciekawi mnie czy WKD w przetargu na 6 składów nadal będzie kurczowo trzymało się Pesy czy też dadzą szanse nowosądeckiej konkurencji.
@przewoz o ile pamięć mnie nie myli to w pierwszym przetargu w opcji "normalnie" gdzie miał być jednoprzestrzenny itp. Newag dał chyba dwukrotnie niższą cenę niż Pesa (o Stadlerze nie mówiąc) i jedyną, która zawierała się w budżecie WKD, ale nie zwyciężył, bo nie spełniał warunków doświadczenia. W drugim przetargu w opcji "bieda" nadal był wymóg doświadczenia, więc Newag nie wystartował. Zwyciężyła Pesa z ceną nadal sporo wyższą niż Newag zaoferował w I przetargu, ale mieszczącą się w budżecie. Tak to chyba było.
Tak się zastanawiam czy te uziemienie nie wynika ze skończenia się gwarancji, bo pamiętam że w tej "biedzie" był bardzo krótki minimalny czas gwarancji (chyba 3 lub 6 miesięcy) .
Tak się zastanawiam czy te uziemienie nie wynika ze skończenia się gwarancji, bo pamiętam że w tej "biedzie" był bardzo krótki minimalny czas gwarancji (chyba 3 lub 6 miesięcy) .
Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218
013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
019B/33

21.12.2012
366+218
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
Jak chcą koniecznie się bawić w budowę linii kolejowych, to niech już lepiej zrobią linię typu Modlin - Płock czy Sochaczew - Płock...
Rozwijanie WKD w obecnym stanie rzeczy mija się z celem, bo to teraz jakiś dziwny twór będzie, który jest do tego całkiem niezrozumiale zarządzany...
Rozwijanie WKD w obecnym stanie rzeczy mija się z celem, bo to teraz jakiś dziwny twór będzie, który jest do tego całkiem niezrozumiale zarządzany...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- MeWa
- Cukiereczek
Nie chodzi o rozwijanie WKD, tylko o nową lekką kolej.
Była już o tym dyskusja: viewtopic.php?p=790089#790089
Była już o tym dyskusja: viewtopic.php?p=790089#790089
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]